Lil Kleine verbannen uit Hilversum en reageert bij RTL Late Night

Lil Kleine is sinds dit weekend niet meer welkom in de gemeente Hiversum. De burgemeester van Hilversum laat dit weten nadat de rapper afgelopen zaterdag werd gearresteerd.

Lil Kleine stond zaterdag op het evenement Hilversum On-Air en werd daar door de politie van het podium gehaald. Hij zou het publiek gevraagd hebben hun middelvinger samen met hem op te steken. Toen een groot deel van het publiek dit ook daadwerkelijk deed, zou hij gezegd hebben: “Deze is voor politie, justitie, SBS 6 en RTL Boulevard”.

De politie meldt dat zij dit niet konden accepteren en hem arresteerden om een voorbeeld te stellen. Ze konden niet toelaten dat hij zijn fans opruide, want die mensen kijken tegen hem op. Daarnaast wilde ze voorkomen dat de situatie op het festival uit de hand zou lopen.

De arrestatie had echter een averechts effect, want een hele groep fans achtervolgde het busje waarin Kleine vervoerd werd en bestormden het politiebureau waar hij naartoe gebracht werd. Tientallen agenten moesten de mensenmassa op afstand houden.

Lil Kleine werd later op de avond weer vrijgelaten, en kreeg later te horen dat hij niet meer welkom zou zijn in Hilversum. Burgemeester Pieter Broertjes laat aan RTV Noord-Holland weten dat “de grens bereikt is” en hij een voorbeeld wil zijn voor andere gemeentes.

Zojuist verscheen Lil Kleine bij RTL Late Night om te reageren op het incident. Vanaf het begin van de uitzending was bekend dat Kleine het liefst de burgemeester zelf zou willen spreken om te bespreken wat er gebeurd is. Pieter Broertjes verscheen aan de telefoon om de rapper te woord te staan.

Broertjes liet vrijwel meteen weten dat Lil Kleine toch wel welkom is in Hilversum en ontkent dat de rapper gearresteerd is. De burgemeester laat nog eens weten dat hij achter de politie staat en laat weten dat het openbaar ministerie verder onderzoek doet naar de zaak. Kleine beroept zich op zijn recht van vrijheid van meningsuiting en meldt dat hij wel degelijk gearresteerd werd en vastgezet werd in een cel. Tijdens het gesprek liet ook psycholoog Steven Pont zich uit over het incident en liet duidelijk merken tegen Lil Kleine te zijn. Bekijk hierboven hoe de discussie verliep.

31 August

14 comments

Leave a Reply

14 Comments Aan "Lil Kleine verbannen uit Hilversum en reageert bij RTL Late Night"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
heelslim hoor
Gast
heelslim hoor

Marketing voor middelmatige rappers, door lil’ kleine. Geillustreerd door Ali B.

BabaGanoesj
Gast
BabaGanoesj
Ik weet niet wie die guy is met dat lange haar (Steven?), maar ik snap zijn verbazing wel. Ik vind alleen dat hij het verkeerd verwoord waardoor het niet duidelijk is. Daarnaast geeft Lil Kleine ook geen direct antwoord op de vraag: ‘Waarom steek je vinger op tegen politie en justitie?’. Daarnaast vind ik dat Steven (?) nooit Clarence Seedorf in zn statement moet trekken. Sprekend van ‘jullie held met deze normen en waarden bla bla’, daar heb je niks aan. Steven (?) vroeg zich af: ‘Waarom, steek je vinger op tegen politie en justitie?’. Lil Kleine gaf eerder al… Read more »
MC BRAINPOWER
Gast

Lil kleine is niets,
ik ben de belichaming van hiphop. I AM HIP HOP.
Check m’n nieuwe single Troubled Soul op youtube.

-Peace-

-One-

Zulu nation chapter oestgeest

hater
Gast

lil kleine moet gewoon niet zo stoer doen die kk tatta vuile zonnebank boy hij verdient een paar goeie tikken vol op ze ogen kk ventje ik wil hem slaan met het hoofd van ronnie flex

ddddd
Gast
ddddd

wat een KANKER ventje is die lil kleine kanker blije teringhond

straatrap
Gast
straatrap
Hahahah die ronnie flex schijt hem ook in zn broek , ‘ ik was hier niet bij hoor ‘ en hoe die het ook zegt krijgt bijna geen adem meer en moest snel even paar keer slikken. lil kleine het is inderdaad voor zon hiphop show goed voor de sfeer maar dit moet ook kunnen , wel heeft lil kleine altijd een vieze grote bek en zal me ook niks verbazen als hij eerdags goed in elkaar word geslagen of een kogel door zn kop heen krijgt. Verder qua muziek gaat het wel aardig en zo is het tegenwoordig nou… Read more »
sjaak
Gast
sjaak

Wat n onzin hij zegt toch nie sla ze op hun bakkus
Zielig

trekhaak
Gast
trekhaak

Plaatsvervangende schaamte naar Jorik, de Lil’ Kleine.. Ik vind ‘t maar een brutaal pubertje. Word volwassen. “Pietertje..” Held hoor..

brakka
Gast
brakka

BabaGanoesj AMEN!

Eissam
Gast

Lil Kleine op de boot naar Syrie…

Bliep
Gast
Bliep

Verschrikkelijk mannetje, zoals hij de burgemeester aanspreekt ook. Dit kereltjes is niet geleerd wat respect is.

kk lil
Gast
kk lil

Die gast moet dood wat een kk flikkertje!

Deida
Gast
Deida

Opvoeden die jonge, heeft hij nooit gehoord van respect

Vivian
Gast
Vivian

De arrestatie was onzin en lil kleine heeft het recht erop in te gaan. Bijna alle reacties hier zijn erg onvolwassen trouwens.

wpDiscuz