Kees de Koning vertelt bij Red Bull Music Academy Session over de groei van hiphop in Nederland

In het kader van Red Bull Music Academy waren Canadese producer Lunice en Kees de Koning afgelopen zondag te gast in de Red Bull Studios in Amsterdam. De Koning, oprichter en eigenaar van platenlabel TopNotch, ging daar in gesprek met journalist Saul van Stapele. Hij vertelde daar o.a. over hiphop in de Nederlandse media, zijn rol als creatief klankbord, wat er beter kan in de Nederlandse hiphop, het benaderen van specifieke doelgroepen en meer. Bekijk het gesprek hier.

26 June

8 comments

Leave a Reply

8 Comments Aan "Kees de Koning vertelt bij Red Bull Music Academy Session over de groei van hiphop in Nederland"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Ludwig
Gast
Ludwig

Nou kees dan zal ik het je even uitleggen
95% van wat jij uitgeeft is als een euroknaller van de mac. Of zon vette emmer kippenpoten van KFC. Scoort alleen bij jonge veelal laagopgeleiden (lees de comments op youtube) . Die genereren echter wel veel views. Maar een (semi)volwassen werkende Nederlander accepteert die troep niet. En dat is de gemiddelde radioluisteraar. Helaas. Snap je verkooppraat though.

topnotch
Gast

ludwig je kan zoveel zeggen als je wilt kees is een labelbaas maar jij bent nog aant werke voor max 2000 in de maand en je probeerd nog rond te komen en zij zijn niet alleen van popmuziek maar ook hiphop en misschien een van de hardste kijke maar naar lijpe d-double fresku feis kempi grondlegger extince appa owja en niet te vergete mhd uit frankrijk doe je huiswerk beter voordat je praat en toon beetje respect naar de mensen die muziek maken

wauw
Gast
wauw

Over laagopgeleiden gesproken, ze weten nu zelfs al niet eens meer wat een komma of een punt is.

Fiuk Yeu
Gast
Fiuk Yeu

@TopNotch

Ludwig geeft z’n mening maar let op op zit wel een kern van waarheid in
Topnotch is nu alleen maar HIP POP en moet het van de jongere generatie hebben.Terwijl dat altijd niet zo was , Kees weet zelf ook dat hij moet mee gaan met de tijd dus moet hij deze nieuwe muziekstroom pimpen als een oude pooier want anders hij niet meer relevant !!
artiesten pimpen en leeg zuigen en troep uitbrengen !!

bomenknuffelaar
Gast
bomenknuffelaar

Wel komisch gesprekje zo tussen 2 vrienden, of wel het persoonlijke huis “Journalistje” van TopNotch die werkelijk alles wat pop-rap was en uit kwam bij TN de hemel in prees, in de zelfbenoemde “vak-blaadjes” waar hij zijn brood verdiende.

Puna liegt
Gast
Puna liegt

Hahaha de groei in hiphop van nl. Het word met de jaren erger dacht je dat polska en jebroer waardeloos waren komen die kindertjes lilklein en ron de flexert. Hou op puna

wauw
Gast
wauw

Echt he, hou durft ie het label hiphop nog te (mis)(ge)bruiken? dit is niks anders dan popmuziek.

tammer
Gast
tammer

Topnotch is popmuziek geen hiphop. Waarom schamen die mensen daar zich voor?

wpDiscuz