Broederliefde toch geen Ambassadeur van de Vrijheid

broederliefde
Na al het succes van Broederliefde, komt er vandaag minder goed nieuws voor de formatie uit Spangen. Nadat de groep onlangs werd benoemd als Ambassadeur van de Vrijheid, doken er beelden op van Emms die vorig jaar antisemitische leuzen riep tijdens de bekerfinale Feyenoord-Utrecht.

Emms heeft zijn excuses gemaakt voor de uitspraken en werd zich nog meer bewust van de impact toen Broederliefde in het kader van het ambassadeurschap een bezoek bracht aan voormalig vernietigingskamp Auschwitz. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft echter toch besloten dat het ambassadeurschap van Broederliefde door teveel mensen als grievend wordt ervaren en heeft de titel dus weer afgenomen.

Het comité laat wel weten dat ze de inzet van Broederliefde waarderen, maar willen voorkomen dat deze discussie op 4 en 5 mei het herdenken en vieren in de weg staat. Broederliefde respecteert de keuze van comité.

9 March

8 comments

Leave a Reply

8 Comments Aan "Broederliefde toch geen Ambassadeur van de Vrijheid"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Bruur
Gast
Bruur

L

tammer
Gast
tammer

En zo worden we op 5 mei weer opgezadeld met die trieste Engelstalige troep van Hollanders. Welke vrijheid?

Qwuaai
Gast
Qwuaai

Je keurt het goed wat hij schreeuwde? Sorry, maar we leven in haat een cultuur waarbij dit soort acties nieuwe reacties opwekken. Als wij zo makkelijk opmerkingen over joden maken dan zijn we toch geen haar beter dan de mensen die zeggen dat de slavernij nu niks meer betekend? De slavernij heeft ons voor het leven getekend en de gaskamers hebben de joden voor het leven getekend. Stop met het uiten van haat! Dat is geen oplossing. Overigens zijn er genoeg andere feesten op 5 mei, stop met janken.

Real
Gast
Real

Jammer dat dit zo moet. Totaal niet nodig naar mijn mening. Laat nou eens zien dat het anders kan en dat dingen gewoon kunnen worden vergeven. Mensen die over zo’n uitspraak nóg verder willen discussiëren houden blijkbaar totaal niet van vrijheid en hoeven dus ook niet op zo’n bevrijdingsfestival te komen. Jammer, ze hadden gewoon moeten kunnen komen.

Qwuaai
Gast
Qwuaai

ze mogen nog optreden, alleen de titel ambassadeur zijn ze kwijt. Wat logisch is.

wauw
Gast
wauw

Heerijk, nu nog in de bak net als SFB en dan is het probleem met dit achterlijk uitschot helemaal opgelost

Gng
Gast
Gng

Wat is er mis gegaan in jouw jeugd?

www
Gast
www

Volgens mij zit je op de verkeerde site, oprotten hier.

wpDiscuz