Debuutplaat Keizer na de zomer

Dankzij de mixtape ‘Straategisch‘, een webtape en vele views voor zijn video’s geldt Keizer al een paar jaar als grote belofte, maar van een echt album kwam het tot op heden nog niet. Puna belde met de rapper en kwam er dankzij lezersvragen via Facebook en Twitter achter dat 2012 zijn jaar moet worden.

Jules Tops: Wanneer komt Karma?
“Het album komt uit na de zomer. Ik ga eerst nog een aantal singles droppen van het album, dus is het nog even wachten. Het wordt vooral een heel persoonlijk album, meer over mij als persoon. Dus meer over Rozelsky, wat ik heb meegemaakt en hoe het nu gaat, en minder over Keizer.”

Carlos Mesu: Wanneer laat je meer van jezelf zien en niet hele tijd brag ‘n boast?
“Ik probeer via Twitter te laten merken dat er dingen aankomen waarmee je meer over mij te weten zult komen. In een bepaalde periode ging het heel snel bergopwaarts met mij en voor die tijd had ik alleen nummers over dat het niet zo goed met me ging. Maar als het opwaarts gaat, vind ik dat je dat ook moet kunnen laten weten. Iedereen maakt dingen mee in het leven, positief of negatief, dat maakt niet uit. Op het album heb ik het over in principe al die dingen, vanaf de periode dat het minder ging tot en met nu.”

Gijs van der Veen: Hoe oud was je toen je begon met rappen?
“Ik was vijftien denk ik, en toen begon ik met nummers narappen van Tupac, Bow Wow en Bone Thugs-N-Harmony. Datzelfde jaar nog ben ik begonnen met het schrijven van teksten, eerst in het Engels. Het kwam niet door mijn eigen teksten, die waren echt nep, maar doordat ik anderen na ging rappen hoorde ik dat ik er iets mee moest gaan doen. Toen ben ik gaan kijken wat eruit zou komen, en dat was best veel. Een aantal jaar later zag ik dat Engels leuk was, maar op een gegeven moment ging het nergens meer naartoe en ben ik het in het Nederlands gaan proberen.”

Brian Arnold: Hoe voelde je je na de schijtlijst van Negativ? En kunnen we een revanche verwachten?
“Het duurde lang voordat ik doorhad wat er gebeurde, en ik was nog wel eventjes kwaad na afloop. Negativ haatte ik sowieso. En ja ik zal zeker revanche nemen, en hij weet dat ook. Hij vertrouwt mij totaal niet. Het is nog even wachten, totdat hij het niet verwacht. Hij is nu constant op zijn hoede. Misschien is dat mijn schijtlijst wel.”

Matthijs de Paauw: Waarom had je ruzie met Badboy Taya?
“Dat is ten eerste een heel erg opgeblazen verhaal en ten tweede gaan we daar niet op in. Er iets kleins gebeurd, maar we moeten het niet belangrijker maken dan het is. Het ging niet eens om mij, sommige mensen haten gewoon.”

On a Daily Basis: Hoe vond je het programma Ali B op volle toeren? Ben je er een betere artiest door geworden?
“Ik vond het keihard, het heeft ook een groot deel uitgemaakt van mijn carrière. Ik vond het sowieso hard van Ali dat hij mij de kans gaf om eraan mee te doen. Het is ook tof om te zien dat het mensen de ogen opent, met hoe ze naar rap kijken. Ze zagen een andere kant van rap, ik kreeg erkenning. Ik kreeg ook andere fans, fans als Jan, Piet en Karel. Iedereen kijkt naar Ali B op volle toeren en dat merk ik nog steeds. Er wordt veel over gesproken. Ik heb zelf ook meer respect gekregen voor die andere kant van de muziek, mensen zoals Lenny Kuhr en Willeke Alberti. Maar om te zeggen dat ik iets heb geleerd, dat weet ik niet. Misschien onbewust.”

Baka Libni: Hoe zie jij je toekomst!?
“Ik ga niet eens zeggen dat ik een succesvolle toekomst wíl hebben, maar dat ik het gá hebben. Het album komt eraan natuurlijk. Er komen webisodes van Karma aan, Karma gaat live. Priester sluit zich aan bij Nindo, mijn eigen kledinglijn komt eraan en ik ga featurings doen met artiesten waar ik nog nooit eerder mee heb gewerkt. En verder, alleen de drie G’s: geld, geluk en gezondheid.”

