Ismo in hoger beroep alsnog veroordeeld voor zijn uitspraken in Eenmans

ismo-10jaar
Ismo kwam jaren geleden de game in met zijn single Eenmans en die deed het gelijk goed. Het bezorgde de rapper uit Breda echter ook enkele aangiftes. Degenen die de aangiften gedaan hebben verweten de rapper dat hij groepen mensen (Joden en homoseksuelen) beledigd heeft. Ismo beriep zich ter verdediging op de vrijheid van meningsuiting en artistieke vrijheid. Daarnaast heeft hij meerdere malen (in de media en in de rechtszaal) uitgelegd wat hij precies met de bewuste lines bedoelde.

Vorig jaar werd de rapper uit Breda vrijgesproken door de rechtbank, maar het OM was het daar niet mee eens en ging in beroep. Vandaag diende het hoger beroep en werd hij alsnog veroordeeld. De rapper was zo overtuigd dat de uitspraak van de rechtbank stand zou houden, dat hij besloot om niet aanwezig te zijn bij de uitspraak. Hij reageerde dan ook geschokt toen hij hoorde dat hij toch veroordeeld werd tot het betalen van 1500 euro boete. Dat is niet het enige, want het hof oordeelde ook dat hij de video moet verwijderen van Youtube.

Zojuist reageerde Ismo uitgebreid op de veroordeling via een lange caption op zijn Instagram. Lees het bericht hier.

We zijn 3 jaar verder, ik was al vrijgesproken en de enige die aangifte had gedaan tegen het zinnetje "Flikkers geef ik geen hand" had zijn aangifte ingetrokken nadat hij mijn uitleg hoorde in de rechtszaal, voor de andere uitlating " ik haat die joden nog meer dan de nazis" werd ik ook vrijgesproken na mijn uitleg aan de rechter en toch vond het OM het zo belangrijk dat ik veroordeeld werd dat ze in Hoger Beroep zijn gegaan ik ben vandaag zelf niet aanwezig geweest bij dit hoger beroep omdat ik dacht dat alles al duidelijk was en + in die 3 jaar die er tussen zitten heb ik nooit meer soortgelijke uitspraken gedaan en is NIEMAND er meer mee bezig, heb hard gewerkt om te komen waar ik nu sta en heb zelfs in me track #Media geroepen "ik heb niks tegen joden" maar toch word ik voor allebei de uitlatingen schuldig bevonden ?? De boete vind ik niet eens erg maar de vraag om #EENMANS te verwijderen van youtube gaat te ver aangezien er zoveeeel liedjes op youtube staan waar Joden wel echt beledigd en bedreigd worden en waar Homos wel echt duidelijk beledigd worden en die rappers zijn nooit aangeklaagd of hun is nooit gevraagd een video te verwijderen ? Dit is onderdrukking en ik wil dat iedereen die mij steunt iets post of tweet met de hashtag want ik ga dit niet laten gebeuren maar heb jullie hierbij nodig ! #EENMANSMOETBLIJVEN ?❤️

A post shared by Ismo (@ismoheuvel) on

21 February

11 comments

Leave a Reply

11 Comments Aan "Ismo in hoger beroep alsnog veroordeeld voor zijn uitspraken in Eenmans"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
sophie milten
Gast
sophie milten

#EENMANSMOETBLIJVEN waarom zou je je mening niet kunnen uiten over een joodse regiem wat mensenrechten schend? iedereen weet dat en dat moet hij de video verwijderen? dit is gewoon symbool politiek en de rechters maken volgens mij al een vormfout? door te zeggen dat ze meer walgen van de “lines over joden, dan die over de ”flikkers’ waarom word daar een onderscheid in gemaakt uberhaupt? het is muziek.. vrijheid word weer ontnomen van ons.

Rens
Gast
Rens

Aangiften kunnen niet ingetrokken worden. Je verwijst namelijk naar het feit dat iemand iets tegen de wet heeft gehandeld. Als je aangifte intrekt betekent dit dat je valse aangifte hebt gedaan en wordt jijzelf bestraft. Dit kan alleen bij weinig bewijs materiaal. Dus dat wordt nooit gedaan omdat er vaak genoeg bewijs is wat nu ook het geval is. Dit betekent dat hij gewoon zijn straf hiervoor krijgt ook al is de persoon die aangifte deed het er niet meer mee eens.

wauw
Gast
wauw

Je kan wel een brief naar de officier sturen met soortgelijke strekking, misschien dat daar sprake van is.

Brahim
Gast
Brahim

Pak wilders aan die een miljard moslims beledigd wat een kk land dit hoop dat de 3de wereld oorlog uitbreekt of een bepaald soort alien land en alles en iedereen afschiet ik haat ook die joden je leest het goed ja ben zelf Marokkaan en jood vrijheid van meningsuiting amahoela strijder doe je ding al moet het betaal ik zelf die boete wel en gooi ik je nummer eenmans op elke site die je maar kan bedenken

halamadrid
Gast
halamadrid

Hele dag stoer doen met je geld en dan gaan bitchen om een boete van 1500…. betaal gewoon man ben je er van af

Pietjan
Gast
Pietjan

Heb je niet gelezen?

Gang
Gast
Gang

Je bent blind lees wat die zegt puta dat je bent

tammer
Gast
tammer

Voor bepaalde groepen in Nederland geldt nu eenmaal geen vrijheid van meningsuiting. Dat weten we allemaal.

Qwuaai
Gast
Qwuaai

Ja. Was dit maar ook voor jou. Wat ben jij een aandachtsgeile en view scorende aandachtshoer.

jemoer
Gast
jemoer

Hou je kanker bek man wie ben jij?

Qwuaai
Gast
Qwuaai

Haha, tammer gaat onder een andere naam reageren met een groffe reactie zodat hij nogsteeds de held lijkt in dit. Mooi man.

Tammer, ik zal het uitleggen waarom ik mijn reactie geeft. Op bijna iedere youtube video kom je met reacties over geld, bekendheid en aantal views. En nooit met een inhoudelijk mening. Daarom vinden mensen je een aandachtshoer. Denk erover na.

wpDiscuz