HAAL NU HIER JE KAARTJE VOOR MYSTERYLAND MET O.A. SBMG, MULA B & LOUIS EN ZWART LICHT

Sluiten

Boef veroordeeld tot werkstraf en schadevergoeding voor het beledigen van politie agenten

boef-paperchase

Boef is zojuist door de politierechter veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur, waarvan 40 uur voorwaardelijk. Naast de werkstraf moet hij ook de agent die hij beledigde een schadevergoeding van 150 euro betalen.

Hij moest voor de politierechter in Breda verschijnen voor het beledigen van 2 agenten en het niet nakomen van zijn meldplicht. Meldplicht kreeg hij opgelegd nadat hij was gearresteerd op verdenking van opruiing. Na vier dagen werd hij vrijgelaten op voorwaarde dat hij zich steeds zou melden, maar dat had hij toen nagelaten.

Inzake het beledigen van de agenten beriep Boef zich op zijn artistieke vrijheid. Hij vond dat zijn vlogs onder de noemer kunst vallen en hij op grond daarvan meer mag zeggen dan een ander. De Officier van Justitie is het daar niet mee eens en acht bewezen dat Boef de agenten beledigd heeft. De politierechter is het met de Officier van Justitie eens.

Wat betreft het niet nakomen van de meldingsplicht claimt de rapper dat hij buiten zijn schuld om niet is komen opdagen. Hij moest zich een uur voor zijn show en een uur na zijn show melden, maar kwam naar eigen zeggen niet opdagen omdat hij werd aangehouden onderweg. Hij zou dit aan zijn advocaat hebben laten weten via whatsapp, omdat hij zelf geen contact mocht zoeken met de politie.

De advocaat van Boef vroeg om vrijspraak. Hij zei dat Boef niet veroordeeld mocht worden op basis van hoe de agenten zich voelen. Ook zei hij dat er onderscheid gemaakt moet worden tussen maatschappelijk gedrag en strafbaar gedrag. Inzake het niet nakomen van de meldingsplicht claimde de advocaat dat hij deze gedragsaanwijzing überhaupt nooit had mogen krijgen.

Via een Instagram post reageerde Boef nog voor de uitspraak op de rechtszaak:

11 January

5 comments

Leave a Reply

5 Comments Aan "Boef veroordeeld tot werkstraf en schadevergoeding voor het beledigen van politie agenten"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Royq
Gast
Royq

domme jongen. zoveel succes en alsnog jezelf in de problemen werken met politie

tammer
Gast
tammer

GOEDE kunst provoceert. Als moralisten en establishment likkers niet boos worden is t geen relevante kunst

halamadrid
Gast
halamadrid

Kun jij niet solliciteren voor een baan als staatsmongool?

Doob
Gast
Doob

Wat betekend dit nou weer establishenogwat

Qwuaai
Gast
Qwuaai

Jezus, ik wist dat je een tik van de molen had gehad. Maar dat jij zo ver de weg kwijt bent… Het is toch overduidelijk dat Boef de woord “Kunst” volledig misbruikt hierin? Ik ben het eens met halamadrid. Zoek een baan als staatsmongool. Maar ga alsjeblieft van Puna af. Of ben jij ook kunst? Omdat je zo provoceert?

wpDiscuz