#ABOVT: Typhoon & Peter Koelewijn

Na Turk en BZN, Nino en Koos Alberts is het in de nieuwe aflevering van Ali B Op Volle Toeren de beurt aan Peter Koelewijn en Typhoon om samen te komen en een nummer van elkaar te remaken. De teaser riep al veel reacties op en nu kunnen we eindelijk zien hoe het er echt aan toe ging. Typhoon ging aan de slag met Peters hit ‘Kom van het dak af’ terwijl die op zijn beurt zijn eigen versie van van Ty’s ‘Zo niet mij’ maakte.

Bekijk de video van ‘Kom van het dak af’ hieronder:

2 January

46 comments

Leave a Reply

46 Comments Aan "#ABOVT: Typhoon & Peter Koelewijn"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
ty
Gast
ty

arrogante kwal die oude vent

-
Gast
-

volgens mij heeft zn vrouw die platen weg laten halen omdat ie er de hele dag op liep te rukken.

henkie
Gast
henkie

die peter koelewijn is gewoon en echte narcist en een triest figuur en die tekst heeft hij ook echt nooit zelf geschreven

Jip
Gast
Jip

Wat een nare man..

Jspr
Gast
Jspr

Koelewijn zingt ook niet meer zo zuiver, en met z’n advies en lessen moet hij maar even het dak op.

malko
Gast
malko

Beste uitzending tot nu toe.

WTT
Gast
WTT

Als je ty tien of elf keer bij abovt laat komen heb je een nieuw hiphop album wat op zeker een klassieker gaat worden

Marco
Gast
Marco

Hahaha Peter Koelewijn mag nog blij zijn dat de meest poëtische/getalenteerde rapper van Nederland aan hem gekoppeld is. Petertje ziet zichzelf als een God van de muziek, echt ongelooflijk wat een zuur arrogant mannetje.. Qua arrogantie is Peter misschien zelfs erger dan Mart Smeets of Ivo Niehe, en dat zegt wat haha! Maar Typhoon hield de eer aan zichzelf en bleef de hele show netjes, dik respect voor hem.

JD VAN SCRUBS
Gast
JD VAN SCRUBS

Nice job Peter, de hele wereld haat je nu. Succes met eenzaam sterven.

Willem
Gast
Willem

Wat denkt die Peter wel niet zeg, met zn kinder teksten kom van dat dak af kom van je voetstuk af ! Wat een verbitterde ouwe dikke lul

l
Gast
l

zeggen dat rappers aritmisch zijn en dan zo’n performance zetten… zit een steekje los bij die vent

ja
Gast
ja

Wat een verschrikkelijke kerel die Peter, ik ken hem persoonlijk niet, maar na deze aflevering te hebben gezien wens ik hem niet veel goeds. Ik hoop dat die dit leest.

de Blok
Gast
de Blok

ik vond het wel meevallen, hij is inderdaad een beetje een narcist en egotripper.
maar daar moet je een beetje langs kunnen kijken, het is verder toch geen slechte man ofzo en dat liedje was best mooi gedaan. Typhoon is altijd dope het nr van hem en ali is ook wel geslaagd. al met al heb ik wel een stuk minder leuke afleveringen gezien:P

WS
Gast
WS

Pfff, slechtste uitzending ooit. En dat allemaal door die Peter Koelewijn, wat een kneus, zeg! Heb alleen maar lopen ergeren aan hem.
Had toch wel een wat mooiere uitzending verwacht, aangezien een van de betere rappers mee deed. Respect voor Typhoon dat hij zo netjes bleef, was mij niet gelukt. En een lekker nummertje gemaakt, klasse.

uNiek
Gast
uNiek

Het leuk is dat ‘Het is niet zo mij’ een ontzettend kromme zin is.

jAnk
Gast
jAnk

beter dan al dat geslijm in de vorige afleveringen , gewoon een eerlijke vent

Ceesus
Gast
Ceesus

Typhoon is geweldig. Zonde van die hele Brownie op het refrein

jAnk
Gast
jAnk

moest wel om em lachen mooie vent

bandafi
Gast
bandafi

slechtste aflevering tot nu toe.
die typhoon is slecht niet bekent in de nederlandse rap scene.

Jemo Eder
Gast
Jemo Eder

> misschien komt het door je gebrekkige Nederlands maar begrijp ik nou dat je zegt dat Ty slecht is?!

d+FE
Gast
d+FE

Jammer dat die Peter toch wel een beetje gelijk heeft.

OMG
Gast
OMG

Woooooooooooooooooow, respect voor ouderen :0. Ik vloer ’em als ik em zie lopen met z’n rollator.

joeyjoey
Gast
joeyjoey

wat een zelfingenomen kwal is die gast hey

producer
Gast
producer

hahaha

Vinnidi
Gast
Vinnidi

Keiharde aflevering.. Okeej, die Peter heeft het een beetje hoog in z’n bol. Niet netjes dat hij een collega muzikant niet met respect kan behandelen omdat ie nooit een nummer 1 hit heeft gehad. Maar hij heeft het nummer genaild. Ik vind de versie van Ty keihard, ali minder, en refrein hadden ze express moeten verbouwen. Vermakelijke tv.

maestro
Gast
maestro

“die typhoon is slecht niet bekent in de nederlandse rap scene”
Jouw nederlands anders ook. Wat wil je dan? Die debiele swag boys die nu alles overheersen en overal aandacht krijgen maar niets kunnen?

