Ismo – #FreePalestina (Prod. DeibyTunes)

Ismo-eenzaam
De onbegrijpelijke gebeurtenissen in Palestina knaagden al langere tijd aan het geweten van rapper Ismo. Op zoek naar een manier om zijn pijn en onbegrip om te zetten in iets positiefs kwam hij op het idee, door de column ‘Het meisje in het paars’ van schrijver James Worthy, om er een nummer over te schrijven ‘Free Palestina’. Met dit nummer wil Ismo een geluid laten horen wat in de westerse media nog amper een stem heeft gekregen, namelijk het leed van de Palestijn.

30 July

44 comments

Leave a Reply

44 Comments Aan "Ismo – #FreePalestina (Prod. DeibyTunes)"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Dennnix
Gast
Dennnix

Hard!

gaga
Gast
gaga
ik ga niet eens luisteren… iedereen moet zich echt van die bullcrap distantieren tussen Israel en Palestina ze zijn al 70 jaar in conflict bijna over een stukjegrond…en zowiezo is het een feit dat de moslim cultuur achter loopt…bijv: in de christelijke tijd( de tijd waarin nog veel mensen geloofde in een god in Nederland) dan praaat ik over omstreeks 1600 waren onze vrouwen ook kuis gekleed d.w.z. ze liepen met hoofdoeken rond .. maar anno 2014 zeg me wie loopt er nu nog zo rond?… juist.. moslims.. .. en grotendeels zijn zij het nu nog die zo geweldadig zijn… Read more »
Pro-Vrede
Gast
Pro-Vrede
Ik vind dat er vanuit een heleboel kampen domme taal word gesproken en al hun eigen acties goedpraten. Van beide kanten wordt er met de vinger naar de ander gewezen en geen van de twee neemt verantwoordelijkheid voor zijn daden. Van beide kanten gebeuren hele laffe dingen. Hamas helpt in mijn ogen vooral zichzelf en niet de Palestijnen. Ze offeren bijv. wel erg gemakkelijk vrouwen en kinderen op om daarna met de vinger te kunnen wijzen naar Israël. En kom nu niet met het verhaal met dat ze dat niet doen, maar ze zetten wel degelijk vrouwen en kinderen op… Read more »
Deuces
Gast
Deuces

Psssssssss… Petje Af !

Samen
Gast
Samen

Pro-Vrede, mooi gesproken, had het niet beter kunnen verwoorden.

ludwig
Gast
ludwig

dit soort rappers staan helemaal onderaan onze maatschappij, mede omdat ze geen enkele (goede) opleiding hebben gedaan of zich op
wat voor manier dan ook inzetten voor de maatschappij.
toch krijgen ze een veel te groot podium voor hun meningen (zie: appa)
food for thought….

11
Gast
11

Ten eerste vind ik het hypocriet dat alle Moslims hier in Nederland doen alsof de Palestijnen uit het niets door Israël worden aangevallen. De Palestijnen zijn de oorlog bijna 70 jaar geleden begonnen en hebben Israël meerdere keren met buurlanden en al aangevallen maar daar hoor ik Ismo niks over zeggen, willen jullie de onschuldige moordenaar spelen?? Dat gaat er bij mij niet in. Verder is het geen slechte track alleen de afsluiting kon beter.

lame
Gast
lame

Hamas is het probleem, zij slepen de Palestijnen mee in hun verderf.

Naoual
Gast
Naoual

Voor degene die denken dat dit een geloofskwestie is, get your facts straighten out! Wat er gebeurt is inhumanitair, onrechtvaardig!!

Rojo
Gast

jullie hoertjes wete nix van hip hop is vrije menings uiting kaolo tatta’s geloof dit dat deze man zegt wat die voelt rotop als je hiphop niet verstaat

gaga
Gast
gaga
@Naoual Niemand zegt dat het een geloofskwestie is… *wel zijn er feiten genoemd.. inhumaan* is het zeker dat men elkaar afmaakt voor zo’n 70 jaar over een stukje grond.. Maar als je het nieuws kijkt..of volgt.. heb je kunnen zien dat Hamas (moslims) niet willen meewerken aan een bestand..oftewel een overeenkomst waarin staat dat ze elkaar niet meer blijven bestoken met bommen en rakketen ging hamas hier mee akkoord? (Spoiler: No they did not) wrm niet? omdat er al 70 jaar gedonder is iedereen van beide partijen kent wel iemand die vermoord is door de andere partij dus er zal… Read more »
Pro-Vrede
Gast
Pro-Vrede
Sorry, maar van die zin klopt niks (grammaticaal). Waarom zijn wij (tatta’s, terwijl mijn roots ergens anders liggen, maar ik ben wel een Nederlander) ook gelijk hoertjes? Vrijheid van meningsuiting heeft zeker iedereen en in de kwestie zijn er genoeg mensen die lijden. Veel te veel, maar waarom gelijk op de man spelen? Enige nuance mag er toch wel gebracht worden in dit soort kwesties. Het leven is niet zwart-wit. Dat hij het verschrikkelijk vind voor de Palestijnen is logisch, vind ik ook, maar als beide verhalen niet bekend worden bij de mensen krijg je hele domme uitspraken en hele… Read more »
Pro-Vrede
Gast
Pro-Vrede

