“Jimmy Henchman geeft rol toe in 2pac schietpartij”

Ruim een jaar nadat wij berichtten over Jimmy Henchman’s vermeende betrokkenheid bij een roofoverval op 2pac, komt het bericht naar buiten dat de ex-manager van oa. Akon, The Game, Shyne, Brandy en Gucci Mane dit tegenover de FBI heeft toegegeven. James Rosemond, zoals Jimmy Henchman officieel heet, werd eerder deze maand schuldig bevonden aan onder andere grootschalige drugshandel en het witwassen van de opbrengsten hiervan. Tijdens de rechtszaak die tot deze uitspraak leidde kwam min of meer bij toeval naar buiten dat Henchman zelf heeft verklaard betrokken te zijn bij de beroving op 2pac in 1994. Jimmy Henchman’s eigen advocaat was hiervoor verantwoordelijk.

Tijdens een pleidooi in Jimmy’s rechtszaak voor het handelen in drugs, refereerde zijn advocaat naar een artikel op de website van de Amerikaanse krant L.A. Times. In dat artikel uit 2008 beweerde schrijver Chuck Philips dat Jimmy Henchman de opdrachtgever was voor de beroving op 2pac. Jimmy’s advocaat zei in de rechtszaal dat het bericht uit dit artikel een leugen was. De aanklagers reageerden hierop door bij de rechter aan te geven dat zij over zogenaamde FBI 302 formulieren beschikken, waarin Jimmy Henchman juist bekend inderdaad achter deze ‘hit’ te zitten. FBI 302 documenten zijn formulieren waarop FBI medewerkers verslag doen van interviews en ondervragingen van hun informanten. De aanklagers vroegen toestemming om deze formulieren toe te voegen aan de bewijslast in de zaak tegen Henchman, om zo aan te tonen dat hij inderdaad tegenover de FBI heeft toegegeven achter de schietpartij te zitten.

Als Jimmy’s advocaat die uitspraak niet had gedaan, was het bestaan van deze 302 formulieren niet naar voren gekomen in zijn rechtszaak en hadden we waarschijnlijk niet geweten dat Jimmy zijn betrokkenheid bij de aanslag op 2pac heeft toegegeven. Hij kan net als Dexter Isaac niet meer worden aangeklaagd hiervoor omdat de verjaringstermijn van de overval al ruim elf jaar geleden is verstreken. Zoals bekend herstelde 2pac van deze schietpartij en wees hij in het nummer “Against All Odds” met de beschuldigende vinger richting James ‘Jimmy Henchman’ Rosemond. De schietpartij in Quad wordt door velen gezien als het begin van wat in de media de East Coast / West Coast war werd genoemd. 2pac nam het zijn vriend The Notorious B.I.G kwalijk dat hij hem niet had gewaarschuwd voor de op hand zijnde overval. Biggie was namelijk aanwezig in de studio waar de overval plaatsvond en de overvallers kwamen volgens 2pac allen uit zijn buurt, Brooklyn. Met de bekentenis van Dexter Isaac bleek ook deze beschuldiging waar te zijn. 2pac overleed in 1996 aan de gevolgen van een andere schietpartij in Las Vegas. Biggie wachtte zes maanden later hetzelfde lot. Naar verwachting wordt Jimmy Henchman binnenkort voor levenslang veroordeeld, onder andere wegens zijn betrokkenheid in grootschalige drugshandel.

26 June

43 comments

Leave a Reply

43 Comments Aan "“Jimmy Henchman geeft rol toe in 2pac schietpartij”"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Who cares
Gast
Who cares

Waar ik dan eigenlijk wel benieuwd naar zou zijn is wat voor muziek 2Pac had gemaakt als hij nog leefde, waar staat hij nu, wat kan hij nu.. helaas is hij er niet meer. Zonde.. en ‘t gaat natuurlik weer om money en power n all that.. wat ‘n flikker(s) joh die dit hebben gedaan sirieus.

asd
Gast
asd

Illuminatie

HOT
Gast
HOT

^2Pac leeft nog.. bijna 42 jaar, return of the makaveli!! (maar misschien ook niet.. maar die dude leeft zekers te weten)

yup
Gast
yup

heb het gevoel dat dit niet klopt, FBI agenten waren juist de gene die de haat zaaide door tegen tupac te zeggen dat biggie zijn homeboys de hit gepleegd hadden. ik denk dat dit gewoon mensen zijn die de schuld op zich nemen terwijl de echte daders achter shot blijven

jeweetniet
Gast
jeweetniet

gelijk heb je>

Copter
Gast
Copter

Als dit geen illuminatie is dan ga ik nu een potje aftrekken.

