Ismo: ‘Ik weet nu in ieder geval dat ik moet letten op hoe ik iets zeg’

ismo-1
Rapper Ismo uit Breda bracht begin dit jaar zijn EP ‘De Waarheid’ uit. Voorafgaand aan zijn EP bracht hij de ‘#Eenmans’ videoclip uit en deze zorgde voor veel commotie in zowel binnen als buitenland. Ismo werd onder andere benaderd door PowNews en dat resulteerde in een ongewenst beeld. ‘Ik vertelde ze wel 10x mijn verhaal, maar daar hadden ze eigenlijk geen aandacht voor.

Hoe staat het inmiddels met Ismo?

De rapper maakt het naar eigen zeggen erg goed. ‘Ik heb eigenlijk niks te klagen. Mijn EP heeft het beter gedaan dan verwacht en daar ben ik erg blij mee. Hij kwam op iTunes op 1 binnen en op Google Play stond ‘De Waarheid’ op nummer twee. Ik zit op dit moment dan ook goed in mijn vel.

De commotie rondom #Eenmans was groot. Verschillende mediakanalen interpreteerden de zin: ‘Ik haat die fucking Joden nog veel meer dan de Nazi’s.‘ op geheel eigen wijze en deden aannames op basis van het nummer. De rapper probeerde zich onder andere op social media te verklaren. Ondanks de negativiteit zegt Ismo dat het voor hem niet alleen maar negatief uitpakte. ‘In eerste instantie werd ik bekender bij een publiek die normaal mijn muziek niet zou luisteren. Mensen geloven vandaag de dag lang niet alles wat de media zegt en creëren een eigen waarheid. Ik kan dan de artiest zijn waar mensen zich in kunnen vinden.

Haatzaaier of mediaslachtoffer

Al vrij snel pikte Powned de videoclip van de rapper op. Ismo werd aangedragen als haatzaaiende rapper en al snel werd dit bericht gekopieerd door verscheidene mediakanalen. Vervolgens zocht het camerateam van PowNews Ismo op. ‘In eerste instantie weigerde ik, maar later dacht ik dat het misschien een goede kans was om MIJN verhaal te doen. Het zou namelijk sowieso worden uitgezonden en op die manier wilde ik mijzelf verklaren.’

‘Helaas liep het niet helemaal zoals ik voor ogen had. Je ziet namelijk dat er op twee locaties is gefilmd. Op de tweede locatie kwamen er jongens bijstaan die uitspraken deden waar ik niet achterstond. Dit zei ik zowel tegen die jongens als de mensen van Powned. Ik gaf meteen aan dat ik ergens anders heen wilde om te filmen. Wel 10x vertelde ik mijn verhaal, maar daar hadden ze eigenlijk geen aandacht voor. Uiteindelijk zie je dat ook in het eindresultaat, maar goed…. Ik weet in ieder geval dat ik in het vervolg beter moet letten op hoe ik iets zeg. De volgende keer zal ik het woord Zionisten in plaats van Joden gebruiken, dan weten mensen meteen wat ik bedoel.

Niet bang voor kritiek

Voor Ismo is het belangrijk om zijn mening te kunnen uiten en van zelfcensuur houdt hij niet. ‘Als ik iets wil schrijven dan doe ik dat, zonder na te denken over andermans mening. Dat maakt me eigenlijk weinig uit, want als je daar ook nog de hele dag zorgen over zou moeten hebben…

Dit is de waarheid!

Op de EP staan veel beladen onderwerpen en snijdt Ismo verschillende kanten van het leven aan. ‘Elke keer als ik naar het nieuws kijk, zie ik wel een nieuwsbericht verschijnen dat niet kan kloppen. Op een gegeven moment begon ik daarover te schrijven. Ik luisterde mijn tracks en dacht ‘Ja, dit is voor mij de waarheid!’.

ismo-3

Haat overheerst liefde

Ondanks de kritiek, die Ismo uit op zijn tracks, heeft hij geen verkeerd beeld van de maatschappij. ‘Ik denk altijd bij mezelf, elk mens op zichzelf staand is goed, maar de media creëren veel angst en haat. Daardoor zie je dat mensen anders naar elkaar gaan kijken. Ik zie tegenwoordig meer haat dan liefde en dat is zonde. Dat is ook iets wat ik probeer duidelijk te maken in mijn tracks.

Als artiest probeert Ismo duidelijk een boodschap over te brengen en ziet dit minder vaak bij anderen terugkomen als dat hij nodig vindt. ‘Ik zie veel mensen met kwaliteit, maar ze kiezen ervoor om die kant te laten voor wat het is en dat is zonde. Tegelijkertijd is het ook niet mijn probleem. Iedereen mag doen en laten wat die zelf wilt. Zoals ik eerder al aangaf, het gaat goed met mij en daar draait het om.

Zelfstandig ondernemer

Zoals de single van zijn EP aangeeft, is Ismo #Eenmans. Hij opereert zelfstandig en staat niet getekend bij een platenmaatschappij. ‘Ik ben een zelfstandige ondernemer, het is namelijk wel fijn om de volle winst te pakken op het werk dat jij verricht. Het moet niet zo zijn dat je aan het einde van de rit een hoop struggle hebt, maar met lege zakken achterblijft. Als ik een goede deal aangeboden zou krijgen en ik zie dat mijn carrière op meerdere vlakken daar vooruit van zou gaan, dan zou ik kunnen tekenen. Zolang dat niet het geval is doe ik alles alleen.

