Khadija al Mourabit: “Wij gaan gewoon vooruit. Ga je mee of blijf je achter?” | MOCRO?

Op 6 april presenteerde het Tropenmuseum het evenement Mocro? – Coolness en Nederlands burgerschap. Het evenement draaide om een nieuwe generatie rappers, kunstenaars, activisten en tastemakers en hoe zij hun Marokkaanse, Islamitisch-Nederlandse identiteit vormgeven en uitdragen.

Voor het evenement maakten wij een serie video’s met Sjaak, Ome Omar, Khadija Al Mourabit en Souf Kinani. Ze vertellen wat hun Marokkaanse achtergrond voor invloed heeft op hun persoonlijke levens, maar ook laten ze zich uit over de invloed van Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond op de samenleving en populaire cultuur.

Na Sjaak, Ome Omar en Soufiane Kinani, is het vandaag tijd voor filosoof Khadija al Mourabit.

18 April

3 comments

Leave a Reply

3 Comments Aan "Khadija al Mourabit: “Wij gaan gewoon vooruit. Ga je mee of blijf je achter?” | MOCRO?"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Cas
Gast
Cas

Ugh.. weer zo eentje.. De witte media die rappers zoals boef en andere rappers met een diverse achtergrond minder aandacht geeft.

Rappers zoals Sticks, Steen, Kevin krijgen ook geen mainstream aandacht. Waar rapper zoals Typhoon, Ali B, ronnie flex en juist Boef wel mainstream aandacht krijgen.

Niet dat er geen kern van waarheid inzit dat hiphop relatief weinig aandacht krijgt in vergelijking met andere muziekstijlen. maar om het op diversiteit te gooien slaat nergens op.

HJ007
Gast
HJ007

Die conclusie die jij uit dit filmpje trekt, is raar man.. Zij gaf er geen waardeoordeel aan, dat doe je zelf

Serkan berkan henryan
Gast
Serkan berkan henryan

Ik heb op wilders gestemd

wpDiscuz