Album: Fresku – Maskerade

Vrijdag 11 mei 2012 verschijnt het tweede album van Fresku ‘Maskerade’. Maskerade is de opvolger van Fresku’s selftitled debuutalbum uit 2010, waarmee hij hoge ogen gooide bij een breed publiek.

Op het nieuwe album werkt Fresku samen met onder andere Y’Skid, Teemong en Louis Bordeaux, Acteur/Cabaretier Theo Maassen en Ali B. Vanaf vandaag is het album ‘Maskerade‘ alvast op de vervolgpagina te beluisteren via de muziekdienst Spotify.

8 May

147 comments

Leave a Reply

147 Comments Aan "Album: Fresku – Maskerade"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Mrcapone
Gast
Mrcapone

Leuk dat jullie het er op hebben gezet…

Jammer dat je facebook moet aanmaken om het te luisteren…..

ddd
Gast
ddd

wat een gare neppe shit dat ik dit alleen met spotify kan luisteren..ik heb geen spotify dus ik kan het niet luisteren..en nee, ik ga het ook niet nemen, zo graag hoef ik zn album nou ook weer niet te horen

fretkoe
Gast
fretkoe

> precies, het is toch een vuile kk rat van de onderste plank met ze neppe misselijkmakende marketing poppekast.
wss word het met geluk 1000 verkocht (1000×15,-=15000 15000-productie en kees= 0), super gedaan freskoe.
ja niemand luistert het omdat ze geen spotify hebben, nog zon slimme zet van je.
gewoon w8 tot het op youtube staat en DOWNLOADEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

...
Gast
...

> als je het wilt hebben dan.

dann
Gast
dann

Gast wacht gewoon een dag domme luiwammes!>

zz
Gast
zz

> wauw.. deze man heeft gwn goeie muziek man. De rest doet er niet aan toe… fuck it check die shit op youtube ..

YAMAMA
Gast
YAMAMA

zeikerds

Ger
Gast
Ger

> @ Yamaha : hoezo nou weer zeikerds? Niet iedereen heeft Facebook..stumpert

Jenisis
Gast
Jenisis

ik ben heel erg blij met OBA.Maar het meest in mijn nopjes met mijn eigen wbieste.Ik heb werkelijk vier jaar lang geprobeerd een kunstwerk op te bouwen.Het is vreselijk als dan iemand anders voor je besluit dat je er niet meer bij kunt..

Dani
Gast
Dani

De uiteindelijke wiananr gaat de goedkoopste worden. Als schaalbaarheid niet lukt door te hoge kosten (teveel land innemen) dan zal een andere bron de overhand nemen. zie bij ons, nu zijn zonnepanelen relatief het goedkoopst maar van zodra er iets anders goedkopers beschikbaar is zal men overschakelen

Bram
Gast
Bram

Gelukkig niet van die neppe shit. kk dik album !! 😀

Maarten
Gast
Maarten

Weet iemand of het mogelijk is om muziek via Spotify naar iTunes te kopiëren?

Frissewind
Gast
Frissewind

> Ik weet niet of dat mogelijk is, maar het is zowieso mogelijk muziek van spotify naar je ipod/ipad/iphone/inogwat te kunnen synchroniseren. Ik zou alleen niet weten wat er dan gebeurd.

Niels
Gast
Niels

lol, dan gaat spotify falliet

Phixion
Gast
Phixion

Dus… Hoe check je dit zonder Facebook?

T3
Gast
T3

owkee ik kan dit dus niet luisteren omdat ik geen Facebook heb. Ben het ook niet van plan om het speciaal hiervoor aan te gaan maken. Het album wil ik nou ook weer niet Zooo graag horen..hoor het vanzelf wel :p doei

Werder
Gast
Werder

Ik laat het een maat van me zo wel even kopieren voor me haha ik heb die spotify crap niet

-.-
Gast
-.-

puna is er geen andere manier om het album te beluisteren?? behalve door hem te kopen

ee
Gast
ee

> ach joh, als je even een dag of 2 wacht dan is hij overal op het internet/youtube te vinden 😉

rwawaa
Gast
rwawaa

ik weet echt niet meer wat ik hier van moet vinden man.. eerst laat die zich van achter nemen door theo maassen, en dan heeft die het ook nog constant over schijt aan zn jodokes in dat sitcom nummer. Spare me the details

nz
Gast
nz

download spotify, klik hierboven op het spotify icoon

zo kan je hem ook luisteren

Karel
Gast
Karel

ik kan spotify niet starten mijn windows crashed dan de hele tijd pff wat moet ik nu doen? kan ik het op een andere manier luisteren? naa anders wacht ik wel ff joh

nz
Gast
nz

je kan hem ook via bol.com luisteren

010
Gast
010

ik heb geen spotify en dat wil ik ook zo houden! dan maar geen fresku door mn speakers

Esteban
Gast
Esteban

Ik heb wel Facebook, hoe kan je het beluisteren via FB dan?

wauw
Gast
wauw

hoe easy is spotify! en hoe dik is dit album! eerst foto, nu dit! Beest!

