Kyteman gaat platina

Het is sowieso een goede dag voor Kyteman, want vandaag werd bekend dat het album The Hermit Sessions bekroond is met een platina plaat. Dat betekent dat inmiddels 50.000 exemplaren over de toonbank gingen. Het album staat inmiddels alweer 70 weken in de albumlijst. “Ik heb de platina plaat aan een spijkertje in de wc gehangen”, vertelt Kyteman. “Nu wil ik ook de gouden plaat hebben, die heb ik nooit gehad. Ik vind het waanzinnig wat er gebeurt. Op dit moment ben ik helemaal niet meer bezig met de verkoop van dat album. Het is voor mij ook niet het belangrijkste hoeveel mensen de cd kopen, al is dit natuurlijk wel erg leuk.

Lees de rest van het artikel bij 3voor12

2 July

12 comments

Leave a Reply

12 Comments Aan "Kyteman gaat platina"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Vitaal
Gast

haha grappig, heb eergisteren pas het album gehaald? doorslaggevende factor? haha Good luck mannn! p’z!

sticks
Gast
sticks

sorry hoor maar ik vind in een trompet spugen geen hiphop

frisse
Gast
frisse

Shiitt man Nl is echt zo slecht vergeleken met USA. Rick Ross heeft 130.000 albums verkocht iedereen lacht hem uit als Kyteman hier 10.000 verkoopt is hij de man.

master
Gast
master

Dat is heel raar he..
in Amerika wonen ook evenveel mensen als hier :S

frisse
Gast
frisse

Ja oke maar wel een iets te grote verschil, bij 100.000 in Nederland dan zou ik zeggen oke hij is wel erg maar als je bij 10.000 al aanbid wordt is het wel een beetje raar ook bij 16 mil inwoners.

KNISSE
Gast
KNISSE

wie word er aanbid, jij bent echt een dombo joh ga beter nadenken

frisse
Gast
frisse

kijk jij nooit tv hij word beste muziekact van nl genoemd, hij treed overal op dus niet zomaar dingen zeggen.

domiN
Member

Amerika telt 300 miljoen inwoners, dus 18.75 keer zoveel als in nederland.
18.75 keer 50 duizend is dus 937.500 aantal platen verhoudingsgewijs

frisse
Gast
frisse

Maar jij vergeet wel dat Amerikaanse artiesten ook slagen in het buitenland en niet alleen omdat ze het in het engels doen. Kijk Zuid-Amerikaanse artiesten(iglesias,shakira) die slagen ook veel in het buitenland. Als het niveau in Nederland zo hoog was dan zou het ook in andere landen gehoord worden.

domiN
Member
frisse: Maar jij vergeet wel dat Amerikaanse artiesten ook slagen in het buitenland en niet alleen omdat ze het in het engels doen. Kijk Zuid-Amerikaanse artiesten(iglesias,shakira) die slagen ook veel in het buitenland. Als het niveau in Nederland zo hoog was dan zou het ook in andere landen gehoord worden. Ga weg man, Esmé Denters heeft op haar beste dag nog geen meer skills dan kyteman in wat dan ook muzikaal gezien. jij vergeet wel dat de media in Amerika 1000x zo groot is dan in Nederland, Sony BMG, Universal, etc.etc.etc. gaat allemaal internationaal. dus als nederland zoveel groter was… Read more »
frisse
Gast
frisse

ja ik zeg ook dat Nl slecht is vergeleken met USA. Dus je bent het daar over eens met me want nl heeft geen media kunnen bouwen. Als het niveau in nl dan zo hoog zou zijn zouden ze ook genoeg hiphop labels hebben die echt groot zijn. En geen blacklabelmusic of noah’s ark maar grote movements als Def Jam en Universal.

Timmerman
Gast
Timmerman

Dope, deze man is een échte artiest. zouden we er meer van moeten hebben in nederland.

wpDiscuz