Kraantje Pappie: “Ik hou van aandacht, dus zou ook graag TV doen.”

Mijn debuut is een facking wereldplaat”, zegt Kraantje Pappie op zijn single ‘Hoop Nu‘, dus belde Puna met de Groningse rapper om vast vooruit te kijken naar het album Crane dat 13 januari uitkomt. Ook blikken we nog even met hem terug op Het Grote Tourtje van Noah’s Ark.

Vorige week vrijdag kwam met een show in Paradiso een einde aan die tour, waarmee gelijk het vijfjarige bestaan van hiphoplabel Noah’s Ark gevierd werd. Het was een gekkenhuis, vertelt Kraantje Pappie. “Volgens mij was het op vijftig kaarten na uitverkocht en de hele zaal ging los.” Iets wat hem vaker overkwam dit jaar, zoals op zelfbenoemde hoogtepunten Lowlands en de Amsterdamse Uitmarkt. “Ik heb altijd veel waarde gehecht aan het bouwen van een show, ik denk dat dat wel een soort trademark is”, vertelt hij. “Ik was vroeger een fanatiek concertbezoeker, voornamelijk binnen het hiphopgenre, en ik ben zó teringvaak teleurgesteld. Zelfs met Jay-Z in de Heineken Music Hall. Ik had zoiets van: ik zie wel dat je uitpakt, maar als ik heel eerlijk ben had je er zoveel meer uit kunnen halen. Dus als iemand naar een show van Kraantje Pappie gaat, dan wil ik dat ze naar huis gaan en tegen hun vrienden zeggen: dom dat je er niet bij was. Ik ben een product en daar betaal je voor, dan wil je niet dat er een half stonede aap op het podium staat.”

Zijn livesucces heeft Kraantje Pappie ook voor een deel te danken aan de beestachtige beats die de stadsgenoten van Noisia voor hem gemaakt hebben. Samen met dit dancetrio werkte hij aan zijn debuutalbum, wat hij toch wel het “allergaafste” vindt dat hem dit jaar is overkomen. “Ik heb de regie zelf in handen genomen, maar soms zeggen die jongens ook gewoon: dit kan beter. Op zo’n moment maak je betere producten, en dat had ik wel nodig. Het nare aan die jongens is ook dat als je ze vraagt om iets te maken, dan doen ze het gewoon, ze kunnen alles. Ik heb ook met jongens mogen werken als Hayzee, SirOJ en Terilekst en dat was heel relaxed, maar dit is anders. Bij Noisia is het vaak over de top vies, dat is waar ik enorm van hou. Soms is het best wel poppy, maar ook in dat rustige zit wel weer het Noisia-geluid. Op de plaat ga ik best wel heen en weer, van vrij hard naar best wel zacht, maar wel met samenhang en dat is de combinatie van mij en Noisia.”

De dag nadat Crane verschijnt mag Kraantje Pappie een show spelen op Noorderslag, het prestigieuze festival in de thuisstad van de rapper. “Ik wil daar een show neerzetten waar ik hopelijk de rest van het seizoen op kan teren, met clubshows en de festivals”, zegt hij. “Ik durf te zeggen dat ik dat nu al een beetje gedaan heb, maar het grappige is dat ik live nu pas vijf of zes tracks speel die op het album staan. Dus ik heb nog zóveel om te primeuren op Noorderslag.” En daarna moet het écht losgaan met zijn carrière. “Het voorlopige doel is vlammen met de plaat en veel shows doen.” Maar daar houdt het niet op met zijn ambitie. “Ik hou van aandacht, dus ik zou graag meer media pakken, de televisie ofzo. Ik zou wel willen doen wat Jörgen Raymann doet, zo’n Raymann is Laat, maar dan een beetje naar mijn eigen smaak invullen.” Of hij dat zou kunnen? “Ik zou het gewoon doen.” Geen twijfels, net zoals met zijn muziek. “Laat ik het zo zeggen: je moet nooit toegeven aan die twijfel. Dat is met alles zo, gewoon gaan.”