Padre
Gast
Padre

Ik ben pas bij de intro…. deze album is de beste nederhop album van 2012 lol

W.I.N.N.E
Gast
W.I.N.N.E

BIG UP FREsku!!, Als jullie wat GOEEI GOOEI nieuw SHIT VAN AMSTERDAM Horen, Deze moet jullie Checken, New Artist Van Amsterdam, Heet ‘JAE Maf” Check die Boy ff DOPE SHIT!. http://www.youtube.com/watch?v=C58Tp4PE5iU

eerder
Gast
eerder

er staan een paar hele vette nummers op!

Padre
Gast
Padre

O shit.. nieuwe level!!!

Rizla
Gast
Rizla

Hmm ik wacht het wel af tot puna met oplossing komt, Helaas ook geen geld om het album te kopen..

Toch big up fresku.

Rick
Gast
Rick

wtf maak gewoon facebook en spotify aan, kost je ongeveer 5 minuten, doe moeilijk…

Proseed
Gast
Proseed

Dit is meer dan nederhop.. fucking lekker

Martina
Gast
Martina

help, wie helpt mij. Ik krijg mijn telefoon niet meer aan. Heb snartselt uitgeschakeld, telefoon aan, 8 uur opladen, van lader af, telefoon uitzettten, weer een uur opgeladen. Aangekomen bij stap 3, zet het toestel aan . nou mooi niet dus ..groene lampje brand, kort indrukken of lang indrukken er gebeurt niks, hij gaat niet aan, scherm blijft zwart .help, please Wie weet wat ik moet doen?

sow
Gast
sow

er staan echt een paar hele dope nummers op!!

FRESKU!

Badman
Gast
Badman

Slechte timing freskoe, Meek Millz heeft nu ze tape gedropt die wordt zowieso eerst grijs gedraait

Padre
Gast
Padre

Misschien drop ik teveel comments enzo… Ik ben pas bij status en 1 ding moet gezegd worden.. Jullie gemaakte rappers hebben niks op fresku.. En al die mensen die zaten te haten.. go choke on some dick!!! Fresku is officieel nummer 1.

deloures
Gast
deloures

Tegenvaller vergeleken bij t vorige album. Er staat een hoop crap op. veel gelul en een paar neppe feats

fds
Gast
fds

Wauwww het begint goed met nummer 1 Maskerade…. Technisch van het allerhoogste niveau!

Jet$_ni99a
Gast
Jet$_ni99a

morgen staat de album op 2voor23 Luisterpaal. Voor de mensen die niet aan spotify willen beginnen 😉

Jet$_ni99a
Gast
Jet$_ni99a

> ik bedoel 3voor12

oompie
Gast
oompie

> oops bdoel 6 voor66

Fresss_yeaaha
Gast
Fresss_yeaaha

Favoriete tracks op dit album zijn nummer 1 (Maskerade), nummer 4 (Cirkels) en nummer 5 (Status). Cirkels absoluut prachtig!!!!

Redelijk goed album alleen vind ik dat er teveel onzin tussen zit, af en toe wel verfrissend maar het moet niet te veel worden. Respect Fresku, veel zelfspot en uiteindelijk keihard album. Yeaaha

mgm
Gast
mgm

Vond het het wachten niet waard…
Hij heeft wel gelijk zeer creatief maar niet wat ik wil horen van fresku.. Fresku moet zich richten op die tracks zoals paranoia of het beloofde land.. Voor tracks zoals hedde druksop of Echte torries luister ik wel naar iemand anders..
Te commercieel geworden..

