Skip to Content
Posted by:
Categorie:
Binnenland, Video

Video: Evenwicht – Bergafwaarts

Zoals jullie weten zijn de MC's Jiggy Dje, Sticks, Winne, Rico, Kubus, Diggy Dex en Roscovitsch naast hun muzikale carrière ook actief als docent op de Herman Brood Academie. Onder leiding van docent Vincent Patty namen een aantal studenten van de opleiding het initiatief om samen met een aantal andere muziekopleidingen een compilatie album samen te stellen. Met deze compilatie, die vanaf 18 april hier gratis te downloaden zal zijn, willen deze talenten aantonen hoeveel talent er hier in Nederland zit. Een initiatief die wij met Puna.nl graag ondersteunen! De heren Marnix Lock en Andre Smith beter bekend als duo Evenwicht zijn de eerste talenten die naar voren worden geschoven. De twee heren brachten halverwege 2011 hun tweede EP, genaamd 'Evenwicht'uit. Na het verschijnen van deze download werd het eventjes stil rondom het duo, maar nu is het tijd voor een aantal grote stappen. En wat voor stappen: Evenwicht gaat een zestal coffeeshops aan doen verspreid door het land in de vorm van intieme shows.

33 Responses to “Video: Evenwicht – Bergafwaarts”

 1. March 14, 2012 at 11:03 pm, Dik said:

  dikke video.

  Reply

 2. March 14, 2012 at 11:07 pm, niezodope said:

  video nice, rap wack.

  Reply

 3. March 14, 2012 at 11:16 pm, Purple City said:

  Sicke viddy! Goed concept, sluit goed aan bij het nummer. Ben benieuwt wat de volgende stappen van deze boys zullen zijn

  Reply

 4. March 14, 2012 at 11:26 pm, fox112 said:

  eindelijk weer eens echt man
  DOPE!!!

  Reply

 5. March 15, 2012 at 1:24 am, fckingdope said:

  Damnnn begin hun als 1 van me favoriete te zien… altijd harde beats, altijd kwaliteit tracks

  Reply

 6. March 15, 2012 at 1:41 am, Appie said:

  Hard man! Gruwelijke video ook

  Reply

 7. March 15, 2012 at 8:15 am, wilders said:

  ik dacht dat coffeeshop de act in rdam geslotem was?

  Reply

  • March 15, 2012 at 9:24 am, was said:

   > word heropend, volgens mij treden ze daarom daar op.

   Reply

   • May 05, 2012 at 5:32 am, Kelate said:

    ik lees en ik hoor in gedachten de Psalmen van David, gezgnoen door die kleine piechempies van het Kings College uit Cambridge de haren op je armen gaan recht overeind staan . ondanks mijn kritische houding t.o.v. religie, blijft jouw verhaal me toch boeien ..vooral omdat je het als een soort offer van genoegdoening voor je grootmoeder hebt volbracht ..niemand zei dat je dit moest doen..en je oma al helemaal niet.. kijk, daar zit nu de kracht van je, die je er tegen heug en meug door heeft geholpen .. van zulke vrouwen hou ik vrouw met ruggegraat, die tegen beter weten in doorzet en haar doel bereikt . ik voel me aan je verwant .knokken voor de liefde Vanmiddag tijdens het lesgeven in de studio moest ik opeens aan je denken, omdat iemand opeens een Joodse uitdrukking gebruikte . ik zag opeens jou voor me staan in je bruidsjurk onder die choepa het kwam ook omdat ik onder een soort baldakijnachtig iets (gevormd door gordijnen) stond les te geven en mezelf in de spiegels zag .en ik dacht aan de vrijheid en de liefde en wat daar allemaal voor komt kijken .. prachtig de foto boven (ik lijk op haar maar ietsje voller) .de foto past weer uitstekend bij je verhaal de onderlagen lees ik er ook in, in beide trouwens ..en steeds meer dat wat tussen de regels onzichtbaar is geschreven.. ik geniet er van en leer er van .. jegkysReactie is geredigeerd

    Reply

  • March 15, 2012 at 3:31 pm, Hillary said:

   > schijnt dat ze die zaak gaan re-openen met 1duidig

   Reply

 8. March 15, 2012 at 9:32 am, Culemborg Represent said:

  Evenwicht is 1 van de gevaarlijkste jongens uit culemborg hij runt hier straight up G is hij

  Reply

 9. March 15, 2012 at 10:39 am, jarreauVandal said:

  dope mainn

  Reply

 10. March 15, 2012 at 11:30 am, tuigeersteklas said:

  Evenwicht is 1 van de hardste op in deze momenteel.

  Reply

 11. March 15, 2012 at 3:22 pm, Hip Hop said:

  Die rappertjes die als docenten doen zijn schande voor hiphop, sell outs. Ze zeggen fok rap ik wil money. Evenwicht is wack man. Al die Herman broodmongolen rappers zijn wack. Mensen die hun diggen zijn ook wack. Punt.

  Reply

  • March 15, 2012 at 3:54 pm, hip hop said:

   > Ze zitten niet eens op Herman Brood haha

   Reply

 12. March 15, 2012 at 3:27 pm, Colin K said:

  Ik weet dat ik dik ben, maar dit is wel behoorlijk vet!

  Reply

 13. March 15, 2012 at 4:39 pm, sjorsaa said:

  culemborg we in this, dik!

