Skip to Content

Verschillende Amerikaanse media maken melding van het overlijden van Dwight Myers, beter bekend als rapper Heavy D. De 44 jarige rapper overleed dinsdagmiddag in Los Angeles. Er zijn tegenstrijdige berichten over de oorzaak van zijn dood waarbij zowel een hartaanval als longontsteking worden genoemd.

Heavy D scoorde grote hits met nummers als Overweight Lovers In The House, Now That We Found Love en Is It Good To You. Met zijn muziek had hij een grote invloed op Hiphop en New Jack Swing in de ‘gouden’ jaren ’90. Heavy’s muziek had voornamelijk tot doel mensen aan het dansen te krijgen en te vermaken. Hij besteedde dan ook veel aandacht aan choreografie in zijn videos en tijdens optredens. Met zijn groep Heavy D en The Boyz kreeg Heavy als eerste act een platencontract bij Upotwn Records. Bij dat label raakte hij bevriend met P.Diddy, die daar als stagiaire begon voordat hij zijn Bad Boy Records label oprichtte. Heavy D is ook te zien in de video van Notorious BIG’s One More Chance.

Heavy D bracht in zijn leven zeven albums uit, waarvan er 3 met platina en twee met gouden platen werden onderscheiden. Ook verschenen er 14 singles en 2 compilatie werken van zijn hand. In 2008 bracht hij het album Vibes uit, waarop hij terugkeerde naar zijn Jamaicaanse roots. Het album werd onderscheiden met een Grammy award. Naast rappen was Hev’ ook regelmatig op tv en het witte doek te vinden. Hij speelde onder andere in de TV serie The Tracey Morgan Show en verscheen naast Eddie Murphy en Martin Lawrence in de film Life.

Vorige maand trad Heavy D nog op tijdens de BET Hiphop Awards 2011, waar hij een medley deed van zijn grootste hits. Het optreden is in onderstaand filmpje te zien.

Categorie:
Binnenland

14 Responses to “Heavy D overleden”

 1. November 09, 2011 at 4:40 am, ginoswa said:

  R.I.P

  Reply

 2. November 09, 2011 at 6:34 am, Phixion said:

  Ook bizar dat hij 16 uur voor zn dood gewoon nog tweette alsof er niks aan de hand was. Er staan in ieder geval gouden quotes op z’n twitter, hele positieve gast ook. Zonde.

  Reply

 3. November 09, 2011 at 6:34 am, Martin Marsoeki jr. said:

  T.R.O.Y

  Reply

 4. November 09, 2011 at 8:17 am, rockablock said:

  ooh man eerst guru nu heavy.. shit.. check de albumbluefunk.. erg onderschat.. zeer wrede album r.i.p d.. wat een kutstart van een dag..

  Reply

 5. November 09, 2011 at 9:44 am, lamawaajuh said:

  RIP. Ik vond z’n optreden op de BET-awards nog classic.

  Reply

 6. November 09, 2011 at 11:43 am, smsms said:

  nooit van gehoord, poprapper.

  Reply

  • November 09, 2011 at 1:35 pm, Spitta said:

   ga aub glas vreten en sterf aan interne bloedingen… ‘poprapper’, smh…

   Reply

 7. November 09, 2011 at 2:46 pm, smsms said:

  kinderfeestjes rapper dan…sorry man, correctie

  Reply

  • November 09, 2011 at 4:40 pm, rockablock said:

   vraag je vader hoe die was.. check blue funk…een mening blijft een mening geen haat bij deze..

   Reply

 8. November 09, 2011 at 7:23 pm, hoeisienou said:

  damn, ben er ff stil van. Was back in the day ook een ‘heavy’heavyD liefhebber. De man heeft in de jaren 90 zeker wat betekent voor de game. r.i.p. Heavy -

  Reply

 9. November 09, 2011 at 8:51 pm, HipHop said:

  RIP :(

  Reply

 10. November 10, 2011 at 2:23 am, kenner de penner said:

  kk kindjes eerst huis werk dan rappen zulke gasten moet je kennen …k bedoel dus ook die mensen die niet eens weten dat 2pac by digital underground zat en dit soort muziek ook maakte fuck jullie bow down man in zijn tyd was hy heavey…punkssss

  Reply

 11. November 10, 2011 at 11:44 am, Knowledge Born said:

  Medelijden met jonkies die geen kennis hebben van deze legende en ook nog eens geen respect kunnen opbrengen!
  Voor jullie info: deze man stond aan het begin van de carrieres van Notorious BIG, Diddy, Mary J Blidge,Grand Puba, Al B Sure, Pete Rock ( z’n neefje) & C.L. Smooth. Zelf heeft ie ook oming classics tracks en albums op z’n naam staan: do the knowledge!( aka google!)
  R.I.P. Overweight lover

  Reply

 12. November 11, 2011 at 12:42 am, Amaru said:

  R.i.p soms the good die young. toen ik nog kleime jiongen was luisterde ik cassettebandjes van heavy D en hij was Heavvvy. 2pac ft. Stetch,Big en HEAVY D- runnin

  Reply

Laat een reactie achter:

Back to top