Gajy
Gast
Gajy

>
Dan heb jij duidelijk hel wat nummers gemist want het overgrote deel van het album zijn toch echt serieuze nummers

Yerderyerder
Gast
Yerderyerder

Er zitten een paar zinvolle nummers op die ergens over gaan, het overgrote deel gaat niet echt ergens over. alsnog wel leuk 🙂

VRAAGJE
Gast
VRAAGJE

Hij zegt in een interview dat een belangrijk persoon, zijn manager, hem heeft opgelicht? Gaat het over Karimineel en weet iemand hier meer over?

Jet$_ni99a
Gast
Jet$_ni99a

> ja gaat over Karimineel. Volges my is hij nog wel manager van anderen rappers o.a. PerVerz en Fata. Hopelijk voor hun houde zij hun portemonee beter in de gaten dan Fresku!

dd
Gast
dd

in welke intervieuw zegt hij dat?? en je hoort het ook terug in ”keuzes”

DB
Gast
DB

Heeft iemand n downloadlink?

katibu di kas
Gast
katibu di kas

Fresku is de Slaaf van het Jaar. Proficiat Kees, ouwe satanische jood!

Binod
Gast
Binod
Helder verslag, Helena en prctahig en overtuigend verwoord. Ik wist niet wat de insteek/aanleiding was voor een gesprek met de PKN over Beltane maar dat is mij hierbij duidelijk. Wat ik er voor mijzelf uit haal is dat het ook gaat om kunstgrepen om de kerk weer op de kaart te zetten, waarbij men inderdaad elementen leent van meer populaire spirituele stromingen die de mensen zouden kunnen aanspreken. En ja, een gekuiste versie van Beltane valt te verwachten omdat een uitbundige vorm strijdig is met de leer en dat zit nogal diep. Desalniettemin lijkt dit een belangrijke stap in de… Read more »
rick
Gast
rick

Staan 5 hele hele dikke tracks op en de rest vind ik echt grote onzin!

Maargoed niemand vind een heel album tof, maar 5 vd 21 is weinig.

VRAAGJE
Gast
VRAAGJE

Dit is die link voor die interview, erg goed geschreven trouwens. Ik weet niet of ik hier links mag plaatsen, maarja ik doe het toch: http://3voor12.vpro.nl/nieuws/2012/mei/Interview-met-Fresku.html

Maar weet iemand meer over dat Fresku is opgelicht door Karimineel?

Udel
Gast
Udel

> Laat ik het zo zeggen, de kans dat het zo is is groter dan de kans dat het niet zo is. In de wandelgangen hoor ik zoiezo enorm vaak dat je moet uitkijken voor die karimineel omdat hij gewoon een vieze nakker is. Doe geen zaken met die man!

informateur
Gast
informateur

Voor de mensen die meer willen weten over het album en ook die Karimineel torie:

http://hiphopleeft.nl/artikelen/4207

oompie
Gast
oompie

kk hard!

Swaggg
Gast
Swaggg

Over Karimineel check de interview op funx….audio interview

fak dit
Gast
fak dit

FAK FACEBOOK FAK TWITTER FAK JULLIE

Faki
Gast
Faki

wat een knkr album joh

Kerel
Gast
Kerel

Gewoon een leuk album, niet meer niet minder. Niet groter maken dan het is 🙂

Arthur
Gast
Arthur

Even voor de zeurenden onder ons. Je hoeft hem niet per se te kopen om te beluisteren. Bovendien is het het waard, dezelfde donkere sfeer als in “Fresku”.

Mike0172
Gast
Mike0172

Om de een of andere reden was ik van te voren bang dat dit album tegen zou vallen. Het album Fresku was wel keihard. Ik ben nu pas bij 4 maar ben toch erg bang dat me vermoedens waar blijken te zijn.

Wauw
Gast
Wauw

Tering wat eentonig pfff

Mike0172
Gast
Mike0172
Top 10 Fresku nummers: 1 Nos baranka 2 Twijfel 3 Binnenvetter remix 4 Na du show 5 We hebben je nodig 6 Ik ben hier 7 Nieuwe dag 8 Alleen Plaats 9 en 10 gaan tussen Keuzes LIndsey Mijn dochter en mamma ik snap je. Er hadden wel wat meer nummers van Maskerade tussen mogen zitten maar wat een tegenvaller.
Bouwzer
Gast
Bouwzer

Ik zeg Frisse de Cirkel is rond , big up voor Cirkels

No_ID
Gast
No_ID

Favorieten; maskerade/cirkels/status/keuzes/kwantu mas,
voorderest klonk het een beetje lame eerlijk gezegd.

wpDiscuz