Deze was voor @Rojo

rojo
Gast

oke man , jij bent de man maar blijft wel tatta .

SwagTastic
Gast
SwagTastic

Allemaal sheep people hier fucking domme kuddedieren

nl100%
Gast
nl100%

Laats noemde een morrokaan mij vieze nederlander en tatta maar toen ik hem de grond liet kusse met een gebroke kaak was die stil en oh zo gehoorzaam vieze raciste god straft Meteen en dan heb ik het niet over allah!

Palestina !!
Gast
Palestina !!

Voordat Hamas bestond bombadeerde israhell er al op los.
En nog zijn die dappere Palestijnen niet kapot te krijgen !!!!

tuigeersteklas
Gast
tuigeersteklas

De oorlog is begonnen toen het westen en de russen Palestina annexeerde en aan het joodse volk gaf. Amerika, Rusland en Europa schaam je dood!

Propro
Gast
Propro

500-25 dood

Yasin
Gast
Yasin

Luister naar de muziek. Vind je het niks, hou je bek dan gewoon. Goeie tune Ismo, keep it up!

dg
Gast
dg

Allemaal gezever van die Moslims over hoe erg het is… Maar denk ff na .. als Israël een dag de wapens neerlegt of stel je voor geen eens wapens zou hebben …dan zou Hezbollah.. hamas ..Egypte .. Iran en alle andere bende van ellende wat Israël omringd hen volledig afmaken net zo erg als wat er nu In Gaza gebeurt.

010-010
Gast
010-010

als je kennis niet verder gaat dan de westerse TV, dan heb je geen recht van spreken. Hier worden we met zn alle voor de gek gehouden.Een tijdje geleden zij de NL tv dat er rond de 200 Palestijnse doden waren, swicht ik naar de Turkse tv, vertellen ze dat het ruim 800 doden zijn….plus de israel politici heeft zich versproken tijdens een intervieuw en zei doodleuk dat ze richten op burgers. https://www.facebook.com/photo.php?v=10202684359179083&set=vb.1501651604&type=2&theater hij verspreekt zich natuurlijk…god laat je praten vriend

Serrie
Gast
Serrie

Jullie praten kkveel man sukkels als je de beelden op tv ziet en nog steeds pro-israel bent ewa dan ben je gewoon ziek in je hoofd

Morro
Gast
Morro

Je hoeft geen rocketscientist te zijn om de grote lijnen te zien: Israel is overmachtig, de grote bullebak die de kleine jongen klappen geeft als hij piept wanneer zijn snoep wordt afgepakt. De NOS enzo berichten ingekleurd, ze noemen Hamas standaard terroristisch. Bullshit natuurlijk, want dan is het Israelische leger dat ook. Hamas is het leger van de Palestijnen. Als je Hamas terroristisch noemt omdat ze burgerdoelen hebben geraakt, noem het Israelische leger omdat ze (doelbewust) veel meer burgerslachtoffers hebben gemaakt.

Morro
Gast
Morro

Weet je wat grappig is, overal waar kritiek is op Israel, duiken verdraaide zionistenvrienden op. Google “Hasbara” en lees hun ‘strategie’, ze liegen over het Midden Oosten conflict. Hebben ze nodig, omdat de waarheid tegen hun is. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel. Palestijnen doen dingen inderdaad ook fout, maar iedereen ziet dat Israel de grootste terreurstaat op aarde is.

zionist
Gast
zionist

jullie lullen veel .. maar een onomstootbaar feit is het dat als Israel de wapens neer zou leggen alle landen waardoor het word omringd hen zou aanvallen ..zoals Egypte, Iran, Libanon, Syrie, Jordanie en zo kunnen we nog ff doorgaan. Dus als ik een kant moest kiezen is het Israel en nee dat komt vooral niet door de westerse tv .. maar door het feit dat moslims het alleen opnemen voor moslims wat ook te begrijpen is maar goed das weer een andere kwestie.

