The Flexican doet aangifte tegen politie Eindhoven

[jwplayer config=”compare_topnotch” mediaid=”54425″]

Sinds vanmorgen doet er een video op internet de ronde van de arrestatie van DJ The Flexican. De Amsterdamse DJ, oa. bekend als lid van De Flinke Namen, werd vannacht gearresteerd na een optreden in Eindhoven. Bij de arrestatie gebruikt de politie volgens advocaat Yehudi Moszkowicz “veel machtsvertoon en buitenproportioneel geweld” tegen de DJ. Zojuist verscheen een verklaring van de advocaat online waarin wordt aangekondigd dat The Flexican aangifte zal doen tegen de politie Eindhoven. Bij het Openbaar Ministerie zal de DJ een klacht indienen van een buitenproportioneel en gewelddadig optreden van het korps.

Na zijn vrijlating vanmiddag verschenen er foto’s online van The Flexican, waarop de DJ zichtbare verwondingen heeft in zijn gezicht en benen. Sef, die bij de arrestatie aanwezig was en ook te zien en te horen is in de video, heeft gedurende de dag veel getwitterd over het incident. Sef heeft aangegeven dat The Flexican werd gearresteerd na een optreden op het gratis festival Sneakerz in Eindhoven. Het duo stond geboekt om van 23.00 tot 00.00 op te treden. Toen zij na het optreden onderweg waren naar de parkeergarage, werd The Flexican’s voet overreden door één van twee politie auto’s die door het voetgangersgebied reden. De reactie van The Flexican leidde ertoe dat de politie stopte, uitstapte en overging tot de arrestatie van de DJ, zoals te zien is op het filmpje.

Een politiewoordvoerster laat tegenover omroep Brabant weten dat agenten The Flexican aanhielden omdat hij tegen de politieauto sloeg. Hij zou zich hebben verzet tegen zijn arrestatie en de agenten hebben geschopt. Ook werden ze door hem man met de dood bedreigd, iets wat zijn advocaat tegenspreekt.

De arrestatie heet veel reacties uitgelokt op twitter van zowel aanhangers als tegenstanders van The Flexican en de politie. Rond het middaguur waren The Flexican en Sef trending topics op twitter in Nederland. Tofik Dibi, Tweede Kamer lid van Groen Links, heeft vandaag al kamervragen gesteld aan minister Opstelten over het politieoptreden tegen The Flexican.

Lees hieronder de volledige verklaring van The Flexican’s advocaat Yehudi Moszkowicz.

Dj The Flexican gaat aangifte mishandeling doen tegen politie Eindhoven

In de nacht van 28 op 29 juli zijn de Amsterdamse rapper Sef, ook bekend als Yousef Gnaoui en DJ The Flexican, ook bekend als Thomas Goethals Ligthart, verwikkeld geraakt in een worsteling met de politie Eindhoven. Goethals Ligthart is daarbij ernstig mishandeld.
Het duo liep van een optreden terug naar de parkeergarage. Tijdens deze wandeling door een voetgangersgebied, wilde een tweetal politieauto’s op weg naar een melding de groep passeren. Echter,deze toeterden niet noch maakten zij gebruik van hun sirene of zwaailichten. Wel gaven zij langzaam gas en wilden zo de doorgang krijgen. Hierbij werd de DJ die in het straatrumoer de auto’s niet had opgemerkt over zijn voet/enkel gereden en geraakt door de zijspiegel van de dienstauto. In plaats van te vragen of hij gewond was of hulp te bieden heeft de politie direct verbaal en fysiek geweld gebruikt. Verschillende getuigen hebben verklaard dat meteen na de aanrijding een agent met zijn wapenstok Goethals Ligthart begon te slaan en hem bij zijn keel heeft gegrepen. Vanaf dat moment zijn omstanders gaan filmen. In het filmpje dat inmiddels op internet circuleert is duidelijk te zien dat Goethals Ligthart vervolgens met veel machtsvertoon en buitenproportioneel geweld wordt gearresteerd. Goethals Ligthart heeft daarbij verschillende verwondingen opgelopen. Op het politiebureau is hij zelfs in een isoleercel geplaatst. Toeschouwers die wilden filmen, waaronder Sef, zijn met de wapenstok weggejaagd.

Op zondagmiddag is Goethals Ligthart in verzekering gesteld op verdenking van wederspannigheid dan wel mishandeling van een politieambtenaar met enig letsel tot gevolg. Echter, in een persbericht geeft de politie aan dat The Flexican een agent met de dood zou hebben bedreigd. De DJ ontkent zich aan deze feiten schuldig te hebben gemaakt. Als gevolg van het incident heeft de DJ in ieder geval één optreden in het buitenland moeten annuleren. Wellicht dat meer annuleringen moeten volgen.