Artikel door Edwin van Dalen | Foto’s van Mikel Neij

21 February

24 comments

Leave a Reply

24 Comments Aan "Debuutplaat Keizer na de zomer"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
pow
Gast
pow

Hij heeft kiddos van 14 als fans
Muziek niet altijd tof
Maar toch gun ik het hem wel als artiest
Keizer koning admiraal vind ik wel een toffe track btw
Ik denk dat keizer ondanks de vele haat van 18+ heel groot gaat worden
Dat is hij nu al in mijn ogen vergeleken met bijna elke bekende nederlandse rapper
Ik ben geen fan maar ook geen hater
Ik gun het hem wel, hij heeft het goed voor elkaar

HarryDeKokosnoot
Gast
HarryDeKokosnoot

> hoho ik ben zelf 14, maar ik vind hem ook al vreselijk kinderlijk hoor

AJ
Gast
AJ

Of we daar nou op wachten..

KutOostblokker
Gast
KutOostblokker

> hahaha jamemr dat er geen duimpies zijn schitterende reactie:) oprotten met die aap , beetje lilwayne na doen ga weg joh gekpieerde teksten van werelwijde rappertjes

Bouwina
Gast
Bouwina

Nice Rapper! <3

Loveeee

Sjokker
Gast
Sjokker

Kinderrap moet er ook zijn!!

KEIZBABYY 😀

sipster
Gast
sipster

keizer heb zijn beste tijd gehad..

ggg
Gast
ggg

> hoezo beste tijd gehad, hij heeft 4 – 6 shows per week momenteel? en dat al vanaf vorig jaar ergens. Dus zijn beste tijd is bezig of het moet nog groter worden.

mmmjl
Gast
mmmjl

> je hebt helemaal gelijk

gg
Gast
gg

hahah zo veel haaterss
wacht tot zijn album
en ga dan praaten
je hoort nu niks toch geen tracks ???

TT
Gast
TT

beste tijd gehad vandaar die nog steeds money maak t

spitterkees
Gast
spitterkees

zijn lyrics zijn waardeloos, geen inhoud, puur brag `n bose, hij weet niet wat het woord hip-hop betekent, go back to school fella.

Bunnikside
Gast
Bunnikside

Waarom haat?
Wacht maar tot zijn nieuwe album Karma er is. Jullie zullen horen wat jullie nog nooit eerder gehoord hebben!

Love

Realist
Gast
Realist

Haat? Omdat hij een kkpussy is die stoer doet in zijn tracks maar de tering in geslagen is door badboy taya 😉

moneymaker111
Gast
moneymaker111

> dat is nep nigger

oke
Gast
oke

ja..als je miljoenen vieuws hebt krijg je haters.. ga je hem dan slaan krijg ben je de held..stoere jongen die badboy..die moet mooi over “stacks” blijven rappen.. keizer gaat het wel maken..wie is nu al zo beroemd..vlieg na su en weer backa voor optredens? album word kk hard..hij gaat het maken no matter what

Baka Libni
Gast
Baka Libni

Volgens mij moeten jullie je meer verdiepen in Rosje, hij heeft tracks waar brag en bose geen rol speelt, ga luisteren. Hij heeft vertelt dat karma over rozelsky gaat dus weer minder brag en bose meer hip hop, hij is een 1ste klas entertainer! Heb respect. Ga kijken of je net zoveel vieuws of optredens kan krijgen. Dan pas kan je wat zeggen. Verder stoer praten achter je PC helpt niet. Trouwens leuk dat puna mij vraag heeft opgesteld 🙂 Baka Libni

ran collar
Gast
ran collar

Even de officiele stats op statoz.com (eeuwige NL ranglijst):
Nr 26 Mama Sorry 6,2 m views
Nr 28 Admiraal 6,1 m views
Nr 40 Hoe ze loopt 4,8 m views

Hij scoort beter dan Borsato bv.
Maar hij had allang een album uit kunnen brengen natuurlijk. Alhoewel een album deze tijd niet meer zo belangrijk is als 10 jaar geleden.

Keizer R.
Gast
Keizer R.

Mensen , Fans & Haters,

Lees alles even goed en oordeel dan , #Lobi voor de fans
Gehehhe #wachtenopkarma en je gaat zien
people Salute

lobi

keizeer Raas
Gast
keizeer Raas

> Iek keizer iek koet black chinese

poeloeloeloe
Gast
poeloeloeloe

@Keizer .R

poeloeloeloeloeloeloeloeloeloeloeloeloeloeloeloeloeloeloeloeloeloeloeloeloeloe!!!

moneymaker111
Gast
moneymaker111

Als ze nieuwe album er is gaan hater zien

polski
Gast
polski

he luister als je keizer niet mag en zijn muziek ook niet warom kom je dan op deze site he julie zegen hij is slecht als je een numer hebt geluisterd ja dan denk je wel oke rot op maaar andere numers kunnen veel beter zijn wacht maar tot karma gaan we zien wat jullie zecht boys

keiz-is best
Gast
keiz-is best

wanneer komt karma het is al bijna na de winter komt die album nog of hoe zit dat. keiz is de beste

wpDiscuz