SkinnyCranenbroek
Gast
SkinnyCranenbroek

Jezelf uiten door je op te blazen ? (laatste zin in deze track), waarom doet ie dat zelf niet daar Israel. Dan hoeve we deze Retoriek hier niet meer aan te horen.
Ik dank mijn ouders dat ik boekloos en onafhankelijk ben groot gebracht.
Make Love Not War !

niggi
Gast
niggi

netjes het doet me aan winne denken

666
Gast
666

Maak j niet dik.
Ze praten altijd stoer in cafe de koot
In rotterdam, zijn tokkies. Dronkelap praatjes. Stuur wel een x op een goede dag wat potenrammers daar naar binnen zoeke ze t maar uit hoe ze voortaan aan hun snuif komen als ze dan nog bij kenne komen v een hersenschudding.

Soskia Versnijders
Gast
Soskia Versnijders

@ SkinnyCranenBroek …. Tja …. met die laaste zin heb je wel 1 punt …. maar wat als je Love Maakt terwijl die War U wordtt opgedrongen ….?????

shark3y
Gast
shark3y

ik ga alleen nu ff over die track commenten.. daar is t voor bedoeld… textueel ga ik me er niet mee bemoeien (niet mee eens maar goed) maar die beat is vrij saai en die flow van die ismo… sjeezus ik vind t 3x nix

wiebiee
Gast
wiebiee

waarom krijgt deze gast aandacht hij bakt der 3 keer niks van

nitodmc
Gast
nitodmc

Respect ben geen moslim geen arabier geen palastijn maar een mens daar is het waarom het omgaat begin ogen open te doen

pb
Gast
pb

@010-010 welke tv zender heb je opstaan gap? Al jazeera is niet de enige nieuwszender op de wereld he..En om de Turkse nieuws zenders te geloven moet je ook Nie willen …met jullie Turkse ministers die van die onnozele uitspraken doen..

pro vrede
Gast
pro vrede

als je de geschiednis kent weet je dat de moslims er al waren. en dat de joden het stuk land ‘kreeg’ omdat ze geen echt joods stuk land hadden, maar als je dat toen der tijd zei dat de joden daar verkeerd zaten of iets dergelijks, werd je als een neo nazi gezien.

RamBo
Gast
RamBo

Echt domme commentaar zoek 1 x op hoe palestina opgegeten word en israhell al t geld van amerika krijgt voor gekke wapens wat zou jik doen als duistland heelnl overneemt en uiteindelijk amsterdam bombarderen omdat ze t recht hebben om zich zogenaamd te verdedigen terwijl hun you land invalle

bla
Gast
bla

ismo’s niet aan te horen hakketak flow, moslims, joden, ik heb er allemaal nix mee..

Pietjeprecies
Gast
Pietjeprecies

Deze shit laat me echt koud man en als je je zo betrokken voelt ga daar wonen en die mensen helpen of vermoorden! THIS IS SPARTA (sorry nederland)!!!!!!!!

!!
Gast
!!

Respect , dit is true shit! verdwaalde gewoon in mijn gedachten terwijl naar de track luisterde! echt respect man! normaal reageer ik nooit op een track of clip , maar bij deze kon ik het echt niet laten!! Echt respect , dit noem ik nou muziek!

Je zus
Gast
Je zus

Besef dat dit de Raymzter is van dit decennium, Ismo krijgt net als Raymzter alleen maar aandacht omdat hij controversiële dingen zegt, wanneer dit hele Israel/Palestina ding niet aan de hand zou zijn geweest zou je hem waarschijnlijk alleen nog maar op de hoek van de straat kunnen horen rappen

Ray
Gast
Ray

Israel is erger dan Noord Korea, schurkenstaat. Ze blijven land stelen met nederzettingen en zelfs Amerika zegt dat dat moet stoppen. Dat land is gewoon een soort losgeslagen pitbull. Die gasten in Gaza vuren wel raketten maar die zijn niet te vergelijken met bombardementen van Israel die een hele wijk plat leggen.

sonali
Gast
sonali

Ewa goeie man deze ik ben geen moslim maar ze zijn nog steets mijn broeders en zusters ik hou van iedereen en ik ben een grote fan van jou

sonali
Gast
sonali

I love palestina free palestina

sonali
Gast
sonali

Oke ik lees alles wat hier staat als je ismo niet mag donder dan op wejo,, ik mag ismo wel als jullie nog een keer zo praten over ismo en palestina ga ik jullie op zoeken en als ik weet waar je woon of bent dan breek ik je kkr tanden eruit

wpDiscuz