  Reply

 14. March 15, 2012 at 4:39 pm, Baaz said:

  @ hiphop als je deze 2 artiesten slecht noemt wil ik wel effe weten wat voor jou goed is? Want ik denk dat als je bij een optraiden van hun bent dt je net zo goed staat mee te bounsen dus kom nie kraken als je niet weet waar je het over hebt en trouwens deze boyz zitten niet op hermanbrood dus ga je research beter doe. Voordat je dat gat van je open trekt hehehheeh

  Reply

 15. March 15, 2012 at 5:28 pm, Hip Hop said:

  @baaz Ik heb geen research gedaan ik heb gewoon wat aangenomen door dat bericht. Dat is dan fout. Maar ze zijn alsnog wack. Bij een optreden bounce ik sowieso niet mee is beetje gaar om dat te zeggen. Helemaal omdat deze guy geen hype stem of dikke flow heeft, want rappers die dat wel hebben kunnen mensen laten bouncen al zeggen ze gare shit (ik bounce niet op dat ik bounce alleen bij harde teksten). Waarom dudes wack zijn? Gare stem, saaie flow, wat ie zegt is ook niet op interessante manier verwoord. Skillz zijn gewoon heel laag. Als het onderwerp niet money’s ho’s of bling is betekent het niet dat het gelijk beter of diep is. Skillz blijven skillz.

  Reply

 16. March 15, 2012 at 8:50 pm, kommaahh said:

  mensen met haat zijn wack Culemborg is aan Evenwicht is aan. DUIDELIJK aanwezig ! punt

  Reply

 17. March 16, 2012 at 3:03 am, ditisnep said:

  Hun zijn wackk… Iedereen die dope vind zijn culemborgers en vriendjes van hun. Want ze zijn wack, je hebt een slissende rapper en teksten die nergens over gaan. Luister is goed naar hun teksten bij veel tracks, ze proberen met dure woorden over te komen alsof ze diep zijn. Maar in feite zeggen ze niks, elke zin slaat nergens op. En de beats zijn wel oke, alleen geen eigen style, gejat van j-dilla… clip is wel dope, kan niet omheen

  Reply

 18. March 16, 2012 at 8:48 am, DitDus said:

  @ditisnep Je naam zegt het al, je eigen comment is nep en jijzelf ook.
  Ik ken hun niet persoonlijk en denk vele andere ookniet maar ze zijn gewoon keihard.
  Als je ze niet diggt ga dan niet zulke comments geven want dat slaat nergens op.

  Reply

 19. March 16, 2012 at 12:26 pm, rex said:

  Dope clip, vette site ook. Deze gasten gaan hard, kijk uit naar nieuwe shit.

  Reply

 20. March 16, 2012 at 12:43 pm, Nex said:

  @ditisnep waar ontdek jij zulke dure woorden dat jij ze niet begrijpt? Dan ligt dat dus duidelijk aan jou beheersing van de taal, toch? Ze zijn waarschijnlijk hooggeleid G

  Reply

 21. March 16, 2012 at 12:44 pm, KroedoeTilly said:

  Dope shit! Next generation. Waarom zaten zij eigenlijk niet in de finale van de Grote Prijs? Die Zanillya had nooit mogen winnen

  Reply

 22. March 16, 2012 at 1:13 pm, Jeweit said:

  Mensen die haten moeten mondje houden. Kom zelf eerst maar ff op puna en dan mag je komen praten oke? Je bent geen expert omdat je 2 albums van 2pac hebt dus hou maar op.

  Evenwicht komt hard

  Reply

 23. March 16, 2012 at 5:43 pm, vinnypaz said:

  Hun komen op puna door vriendjes politiek, die ene boy zit op rockacademie (een school voor hip hop, sad, ik dacht hip hop is een straat ding)… En mensen van rockacademie krijge al die connects enzo, niks zelf…
  Luister is een paar tracks van hun, geen samenhang in de zinnen…. Ze roepen gewoon gezegdes en moeilijke woorde en shit maar slaat nergens op, ze zeggen in feite niks (en noem me niet dom, heb universiteit gedaan) maar de gehele zinnen slaan nergens op in hun tracks, dont make me get examples.

  Reply

  • March 16, 2012 at 8:22 pm, hahah said:

   > universitaire opleiding en openen met ‘hun’ in plaats van ‘zij’. Dat zei al genoeg.

   Reply

 24. March 21, 2012 at 2:10 am, jemoeder said:

  evenwicht – geen passe gecheckt… en nog een paar en die vinnypaz heeft gelijk man neppe dudes met lines die nergens over gaan, over het paard getilt alleen door die kaolo rockacademie school, een school voor rappers? fuck outa ere! Dit is letterlijk een line van hun in geen pase ‘ik ben een eerlijke dude, voel me tot de stoelgang zonder poes pas, pas toe.’ WAAR DE FOK SLAAT DIE BULLSHIT OP?! En dan magneton beats, where the real soul hip hop sample shit at? fuck outa ere with these cats

  Reply

 25. March 22, 2012 at 10:21 pm, CBE said:

  check deze link dat is wat jullie moeten posten over Herman
  http://www.youtube.com/watch?v=JdLY1DSoMqQ

  Reply

 26. April 04, 2012 at 1:06 pm, Jeboyy said:

  wackke rap

  Reply

 27. May 02, 2012 at 2:02 pm, Henry said:

  Hi,1b0 I wanted to know if SMU2 is wrikong only with green screen OR others colors like blue, grey, red, magenta, It’s important to me ’cause I dont’ have green screen and my vide9os are on magenta screen.2b0 The support (to install the software) needs me or not ? Cause my english is not very good on vocalThanks a lot.Nicolas from Belgium

  Reply

Laat een reactie achter:

Index
Back to top