Nadat verschillende getuigenverklaringen zijn vergeleken met die van Sef en The Flexican is in overleg met advocaat Yehudi Moszkowicz besloten om tegen de politie Eindhoven aangifte te doen bij het Openbaar Ministerie van dit buitenproportioneel gewelddadige en onnodige politieoptreden.

Bron: Vissers Moszkowicz advocaten

Update 30/07: Flexican en Sef doen hun verhaal bij Giel

29 July

86 comments

Leave a Reply

86 Comments Aan "The Flexican doet aangifte tegen politie Eindhoven"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
hahaha
Gast
hahaha

hahahahaaaaa Lil Biaaaatch

asdfal
Gast
asdfal

haha tofik dibi die hierover kamervragen gaat stellen xDDDDDDD

succes met je aangifte tegen de popo overigens

Ski ski
Gast
Ski ski

Ik geloof flex en sef, de politie agenten fokke elkaar altijd op in zulke situaties.. effe serieus faking honden om 3man bij een aanhouding vandaan te houden?!
Gedraag je man, door zulk soort shit krijgen mensen hekel aan politie, nu hebben ze toevallig bnn-ers gepakt, als een “no body” dit was geweest hadde we hier niks over te horen gekregen en was je bij het aangifte doen tegen de politie gewoon we gestuurd..

eindje
Gast
eindje

fokeindje cops man flikkers

hoerenzonen
Gast
hoerenzonen

Politie je beste vriend

1135
Gast
1135

ACAB

bimre is online
Gast
bimre is online

FTC

ivo kok
Gast
ivo kok

> ik begrijp dat jij het ermee eens bent. die flex is van hetzelfde soort als dat bijlmervolk, wanabeegangsters. in september op Geert stemmen en dan hopen dat al die problemen worden opgelost

sad
Gast
sad

> dude.. wat is er mis met jou

gaat nergens over
Gast
gaat nergens over

zogenaamd met de dood bedreigt. hooguit heb die misschien gezegd, hou je bek en anders heb je een probleem.. en ten tweede die agenten zijn fucking onbeschoft hier .. ‘t gaat echt nergens over en sef en the flexican zijn nou ook niet echt 2 geweldadige personen lijkt mij en dan is er alsnog geen reden voor de politie om zo te doen..
dat is wat ik ff wilde zeggen

Realiteit
Gast
Realiteit
Ik vind het fokt op voor deze boy.Maar als een agent zegt je moet oprotten moet je weglopen zo werkt het in de praktijk (lees praktijk) in de eerste 9 seconden van het filmpje drukt hij die agent (dat geld voor hun als geweld) dat zal de agent ook verwoorden in de rechtszaal.Maar DJflex mag blij wezen dat ie in de isoleer niet een paar agenten had binnen zien stappen met een zaterdagkrant en een stok (mensen die het meegemaakt hebben snappen het) Ik ben persoonlijk 17000 euro kwijtgeraakt aan proces kosten en advocaten. Dus bij deze wens ik je… Read more »
Politie geweld
Gast
Politie geweld

Check ditte ! Zelfde nacht maar dan in rotterdam.

Criticus
Gast
Criticus

die is nog erger dan die van flex >

allemaalbek
Gast
allemaalbek

kijk hier laten ze de politie zien ,we zijn niet bang voor politie…..
flessen begonnen tevliegen en kijk ze afdruipen laffe blauwe honden…..haat ze echt uit de grond van mijn Hart!!!!!

ran collar
Gast
ran collar

De Nederlandse politie slaat en mishandelt. In Amerika hadden die agenten een enorm probleem gehad , hier wordt dat altijd afgedekt. Niets nieuws dus. Ze hebben wel pech dat het hier over een paar bekende Nederlanders gaat die het er niet bij laten zitten.

pfff
Gast
pfff

politie verdient kogel

fok de cops
Gast
fok de cops

fok de cops

Freek
Gast
Freek
Teveel mensen laten hun muzikale voorkeur meespelen. Het gaat om een persoon, geen artiest. The Flexican heeft rake klappen gevangen en ik schrik nogal van die foto’s. Dit was niet nodig. Niemand hoort dit goed te keuren, ongeacht of hij het uitlokte of niet. Dit komt vaker voor dat wij ooit te weten zullen komen. Laat Sef en Flexican dan die stem zijn voor de mensen die hetzelfde is overkomen en niet gehoord worden. Mensen maken de meest belachelijk opmerkingen en constateringen omdat het om een bekende DJ gaat. Niemand hoort zo behandeld te worden, al helemaal niet door de… Read more »
BitchOpDeBeatz
Gast
BitchOpDeBeatz

HAHA WTF, ik gooide die foto op twitter, staat die ineens hierzooo.
Killdemcops fuckdemcops FLEXdemcops

Ritchie aka antisnitchie
Gast
Ritchie aka antisnitchie

Fok dem cops

FokDem
Gast
FokDem

the war with the police in the Netherlands begins today
kill dem !!