Toekomstplannen?

Momenteel ben ik bezig met de videoclip van de track ‘Stapelen’. Deze gaan jullie rond maart te zien krijgen. Verder ben ik hard aan het werk voor mijn debuutalbum, maar daar laat ik nog niet teveel over los. Mijn luisteraars kunnen in ieder geval een hoop vuur verwachten.’

10 February

27 comments

Leave a Reply

27 Comments Aan "Ismo: ‘Ik weet nu in ieder geval dat ik moet letten op hoe ik iets zeg’"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
jood
Gast

fock ismo

ziekezuiden
Gast
ziekezuiden

fock jou

anoniempje
Gast
anoniempje

Fock jullie allebij de moeder.

Respect voor Ismo

heyter
Gast
heyter

1 controversiële track en thats it. Rest is hetzelfde en geen haan die er naar kraait

Killer
Gast
Killer

Ik heb echt genoeg van zulke rappers iedereen rapt het zelfde kom is met iets nieuws brakka dit brakka dat money hier money daar we weten het al

Salma
Gast
Salma

Als hij wil zeggen dat hij de (zionistische) joden haat, naast het feit of het nou wel of niet tolerant is, dan MAG DAT! Of geldt de vrijheid van meningsuiting alleen maar als het tegen de profeet of islam is? Echt lachen dit. Alleen maar vrijheid van meningsuiting roepen als het eens goed uitkomt. Geweldig.

blockbanger
Gast
blockbanger

Rappers zonder flow en een hoop geschreeuw worden bekend zo kan iedereen het maar big up dat je zover zelf hebt geschopt maar tog breng iets ORIGINAL ! IETS WAT NOG NIEMAND HEEFT GEDAAN A BALHAA

Shen
Gast
Shen

Sukkel hanen kraaien niet maar kukellen

040
Gast
040

Laatste persoon die aandacht verdient is ”Ismo” wel … Man man man wat een frikandellenbakker is het toch.
Ik spuug op iedere 15 jarige jochie die dit luistert en goed vind.

hold it down
Gast
hold it down

Het is dan wel een beperkte rapper met weinig goede nummers in ze catalogus ..maar hij doet ze ding.

Ismoslim
Gast
Ismoslim

Amen

Young Boss
Gast
Young Boss

Triest wereldje de rapgame in nl. Zeer triest. zit geen ene sprankje art in of iets. allemaal zwakke mislukte nakomelingen van het anerikaanse hiphop platform verrot land hier. zo dom en oppervlakkig.

Hef055
Gast
Hef055

Bullshit. Vrijheid van meningsuiting geldt niet als je discrimineert Salma’tje.Verder hoop ik dat Pownews ook nooit meer aandacht geeft aan deze slissende Brabomocro.

hassan
Gast
hassan

Ik haat die fucking joden nog veel meer dan de nazi’s

Wesley
Gast
Wesley

Held

sxb
Gast
sxb

Dank je PowNews. Door jullie denkt dit ventje dat hij kan rappen.

baroendzz
Gast

als jij op 15 jarige jongetjes gaat spugen dan ben je echt een triest voor geval

baroendzz
Gast

sukkel

xx
Gast
xx

hij lult zich er mooi uit met zn joden tekst, sukkeltje..
hij zegt dat ie niet alles gelooft, nou ik geloof ook niet alles van hem..

jaakismofan
Gast

fuck die haat ismo blyf gewoonb doen wat je goed kan/ rappen!!!!!!!!!!!

hcgvfygvfdbv
Gast
hcgvfygvfdbv

allemaal misgunners die hem niks gunnen en alleen maar aan hun eigen denken als hij nog niet eens zijn mening mag uitten in zijn muziek waar gaat dit dan naar toe? hij zegt wat hij wilt in zijn liedjes dat is zijn probleem en als je slechte commentaar hebt hou het dan voor je eigen, zemmels

ismo doe wat je moet doen : RAPPEN

hahaha
Gast
hahaha

Homo marokaan

bassie
Gast
bassie

Hij heeft ook vrijheid van meningsuiting , hij is niet vervolgd toch?. Maar die zelfde vrijheid van meningsuiting is ook van toepassing op de reacties die hij krijgt.
Daarnaast respect voor ismo hij is een van de hardere rappers nu.

ilias
Gast

eh zemmers laat hem gewoon zn floes pakke en shinee klaar kweet jullie hatem powgra maar stop met dat ga je man filmen ofs val die rappers ernie meee lastig klaar ze doenhun ding en klaar wil je dat ze opstraten gaan hangen en foute dingen doen neeetoch 3endiss

dvd
Gast

0345 Leerdam noord bitchessss

illumiNaatjePet
Gast
illumiNaatjePet

Ik heb ‘m niet echt hoog zitten, maar doet ‘t verder wel goed.

Nazzer
Gast
Nazzer

Zeg Ismo nou waarom haten jullie hem, want hij is aant het stapelen. Hahaha haterzzzz gaan kaboet kaboet van binnen! One love for Ismo #dewaarheid!! Lahi n3al tabonde mkoem! Ze willen weten wat die doet net de paparazziiii

wpDiscuz