Ignorance is bliss
Gast
Ignorance is bliss
Als je zegt dat Typhoon niet bekend is in de nl rapscene ben je waarschijnlijk een jaartje of 10, dus let maar niet op hem… En mensen die zeggen hij is tenminste eerlijk, true je moet altijd eerlijk zijn, maar als je dan kritiek geeft doe het op basis van kennis en kom met goede argumenten, dat was duidelijk niet het geval. Plus respect voor een ander is ook geen overbodige luxe om te bezitten. Ik bedoel Zo niet mij, is een kei persoonlijke track, deze man stelt zich misschien nog wel kwetsbaarder op dan Fresku in Twijfel. Dat moet… Read more »
Ignorance is bliss
Gast
Ignorance is bliss

en idd: Het is niet zo mij? Vind ik ook krommer dan een hoepel, is een hoepel trouwens niet rond ipv krom Peter?

monk
Gast
monk

Laten we wel wezen: Typhoon is waarschijnlijk een stuk muzikaler dan zelfverklaarde oppergod Koelewijn, maar het was wel grappig dat Mr. Chilled Whine niet als een schaap meeging in het format en alle obligate bullshit tentoonspreidde. Gaf een beetje broodnodige spanning, want die cheezy goodwillvibes beginnen inmiddels een beetje te stinken. Vette beat van de dak-af remix ook.

yoyoyo
Gast
yoyoyo

Ty liet in de opgezwolle tijd publiek harder springen dan op heavy metal concerten
Als je het vergeten bent of te jong bent kijk de opgezwolle video/tour op topnotch youtube kanaal….
Dat waren pas shows

erik1
Gast
erik1

die peter had het inderdaad wel aardig hoog in zijn bol, vraag me af waarom hij aan het programma mee deed…. ty blijft een baas! is er eigenlijk al iets bekend over een nieuw album van hem?

Jspr
Gast
Jspr

hey maar wel een lekkere beat.

Jspr
Gast
Jspr

Misschien een idee om ook de clip upteloaden? (Sterren.nl)

Draak
Gast
Draak

Peter Koelewijn is de meest zelfingenomen, bevooroordeelde en respectloze persoon die ik ooit in deze show gezien heb. Voor mij was het al duidelijk toen hij Typhoon niet eens een hand gaf bij de ontmoeting..

wtf
Gast
wtf

het is toch een feit dat ali b altijd weet wie er komt?

sil
Gast
sil

wat een verbitterde zure gast, ook al heeft ie wat gouden plaatje so what doe gwn normaal, hij voelt zich duidelijk te hoog voor iedereen

sil
Gast
sil

volgens mij zou hij en bram moszkowicz perfecte vrienden zijn

holynoorddd
Gast
holynoorddd

De teaser was negatiever dan de gehele aflevering. Ik vind dit persoonlijk een hele interessante en toffe aflevering met kwalitatief goede nummers als resultaat. Die Peter heeft een hoge pet van zichzelf af, enfin..hij heeft recht van spreken. Ben blij dat Ali heeft gekozen om een intelligent persoon als Typhoon te koppelen aan Peter. Al met al niet het gelukkigste huwelijk van #ABOVT, maar daarom zeker niet minder interessant.

tamfeto
Gast
tamfeto

Want Peter moet de billen likken van een rapper die overdreven nederig doet?
Koelwijn kwam met een behoorlijk liedje trouwens.

Ger
Gast
Ger
JA, meneer Koelewijn heeft zich van zijn minder leuke kant laten zien. Waar ik weinig blijk van respect heb kunnen ontdekken naar zijn collega-muzikanten omdat hij het genre niet begrijpt, is het doel van deze fantastische formule voor mij niet zichtbaar geworden. Eerder was het genieten van jong en oud omdat ze met elkaar iets moois maakten en waar er wederzijds respect en waardering was. Echter, Peter vind het blijkbaar belangrijker om kritiek te uiten op de rapmuziek en vooral om duidelijk aan te geven dat HIJ alle kennis en kunde in huis heeft… Erg jammer. JA, hij heeft er… Read more »
Teike
Gast
Teike

Ik merk wel dat het voor Hiphoppers lastig is kritiek te aanvaarden, of naast hun neer te leggen. Dan wordt iemand al snel afgedaan als een arrogante zak. Peter Koelewijn heeft er gewoon zijn versie van gemaakt. Hij is redelijk content met zichzelf en niet gestoord door de mening van een ander in het zelfbeeld. Dat is eerder noemenswaardig dan arrogant. De gekozen afstand tot Ali B en Typhoon kun je koud en kil ervaren of een verstandige zakelijke keuze… Ach. Beide nummers zijn mooi geworden toch?!?

henkie
Gast
henkie

nee teike, typhoon was beter

badboy
Gast
badboy

kom van dat dak af dat heeft wel inhoud hahahaha ouwe lul in zijn tijd blijven hangen……………..

RNKRLO
Gast
RNKRLO

Peter Koelewijn,
Doet zijn naam eer aan. Doet “koel” maar te veel aan de wijn..
Wie ben jij?

Migila
Gast
Migila

peter koelewijn, je hebt nergens verstand van. op de dondert

keurz
Gast
keurz

ik was werkelijk agressief geworden na het zien van deze aflevering. als je niks met rap haat dan ga je toch ook niet meedoen met het programma? om vervolgens de meest poëtische rapper van NL af te kraken. Wat een mongool zeg. en later lekker zijn excuus aanbieden op facebook.

wpDiscuz