Lol
Gast
Lol

Dat de politie volgende keer wat harder optreedt. Dit is gewoon zwak…eentje had m gewoon k.o. moeten meppen in plaats van met zn drie-en hem rustig proberen te krijgen…het wordt tijd dat Nederland meer een politiestaat wordt dan een land waar ze niks mogen. +1 voor de agenten

allemaalbek
Gast
allemaalbek

iedereen praat maar eindstand gebeurd en doen jullie niks
ik vecht al jaren terug tegen coppers word tijd dat de rest van Nederland het ook begint tedoen…alleen bij tegendruk komt er verandering in dit land

allemaalbek
Gast
allemaalbek

En als ze een collega’s verliezen snappen ze het zelf nooit, hoe het zover had kunnen komen…
Nou om zulke dingen dus….Oog om oog &Tand om tand……

maikel
Gast
maikel

heel typisch weer! heb dit zelf ook meegemaakt en meerdere malen gezien met popo uit eindje.. zodra je verzet bij arrestatie krijg je meteen volle laag.. zal moeilijk worden om zaak te winnen maar toch succes!

tom
Gast
tom

politie staat nog altijd boven je, ze zijn na alle geweldsincidenten tegen de politie(gewoon mensen die hun beroep uitvoeren), strenger op gaan treden. Na het zien van de fotos vind ik dat ze veel te ver zijn gegaan, maar iemand die duidelijk tegen de politie ingaat, op wat voor manier dan ook, kan niet verwachten dat de politie zachthandig met je omgaat…..

islacitygang
Gast
islacitygang

Ik dacht Sef is beetje G, ik zou sowieso een baksteen laten vliegen voor me mattie. Die kale koppen, leger boots en duitse herders…. caulo nazi’s zijn het. ACAB 24/7

stefanT
Gast
stefanT

Dit maakt me echt kwaad. Vooral nu ze met de wapenstokken lopen zijn het allemaal dominante teringlijers die werken volgens de manier van de gene die z’n protocol het minste volgt oid. Weg met die wapenstok en heropvoeden die kneuzen. Dat gaat Nederland niet beschermen in de toekomst. Hierdoor slippen we alleen maar verder weg.

Piotr
Gast
Piotr

Als het moet doen ze het niet en als het niet moet dan gebruiken ze geweld om niks. Stelletje laffaards

Co2
Gast
Co2

Fok Dem Cops

@CNOW040
Gast
@CNOW040

TRUE THAT!>

Djadjadjajdja
Gast
Djadjadjajdja

Als je je verzet bij een arrestatie is dit wat er gebeurt. Alssie gewoon rustig had meegewerkt was het met z’n voet ook wel goedgekomen hoor. Nu gooien ze het er waarschijnlijk op dat z’n voet ook in de worsteling is gebeurt, en heeft ie niks op ze.

Begrijp me niet verkeerd, Flex is een baas, maar iedereen weet dat je in zo’n situatie rustig moet blijven. Met schreeuwen en duwen maak je het jezelf alleen maar moeilijker en bereik je uiteindelijk niks.

Peace.

allemaalbek
Gast
allemaalbek

treed de politie hard op!!!
moet het Volk nog harder optreden !!!!

En voor wie werk de politie trouwens ??
Voor het volk of de Regering???

jelke
Gast
jelke

ALL COPS ARE BASTARD
A.C.A.B

Some People Are Ignorant
Gast
Some People Are Ignorant

De agenten reageren aanvankelijk zonder veel dwang. Ze laten toe dat één van zijn vrienden hem probeert te kalmeren en dat een ander hen filmt.

Deze dwaas probeert AF TE DWINGEN dat hij niet wordt gearresteerd, door middel van escalerend gedrag. Hij heeft een grote bek, duwt, is agressief en doet duidelijk het tegenovergestelde wat er van hem wordt gevraagd.
Dit houdt hij vol, tot zijn gedrag consequenties krijgt – dan begint hij te piepen.

