Adje: “Zelfs seks vind ik nu minder belangrijk dan muziek”

Op zijn kamer in het “Broedhuis vol hitjes” op IJburg heeft rapper Adje een schema hangen. Minimaal twee filmpjes per week maken, drie tracks per week opnemen, minimaal één keer in de week schrijven en elke dag joggen. “Laten we dit doen en ik beloof jullie succes! Julmar Simons” staat er onder. Het heeft de rapper geen windeieren gelegd. Zijn mixtape ‘IkkeBenSickaThan’ is sinds de release drie maanden geleden al bijna zeventigduizend keer gedownload. De opvolger ‘IkkeBenFitterThan’ is inmiddels af en komt op 1 augustus uit. Voor zijn eerste soloalbum ‘Vossig’, dat na de zomer is gepland, heeft de rapper al meer dan vijfendertig tracks gemaakt. En dan wil hij samen met zijn halfbroertjes Hef en Crooks ook nog eens ‘Boyz In Da Hood deel 2’ uitbrengen. Kortom: het gaat goed met Adje.

“Als je het zo allemaal op een rijtje zet is het erg veel,” lacht Adje vanuit zijn kamer in het huis vol muzikanten op IJburg, waar ook producer Reverse woont. “Daarom heb ik de aankomende mixtape ook ‘IkkeBenFitterThan’ genoemd. Er is niemand in de scene die op dit moment zó veel uitbrengt. Ik ben fitter dan de rest.” Qua sound zal Adje’s nieuwe mixtape niet veel verschillen van ‘IkkeBenSickaThan’: “Ik zie deze mixtape echt als een sequel op de vorige. Er zijn slechts kleine verschillen. Op ‘SickaThan’ klink ik iets bozer, heb ik wat meer agressie in mijn raps. Ik had iets van: ‘En nu is het mijn beurt!’ Op de nieuwe mixtape zit er wat meer lucht in de tracks en heb ik voor zonnigere beats gekozen. Maar ik denk dat iedereen die ‘SickaThan’ tof vond ook ‘FitterThan’ wel gaat waarderen.”

Inmiddels is Adje ook bezig aan zijn eerste soloalbum ‘Vossig’. Voor dit album, waarvan de productie volledig in handen is van zijn goede vriend Reverse, heeft de rapper enkele tientallen tracks gemaakt, waardoor hij nog flink moet gaan snijden. Ook maakte hij onlangs in samenwerking met de videomakers van Damsceaux een spetterende clip voor de remix van het nummer ‘New Shit’ met Reverse en Jayh. “Sinds een klein jaar ben ik verslaafd geraakt aan muziek maken,” vertelt Adje. “Als ik een dag of twee niet in de studio heb gezeten of heb opgetreden word ik nerveus, dan begint het te jeuken. Ik wil alleen nog maar muziek maken, verhalen vertellen. Zelfs seks interesseert me minder dan vroeger.” Op ‘Vossig’ is daarom behalve voor mensen die dicht bij hem staan, zoals zijn broertjes en Jayh, nauwelijks ruimte voor featurings: “Het moet gewoon een echt Reverse & Adje-album worden.”

Ten slotte loopt Adje met het plan rond om samen met zijn halfbroertjes Hef en Crooks ‘Boyz In Da Hood deel 2’ te gaan maken. “Ik heb lange tijd een droom gehad,’ vertelt Adje. ‘Ik zou samen met mijn broertjes door het hele land in uitverkochte zalen gaan spelen. Toen Hef en Crooks uit Streetknowledge stapten zag ik die droom uiteen spatten. Maar ik schrok ook wakker. Ik ben me meer op mijn eigen muziek gaan focussen, heb geïnvesteerd in mezelf en in mijn samenwerking met Reverse. Crooks en Hef hebben dat ieder op hun manier ook gedaan. Toen Puna ons uitnodigde voor een eenmalige hereniging vond ik dat best spannend, ik vroeg me af of we nog op hetzelfde level zouden zitten. Mijn angst bleek ongegrond. In één dag hebben we zes tracks opgenomen. Zes! Waaronder ‘Familie Boven Zaken’ en ‘Weedsong’! Toen hebben we meteen besloten dat er een vervolg op ‘Boyz In Da Hood’ moest komen. En wie weet wat daar weer van komt. Misschien komt mijn droom ooit nog wel uit. Ik bedoel: we hebben ons alle drie ontwikkeld. Een show van de nieuwe Hef, Crooks en Adje; wie wil dat niet komen zien?”