amr
Gast
amr

Henchman? Dat betekent wel ook inhuurder is dat niet een btje toevallig?
Met andere woorden dit is wel een fabel om alles zogenaamd recht te zetten. Zoveel mensen zetten een straf uit die ze niet hebben gepleegd. Know what I mean? “Staring At The World Trough My Rear View……

bennie
Gast
bennie

> suc6 hahah

JWZ
Gast
JWZ

fuck die illuminatie shit als je dat geloofd dan ben je wel heel makkelijk te manipuleren, je gelooft toch niet alles wat anderen zeggen. durf je eigen mening te vormen

sukkl.
Gast
sukkl.

> tupac was een genie en jij bent gewoon een oetlul.

OnlyGodCanJugdjeMe
Gast
OnlyGodCanJugdjeMe

HOT
Gast
HOT

^of jij bent te naïef om de waarheid te zien 😉

cooolswo
Gast
cooolswo

2pac kan echt niet rappen. beter stopt die er mee. swag

ws013
Gast
ws013

Dit betreft dus de roofpartij in Newyork en niet van zijn dood in las vegas.

illuninati draait al mee sinds het verraad op christus, wie daar niet in geloofd heeft zich er nooit in verdiept of willen verdiepen, maar ga niet zeggen dat het niet bestaat. http://youtu.be/uiPb5inXCpc bekijk dit maar eens aandachtig om maar een voorbeeld tegeven.

Piraat
Gast
Piraat

Echt Een Boeiend Onderwerp Is dat

oke
Gast
oke

@HOT: i know what you’re saying. het bewijs is sowieso overduidelijk dat hij niet die avond doodgeschoten is. en zoek op maar het getal 7 en de dood van pac op op youtube. het kan geen toeval zijn dat in alles om zijn dood heen het getal 7 terugkomt. maar goed ik lul al veel te veel check het voor jezelf.

Piraat
Gast
Piraat

Hollywood Is Make Believe Media kan Jou Van Alles Wijs Maken Of Het Waar Is Weet Je Niet Weet Iemand Wanneer Die Film Over 2pac’s Leven In de Bios Wordt Gedraait??? Puna.nl Jullie Begonnen Er over Jullie Hebben Me Nieuwsgierig Gemaakt

hiphop4life
Gast
hiphop4life

PFF ALS EEN GEWONE BURGER VERMOORD WAS WAS DIT ONDERZOEK AL LAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAANG GESTOPT IK HEB LIEFDE VOOR 2 PAC MAAR DIT HOORT NIET ZO RE GAAN HIJ WAS NIKS MEER DAN IEDER ANDER MENS

EDI
Gast
EDI
DONT BLAME EVERYTHING ON ILLUMINATI!!!!! Wat een stel kinderen af en toe. Ja illuminati bestaat al eeuwen, het is een GEHEIME orde. Get that? GEHEIME orde! Sheeesh… Dat wil zeggen, JE WEET NIKS! haha. In alle documentaires en boeken die dit onderwerp behandelen, zitten waarheden. Maar in geen een DE WAARHEID. Jij moet als mens, hoe vroeger hoe beter, achter de hele waarheid zien te komen. Lastig he? Want hoe begin je? Je wilt liever muziek luisteren, tv kijken, , roken en drinken, computeren, geldmaken, chikies en kils chanten toch? Jij weet niet wat je zou moeten opofferen om illuminati… Read more »
EDI
Gast
EDI

En @hiphop4life JIJ, bent gewoon als ieder ander mens, ook als je doodgaat zal je waarschijnlijk doodgaan als ieder ander mens. Ik bedoel het niet negatief pik maar, het zal in ieder geval in de naam van gerechtigheid toch zo moeten zijn dat de waarheid boven tafel komt?? Of is dat te idealistisch in onze illuminati raped society???

Poeyan
Gast
Poeyan

Beter stopt 2pac met rappen, hij is te nep

Xs swag

Trako
Gast
Trako

> Hahahah je mist em he??