Het album van Kraantje Pappie is vanaf vandaag op www.kraantjepappie.nl te bestellen door eerst je e-mail adres achter te laten.

Artikel door Edwin van Dalen | Foto’s door Ali Mousavi

12 December

18 comments

Leave a Reply

18 Comments Aan "Kraantje Pappie: “Ik hou van aandacht, dus zou ook graag TV doen.”"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
w.
Gast
w.

dope!

Henk
Gast
Henk

JAWEL!

Jaïr
Gast
Jaïr

goed bezig, beter maak je ook gewoon dat programma.

ran collar
Gast
ran collar

Sorry vriend, maar je hebt nog nooit een hit geschreven (500.000+ views), en jouw rappen is middelmatig. Veel energie live, ok. Maar schrijf liever gewoon een keer een paar bangers. De eerste 30 secondes van Waar is Kraan? zijn best in orde (vooral de harde beat dus), maar je vernaggelt die track verderop gewoon dus.

TheFailIsStronWithThis1.
Gast
TheFailIsStronWithThis1.

right en een hit wordt bepaald door het aantal views op youtube……

Senzh
Gast
Senzh

Dat is alleen maar beter dat die mensen het daar niet luisteren. Laat die mensen nu eerst maar eens een beetje aan school gaan doen. Krijgen ze misschien ook nog eens verstand van muziek..

Wouter
Gast
Wouter

Wat denk jij ervan?
Kraan is vernieuwend en dat een hit zoveel views op youtube moet hebben slaat nergens op. Ligt gewoon aan hoe commercieel een nummer is.

En als je naar een optreden zou gaan zou je het begrijpen

kushhh
Gast
kushhh

stop aub man niemand luister je in de hood

Maak nie uit
Gast
Maak nie uit

hood? hier in nederland kennen wij heen hood man!

thee met jonko
Gast
thee met jonko

word . met zn niets zeggende rhymes.

Zwarte Piet
Gast
Zwarte Piet

Hij doet alsof hij groter is dan hij echt is
Dom
Maar toch als jij op het web doet alsof je groot bent, denken mensen ook dat je groot bent
Dus of hij heeft een groot arogantie gehalte, of hij doet het een beetje slim
Ik gok op de 1e…

Jorn
Gast
Jorn

Ik snap al dat gehaat niet naar Crane hier..
deze man heeft in zijn linkerteen meer talent dan de helft van de rappers tegenwoordig.. en boeiend dat je dan niet ‘in de hood’ geluisterd word.. deze man doet zijn ding, doet het hard en geeft je tenminste een dope show met tracks waar je los op kan gaan.
Keep doin’ ya thang maaan!

Randy
Gast
Randy

Sorry toch ff meer je best doen want zo goed ben je niet

doeke
Gast
doeke

waarom haten jullie zo? ik weet zeker als je n beetje verstand van muziek hebt en een keer naar zn optredens gaat dan zeg je dat hij de vetste artiest is die je ooit live gezien hebt.
big up kraan!

Schiedaam
Gast
Schiedaam

kraantje? 190000 keer bekeken is zijn hoogste voor Holland dit is Kraantje, kijk polska die man is pas hard 1900000 dus wie is nou de ster? of komt dat omdat polska luisteraars meer werkloos zijn drm chekke ze vaker tube.

GBlok
Gast
GBlok

Polska beter dan kraan, laat me niet lachen..

Senzh
Gast
Senzh

Ik denk dat Kraan best aan de hiphop-top van Nederland kan komen. Ik weet natuurlijk niet wat er op het album komt te staan, maar ik denk dat als hij wat serieuze nummers met dus serieuze onderwerpen uitbrengt, dat hem heel ver zal brengen. Voor sommige ‘mensen’ moet ik nu ‘nohomo’ zeggen maar ik vind het wel een goed figuur om naar te luisteren, veel energie. Ook in zijn raps. Ik ben benieuwd naar het album!

Dia
Gast
Dia

no comment

wpDiscuz