De mixtape ‘IkkeBenFitterThan’ komt uit op 1 augustus en zal dan natuurlijk via Puna.nl te downloaden zijn. Ook ‘IkkeBenSickaThan’ kan je nog altijd downloaden, klik daarvoor hier.

Geschreven door Ties Joosten, beeld door Ali Mousavi

18 July

15 comments

Leave a Reply

15 Comments Aan "Adje: “Zelfs seks vind ik nu minder belangrijk dan muziek”"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
opruimdienstvriendje
Gast

@klaas je weet precies niks mensen altijd met hun oordeel kun je in de toekomst kijken NEE voor al die mensen met praatjes doe eerst jou ding en kom dan praten!

Katiuscia
Gast
Katiuscia
het gaat niet echt om welke bestuurder de slcuhd krijgt, het gaat er om dat wij een HEEL gemeente bestuur hebben die hier over debateren en discussieren en beslissen.maar zo gauw als het tegenvalt, gaan ze elkaar maar zwart maken om straks een stoeltje meer te kunnen halen.banken, bedrijven, kleine middestanders en zelfs de arbeider, gaan massaal over de kop, maar nog gooien ze hier met geld of ze multimiljonair zijn!wat een lokaal en landsbestuur zeg, een kind van de lagere school kon dit voorspellen!te gek om los te lopen!de oudjes en kinderen worden letterlijk en figuurlijk opgesloten, omdat er… Read more »
Rohit
Gast
Rohit

I’ve Googled around but no luck yet. The ones I’ve come arscos so far all have to do with MP3s, software and what not. If you have any in mind, please provide links to the sources. Many thanks in advance!.

Edisonmenovuh040
Gast
Edisonmenovuh040

KAN NIET WACHTEN OP BOYZ IN DA HOOD II !!

Skyler
Gast
Skyler

Wat moest jij veel van jezelf, zeg. Ik zou meeetn in opstand komen, maar kan het nooit winnen van mezelf. Als je de vijftig niet haalt, kom ik m wel brengen Al deze gezellige blogjes hebben wel een levensgroot nadeel: straks na je verjaardag is je schrijf plicht vergaan en wat moeten al die trouwe verwende lezers van je dan??

prinsthom
Gast
prinsthom

schema?! geen sloddervos meer!?

Corlo
Gast
Corlo

haha je hebt gelijk man

fred
Gast
fred

Ik had liever gezien dat Adje wat langer had gewacht met tracks uitbrengen, hetzelfde heb ik met Risskant.
Maar misschien is dit ook weleen smaakding, de 1 houdt van wordplay/punchlines, de ander van popbeats/swagger.
Anywayz ik wens hem alle succes van de wereld.

adam
Gast
adam

hijs i goed bezig man

ben benieuwd wat hij met choo gata brengen.

en ene boyz in de hood 2 geweldig adje hef en crooks veel beter dan team vieze of bangbros

Tony
Gast

Adje is de beste van heel Nederland!

Kiran
Gast
Kiran

Miditheater is van meet af aan een problematisch dessior geweest. Al vele jaren was er in deze stad behoefte aan een middenzaal van 500 stoelen. Hoezo volksverlakkerijEerder gaf ik al eens aan dat u op moet houden met dat gekwaak wat nergens op slaat.wie heeft dat bepaald de elitaire vriendenclubjes van de PvdANiemand snapt het in Tilburg maar u blijft net zoals bij de vele andere dessiors de wantoestanden van dit collge met aan het hoofd de PvdA verdedigen terwijl iedereen ondertussen de praktijken van dat corrupt zooitje door heeft. bah,bah en nog eens bah !!!

boy
Gast
boy

zit eigenlijk meer te wachten op 6 deel II #dresscodeblacka

jiggamang
Gast
jiggamang

eeh dope man dit stuk mag puna wel vaker doendit soort dingen!

LBR
Gast
LBR

Adje heeft zich het afgelopen jaar, afgelopen 2 jaar masterlijk ontwikkeld, props voor deze entertainer,

live is ie sickathan

Sayux
Gast
Sayux
als ik zeg ‘naar huis gestuurd’ is dat bij wijze van skerpen. Het CDA had geen vertrouwen in de wethouder en steunde zijn voorstel niet. Dwz dat het CDA als coalitiepartij mee zou stemmen met de oppositie en dan heeft de wethouder het vertrouwen verloren en moet hij wel aftreden. zo werkt dat in de politiek. @julesluijten Je hoeft mij mniet te geloven maar je moet er Leo Pot (of aan andere uitbaters van podia)eens naar vragen hoe hard er in Tilburg behoefte is — al vele jaren- aan een dergelijke middenzaal. Het is ook niet voor niets dat Theaters… Read more »
wpDiscuz