Lil Kleine breekt records met debuutalbum WOP

lilkleine-wop
Afgelopen donderdag kwam Lil Kleine zijn video Niet Omdat Het Moet uit en een dag later volgde zijn debuutalbum WOP. De release werd gevierd in de Westerunie met gasten als Martin Garrix, Kim Feenstra, Ali B, Dave Roelvink en Hef. Op het podium werd hij natuurlijk bijgestaan door Ronnie Flex en Jack $hirak.

Al snel bleek dat de video en het album beide records gingen breken. De video staat na een paar dagen al op bijna 500.000 views en is daarmee de nummer 1 Youtube video in Nederland en het album werd in de eerste 24 uur al 1,5 miljoen keer gestreamd op Spotify. Met deze cijfers gaat de Amsterdamse rapper Marco Borsato (530.000 streams op de eerste dag) en Justin Bieber voorbij.

De single Niet Omdat Het Moet met Ronnie Flex staat momenteel op de eerste plaats in de Spotify Top 50, gevolgd door de track 1,2,3 op de tweede plek. Ook de rest van het album staat in de top 50 en volgens Jim Kreeftenberg van Spotify is er nog nooit in Nederland op één dag zoveel naar één artiest geluisterd als afgelopen vrijdag naar Lil’ Kleine. Aanstaande vrijdag zal duidelijk worden of Lil Kleine ook buiten Spotify de nummer 1 positie in de wacht sleept met zijn album en de single.

15 February

15 comments

Leave a Reply

15 Comments Aan "Lil Kleine breekt records met debuutalbum WOP"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
jaja
Gast
jaja

Kan hij nog meer naast zijn schoenen gaan lopen . Deze man is echt het ultieme voorbeeld van hoe fame en geld iemand kunnen veranderen een beetje succes en dit knulletje denkt dat hij de koning van nl is ik heb zelden iemand zo snel zo negatief zien veranderen als lil kleine voelt zich echt het hele mannetje sinds het succes van drank en drugs

P
Gast
P

@jaja. Amen!!

tammer
Gast
tammer

Het is niet alleen het succes van Lil Kleine maar vooral ook van Ronnie Flex, die op alle tracks van WOP, op 1 na, te horen is. De fluwelen refreintjeskoning is de drijvende kracht achter deze revolutie in de Nederlandsse pop.

jaja
Gast
jaja

Klopt maar ff serieus die nummers zijn toch enkel nog enigsinds aan te horen door de beats van jack je zou alleen de teksten van de nummers eens moeten lezen dan zie je al heel snel dat die rijmpjes van hun echt van basischool niveau zijn

tsja
Gast
tsja

Echt hele leuke en goed geproduceerde muziek hoor, maar de bijdrage van mr. lil’ kleine is in dit hele verhaal zo minimaal en marginaal. Wat voegt hij zelf toe? Vind hem een irritante rapstem hebben (om over het accent nog te zwijgen). Ronnie vind ik daarentegen veel origineler, creatiever, grappiger. Maar goed zoals ik zei, prima muziek, maar lil’ kleine moet niet denken dat hij de grote held is, want zijn bijdrage is minimaal en het succes stijgt hem naar z’n hoofd.

Monk
Gast
Monk

En er zijn veel dingen die je doen twijfelen aan het lot van de mensheid en dit is er zeker een van…

puna
Gast
puna

Gaan we doen beste Bernald.
Verder nog wensen?

Sander
Gast
Sander

Puna haters aanwezig, deze knul heeft het gemaakt 😉

Noorderling
Gast
Noorderling

Het allermoooiste aan dit hele verhaal is dat er constant wordt gehaat op de muziek die hij maakt. Feit is dat hij gewoon muziek maakt die hij zelf leuk vindt, waar dan vervolgens op 1 dag 1,5 miljoen mensen naar luisteren en waar hij dus succes mee boekt. Succes behalen door iets te maken wat je zelf leuk vindt.. Ik kan er geen seconde op haten.

cassie
Gast
cassie

”het album werd in de eerste 24 uur al 1,5 miljoen keer gestreamd op Spotify.”

Dit is simpelweg niet waar. aantal plays van alle losse nummers samen is over 1,5 miljoen. Maar de tekst impliceert dat elk nummer 1,5 miljoen plays heeft.

desalniettemin een top prestatie!

betweter
Gast

Ik zal binnenkort eens naar een show gaan van “boy wonder” inc 16 middelvingers, kijken of die pps gasten ons er uit durven wippen #dontthinkso #beamenlilkneuzekind

Rattatouille
Gast

Haters gonna hate. Steek jij je middelvinger op, meanwhile telt Kleine zn doekoes

101
Gast
101

Waarom wop wat is wop voor de rest dope! Deze gap pakt geld

Bruhh
Gast
Bruhh

Overhyped, zonder Ronnie is dit album nergens lijkt me, ik heb respect voor wat Kleine doet maar deze gast is te overhyped, totaal niet zo talentvol als men doet voor komen.

deze shit
Gast
deze shit

i cant believe this mess

wpDiscuz