De Leven van Sef

Sef is een druk mannetje. Alleen al in juli 2011 verscheen, naast zijn EP en voorloper op het album, ‘De Leventje’ ook nog een knotsgekke succesvolle mixtape van het gelegenheidscollectief Ski Leraar Bruin Money Gang, dat naast Sef bestaat uit Spacekees en Faberyayo. Nu komt Sef met zijn debuutalbum als soloartiest ‘De Leven’.

De eerste single van de plaat kwam al voor de zomer uit en het was meteen de titeltrack van het album en tevens de titeltrack van Rabat, de succesvolle speelfilm van Habbekrats. Op het album De Leven staan producties van onder meer Reverse, Big 2, Benny Sings, Soulsearchin’, SirOJ, FS Green, Bart B More en Snelle Jelle. Ook werkte hij samen met bevriende artiesten (Dio, Willie Wartaal, Fit) en artiesten waar hij alleen de muziek van kende (Hans de Booij). “Ik laat genres los op De Leven. Het is niet hiphop of r&b, het neigt meer naar het overkoepelende pop. Mensen vinden pop altijd een soort belediging. Zodra het dat stempel krijgt vinden mensen het niet meer leuk. Ik vind pop juist het übergenre.”

‘De Leven’ is nu af en vanaf 25 november ligt het album in de winkels. Bekijk nu de tracklist op de vervolgpagina.

Tracklist van ‘De Leven’:

1. De Leven
2. Diamanten met Hans de Booij
3. Renaissance Man met Willie Wartaal & Adje
4. Robot Sex met Willie Wartaal & Bas Bron
5. Zombies 6. Cinderella
7. Negen Tot Vijf
8. De Wereld In
9. Ik Weet Niet Goed met MC Fit & Dio
10. Het Nachtleven
11. De Groeten
12. Op Een Bankje
13. Blits met Jiggy Dje
14. Flashy met Faberyayo

31 October

28 comments

Leave a Reply

28 Comments Aan "De Leven van Sef"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
haa
Gast
haa

het is HET leven..

Jord
Gast
Jord

Echt?

TISSSSJEBOI
Gast
TISSSSJEBOI

AMEN.

Leugens
Gast

Leugens! het is DE leven

tommolendijk
Gast
tommolendijk

ben benieuwd of de rest ook zo lekker klinkt als ‘De Leven’ en ‘Diamanten’.. mis alleen ‘De Ruler’ die al eerder op zijn ‘De Leventje’ EP verscheen.. zondee

Young Fly
Gast
Young Fly

Sef is de meest wacke rapper die Nederland rijk is

Jason61
Gast
Jason61

jaman sowieso fucked up hij is echt slecht.

dada
Gast
dada

wayo ik wou precies et zelfde zeggen he

henk
Gast
henk

”rapper” ? volgensmij heb jij het stukje niet gelezen

Wut?
Gast
Wut?

Heel jammer dat hij zijn album vult met 13 en 14. Die stonden al op de leventje. Voor de zomer zou hij uitkomen nu is het herfst dus alle tijd gehad en vult hij het op met oude tracks, jammer sef..

luisgespuis
Member

De enige reden dat hij niet voor de zomer uit kwam, is omdat Top Notch hun releases graag uitsmeert over het gehele jaar. Ze wachten gewoon rustig een paar maanden, ookal is het album al lang af.

-
Gast
-

master!

Jesper
Gast
Jesper

Eigenlijk kan je pop-muziek niet bestempelen, pop staat namelijk voor populair.

YaMaar
Gast
YaMaar

wat is zn rede dat ‘De’ word gebruikt, en geen ‘Het’ ?!

Lennart
Gast
Lennart

“Het leven” is algemeen, met een ondertoon die associaties opwekt zoals “dagelijkse sleur”. “De leven” wekt de indruk van een bijzonder leven, dat er als het waren uitspringt. Het leven zou je kunnen zien zoals jij en ik dat hebben van baby tot bejaarde, “De leven” doelt meer op het artiestenbestaan van mensen als Sef en andere artiesten.

Maino
Gast
Maino

@YaMaar Op een grappige en intelligente manier, en op een artistiek niveau. Dat Sef weet dat het ‘het leven’ is en bijvoorbeeld de meeste spreekwoorden en gezegden goed uitdrukt, bewijst zijn intelligentie. Dat hij het expres fout doet, maakt dat het grappig is. En deze combinatie van intelligentie en humor maakt het artistiek. Een link leggen tussen de afkomst van Sef en de spelfouten die hij maakt, is generaliseren.

v
Gast

Mongool die je bent met de leven, je maakt nl hiphop stuk

hoerenkind
Gast
hoerenkind

ga huilen nerd

G
Gast
G

Jammer dat zoveel mensen de artistieke kant van Sef niet zien. De meeste zijn natuurlijk alleen simpele hiphop gewend. Heerlijk dat Sef verandering brengt. Mensen met een stijl van Sef in Nederland zijn misschien net op een hand te tellen. Originaliteit boven mainstream!

-
Gast
-

Dit is misschien wel teveel waarheid voor deze comment sectie

YaMaar
Gast
YaMaar

Oke thanks voor de uitleg. Ik vind er trouwens niks grappigs en artestieks aan! Beetje slecht, maar da’s mijn probleem… Nog slechter vind ik t dat mensen t dope vinden…

Doh
Gast
Doh

Zo fckng vervelend dat iemand zijn album ”De Leven” noemt. Wat is de meerwaarde? Waarom de grammatica verkrachten.

flinkdoen
Gast
flinkdoen

Wat zitten jullie te janken? Sef doet het met opzet! Met een reden! En er zijn zat rappertje die geen abn spitten. Als je oud hollandsch wilt genieten zet je lekker willeke alberti op! Maar die maakt dan ook zeker hip hop stuk? Dwazen..

feit
Gast
feit

HET of DE… lkkr boeient

IK KOOP HET CD TOG WEL! bulledshaha…

m
Gast
m

sef is baas.

HARDEBAAS
Gast
HARDEBAAS

stelletje kinderen hier serieus, als je geen oog hebt voor kunst en originaliteit hou dan je vmbo commentaar voor je -_-

lelijkjong
Gast
lelijkjong

haha geniale cover

Ik snap het tenminsten
Gast
Ik snap het tenminsten

Waarom snapt niemand dat dit gewoon een goede plaat is?
Lees dit maar dan begrijpen de meeste het wel weer maar over grote deel van nederland die hiphop luistert zal t nooit begrijpen omdat ze te dom zijn:
http://www.statemagazine.nl/artikel/91

wpDiscuz