Lange Frans, Akwasi en Stepherd duiken in het slavernijverleden

Het is vandaag 1 juli en dat betekent dat het Keti Koti is. Voor de mensen die het niet weten, Keti Koti is een Surinaams begrip en betekent ‘Verbroken Ketenen’. Het symboliseert de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 in de toenmalige koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen en daarmee de afsluiting van een zwarte periode in de Nederlandse geschiedenis.

Op deze dag verschijnt er een video van FunX waarin Lange Frans, Akwasi en Stepherd in het slavernijverleden duiken van Nederland. Presentatrice Shay neemt de rappers mee op de Black Heritage Tour van Jennifer Tosch. Deze tour neemt mensen mee langs plekken in Amsterdam waar men elke dag langs loopt, maar nu wordt er stil gestaan bij de betekenis achter de gebouwen en afbeeldingen op die gebouwen die een verhaal vertellen over het slavernijverleden van Nederland.

1 July

1 comment

Leave a Reply

1 Comment Aan "Lange Frans, Akwasi en Stepherd duiken in het slavernijverleden"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Tupac
Gast
Tupac

Soms denk je ‘t word beter en dan zie je dit. Ik besef nu dat er nog heel veel werk te doen is en dat dit nog een paar generaties gaat duren voor het allemaal een beetje recht staat.
Het zou tof zijn hier een song over te horen. Voor mij gevoel ben ik terug bij af.

wpDiscuz