M.U.R.
Gast
M.U.R.

billuminatie

harry
Gast
harry

2pac leeft nog en snoop weet hiervan. Het plan was van bedacht door suge, die aan zijn dood ontiegelijk veel geld mee heeft verdient. 2pact heeft.gewoon een andere identiteit aangenomen en leeft erns op hawaii. waar hij leeft in een vila gesponsord door suge en de fbi.

Thareallist
Gast
Thareallist

dit is eens van de domste comments die ik ooit heb gezien op puna

pret
Gast
pret

> Voel is aan je voorhoofd,.,

Brabander
Gast
Brabander

dit is intressant maar echt nog nooit zo’n gerucht gehoord>

2pac
Gast
2pac

harry, muil houwe joh. privacyschending.

Manjunatha
Gast
Manjunatha

Het zal wel niet geheel tivlaelog zijn dat het allebei over God’ gaat, of wel?Ik kan dan wel weer perfect de weg uitleggen, misschien omdat ik het dan eerst op een kaart zie ofzo.

Joey
Gast
Joey

2 Legendarische rappers gedood door de media,en 2Pac zijn dood in de doofpot gestopt,eazy as it is

Ro
Gast
Ro

Zo komt de tekst uit 2pac-Against All Odds toch nog uit, hierin zei 2pac al dat jimmy henchman erachter zat.

”promise to payback jimmy henchman, in due time”

OnlyGodCanJugdjeMe
Gast
OnlyGodCanJugdjeMe

geloof het of niet hij leeft wachtmaar tot de dag dat hij komt

geloof je het niet : ga naar youtube schrijf: tupac still alive klik de eerste maar, en dan sta je met je bek open

Clebson
Gast
Clebson

Sjiek Gert! Het weer rond de Middellandse Zee was inderdaad niet altjid schitterend, ik kan ervan mee spreken, al viel het bij mij goed mee Ben je zeker van je Iberische Meerkikker? Het is namelijk niet de enigste soort die daar voorkomt Die Zuid-Europese boomkikker heb ik zelf nog nooit gezien, ziet er me echt een schoon beestje uit!grtzBert

groglife
Gast
groglife

jimmy been killin it..wat een held…

check deze interview, hij zat vast met de echte 50cent in de 80’s

vanaf 5.20min

tayfun
Gast
tayfun

check allemaal op youtube : Black Haze ! Als 2pac leeft is hij tupac ! Hij heeft bijv nog nooit een concert gegeven …

tayfun
Gast
tayfun

oké … het illuminatie onderwerp ligt in NL sws best gevoelig … Luister Illuminatie is niks slechts ! geen satanisme of wat dan ook ! Illuminatie is gewoon een tak van het Christendom alleen een tak die VOOR wetenschap is … Want het Christendom opzich is tegen wetenschap omdat je heirdoor minder gaat geloven omdat God simple weg niet te bewijzen is … Geloof je me niet … Niet dom gaan doen en op dit berichtje gaan reageren maar zoek het dan op … Je zult zien dat ik gelijk heb 😉

Kalvijn
Gast
Kalvijn

ws013
Gast
ws013

my minds playing tricks on me, dat is illuminati. shit gaat te ver en daar kun je niet zomaar met iedereen over praten.

powpowpow
Gast
powpowpow

2pac is gewoon dood , jammer iedereen moet er mee leven geniet vn zijn muziek

Tenzin
Gast
Tenzin

OMG ILLUMINATI* NIET ILLUMINATIE EN JE SPREEKT HET OOK NIET UIT MET ‘TSIE’ MAAR MET ‘TIE’ godverdomme zeg.

2pacthedon
Gast
2pacthedon

Weet je tegenwoordig zijn er swagg rappers enzo maar weet je wie de meeste swagg heeft/had ? TUPAC
tupac heeft swagg tupac is gewoon de best in de game
hij mag zeggen dat die Swagg heeft de game overneemt alles.

TUPAC SHAKUR HAS SWAGG !!

Brabander
Gast
Brabander

2014 = tupac 43 hoop erop dat de geruchten waar zijn en hij uit het niets opduikt en een grote comeback maakt maar tot die tijd zal niemand het weten en kunnen we alleen hopen…

Zapatillas Nike Air Max 2011
Gast

Hello There. I discovered your blog using msn. This is an extremely smartly written article. I will make sure to bookmark it and come back to read extra of your helpful info. Thanks for the post. I will certainly return.

wpDiscuz