Entitlement or a ‘Sense of Entitlement’ is an unrealistic, unmerited or inappropriate expectation of favorable living conditions and favorable treatment at the hands of others.

prioriteiten stellen
Gast
prioriteiten stellen

Ja, dat krijg je er van wanneer de politie in Eindhoven moet remmen met hun dienstauto.

jk
Gast
jk
“Tofik Dibi, Tweede Kamer lid van Groen Links, heeft vandaag al kamervragen gesteld”. Gelukkig zijn kamer vragen gratis… (In 2011 koste een Kamervraag € 3.750 van onze belastingcenten). De verklaring van de advocaat Yehudi Moszkowicz (familie van Bram Moszkowicz = Die voor geld schuldige moordenaars en verkrachters verdedigd en ook nog vrij krijgt) mag sowieso worden verwijderd, want als het zo is gegaan had de politie zomaar en zonder aanleiding ‘de Flexican’ in elkaar geslagen… De politie moet meer autoriteit (= niet gelijk aan geweld) krijgen net zoals in bijvoorbeeld Spanje. Daar denk je echt wel een paar keer na… Read more »
0318
Gast
0318

kk scotoe vuile kk honden

bart
Gast
bart

iedereen die hier zo zijn mening geeft ik was erbij ik heb gezien wat er gebeurd is.

en deze politie mensen waren alles behalve professioneel , ze waren geweldadig en intimideerde iedereen met paarden honden etc..

dit was niks anders als een GANG met een badge , dit is een schande voor de nederlandse politie.

ga echte boeven vangen ….triest triest triest

+1
Gast
+1

> +1 Bart

Lennard
Gast
Lennard

Veel sterkte en beterschap Flexican en Sef, jullie staan sterk in deze zaak!

Lennard
Gast
Lennard

Ik word gewoon ziek als ik zie hoe de politie ingrijpt, volledig buitenproportioneel en een slechte zaak voor het imago van de Nederlandse politie.. Sterkte nogmaals jongens!

LoE
Gast
LoE

ACAB!!!
Sterkte Peoples!!!

GRRGANG
Gast
GRRGANG

FockDemCops

Mafe
Gast
Mafe

Jammer dat ze sef niet pakte

Geweld
Gast
Geweld

Vele mensen weten niet eens hoe politie hier zich gedraagd in NL. Je hebt van die walgelijke debielen die erop losslaan. Nooit word er wat aan gedaan in Nederland. Het word hier gwn weggeschoven. Ik kan daar echt niet tegen. Ook het “volk” heeft rechten. Machtsmisbruik noem ik het.
Er was ook al zoiets raars met Appa gebeurd.

Succes met je aangifte ik hoop dat het lukt.

hoerenzonen
Gast
hoerenzonen

> precies

C.
Gast
C.

acab i shot the sherrif

henk
Gast
henk

tjah datklrijg je als je je verzet tegen een arrestatie… je bent zelf fout bezig dan moet je niet raar opkijken als er met harde hand wordt opgetreden en wat een wijven zeg geen wonder dat ze KUT muziek maken.

073
Gast
073

Suck A Dick Henk >

tupac
Gast
tupac

neer schieten die kk politie

ivo kok
Gast
ivo kok

stemt allen PVV in september dan zijn we van dat soort wat nederland verpest af>

Appelsap 040
Gast
Appelsap 040

Zo zie je maar dat de POLITIE niks kan. Dat ze criminelen pakken……. Broekpoepers. 1 voor 1 hoerenzonen

ai
Gast
ai

aangiften tegen politie met de gedachte dat je het met je dronke gedrag en stem wint van 6 politie agenten hun woord? hou op man

@Henk
Gast
@Henk

Henk je moeder heeft een wijf gemaakt geen zoon, misselijke dorpsgek! Ga lekker bij de politie kun je heel de dag op een knuppel zitten, knuppel!

henk
Gast
henk

>
haha ook vakantie kleine jongen… heb je je kamer al opgeruimd?? strax word mama nog kwaad en mag je niet laat opblijven..

sweatshirt freddy
Gast
sweatshirt freddy

copkillaz copkillaz copkillaz copkillaz copkillaz copkillaz copkillaz copkillaz copkillaz copkillaz copkillaz copkillaz copkillaz copkillaz copkillaz copkillaz copkillaz copkillaz copkillaz copkillaz copkillaz copkillaz copkillaz copkillaz 4life.

Badr070
Gast
Badr070

komt die trut aan , “‘ wat is er gebeurd dan ?? ” waar gaat dit heen man . onze blauwe vrienden

robinimek
Gast
robinimek

dj flexican is toch gay fuck hem

Thareallist
Gast
Thareallist

kk agentjes, tof doen met hun uniformpje maar zonder zijn het allemaal kleine zielige nsb’ers die vroeger gepest zijn en nu graag hun macht misbruiken.

ASDASDASDSAD
Gast
ASDASDASDSAD

DASDASDASDAS

Ro
Gast
Ro

Wat zijn jullie hypocriet op dit forum. Jullie houden toch zo van geweld en criminaliteit? Jullie vinden het toch zo stoer? En als iemand klappen krijgt van de politie komen jullie allemaal in opstand.. Beetje schijnheilig he!

OT: Vervelend voor Thomas, hij lijkt me niet het type om zomaar vervelend te doen tegen de politie. Lijkt me dus een gevalletje buitensporig geweld (door politie).

wpDiscuz