Muziek Centrum Nederland is op zoek naar nieuw hiphoptalent

De zoektocht is weer begonnen. Voor de nieuwe Homegrown 2011 is Muziek Centrum Nederland op zoek naar nieuw talent in hiphop en aanverwante stijlen. Opkomende acts, die nog geen platencontract hebben, krijgen de kans om onder professionele begeleiding in de studio te werken en worden bovendien het hele traject intensief gecoacht. Deze artiesten krijgen de gelegenheid om twee nummers op te nemen onder professionele omstandigheden. Daaraan gekoppeld zijn live-optredens om het album te promoten. Elk album besteedt aandacht aan een per release wisselende muziekstijl.

Met namen als Pete Philly, C-Mon & Kypski, Opgezwolle, Lange Frans en Raymzter was de eerste editie van Homegrown één van de meest succesvolle edities van MCN Unsigned. Voor Top Notch was het een mooie gelegenheid om verder aan de toekomst van het label te werken. Muziek Centrum Nederland is daarom blij om opnieuw de samenwerking met het label aan te gaan, op zoek naar de namen van morgen. Kees de Koning van Top Notch: ‘Homegrown in 2002 was voor mij persoonlijk een keerpunt. Bij het samenstellen kwam ik tot de ontdekking dat er een hele nieuwe generatie hiphopartiesten was opgestaan die stuk voor stuk hun eigen stempel op het genre drukten.’

MCN Unsigned heeft zich sinds de start in 1997 behoorlijk bewezen. Een greep uit de artiesten die mede dankzij het Unsigned-project een flinke sprong voorwaarts hebben gemaakt in hun carrière: Racoon (Characters, ’97), Pete Philly, C-Mon & Kypski (Homegrown, ’02), Voicst, Moss (College Radio, ’03), Sabrina Starke, Giovanca (The Mighty 8, ’07), King Jack (The Young Ones, ’08) en Ruben Hein (Take Six ’09).

Inschrijven voor MCN Unsigned kan tot 1 maart 2011. Op www.mcn.nl/unsigned/2011 kunnen acts zich aanmelden en een demo, biografie en artiest- of bandfoto uploaden.

1 February

13 comments

Leave a Reply

13 Comments Aan "Muziek Centrum Nederland is op zoek naar nieuw hiphoptalent"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Robbin
Member

Word nooit zo goed al de eerste waarschijnlijk. Maar wie weet!

audio
Gast
audio

gaat niet zo goed worden? lekker positief over het nederlandse talent..

Robbin
Member

Tsja… Opgezwolle kan gewoon niemand evenaren! Des al niet te min kijk ik er wel naar uit!

PW13
Gast
PW13

Word, hoe het ook zal lopen het succes wat toen die tijd met dit opzet is behaald is moeilijk om te evenaren. Wel weer een mooie kans voor opkomende mc’s/crews. Daarnaast is de GPVNLinschrijving ook weer van start gegaan voor de people’s die het nog niet weten..

peace

bmk
Gast
bmk

waar kun je inschrijven dan?

ronnie
Gast
ronnie

Ik hoop dat Dichter hier aan gaat meedoen!

Rapper
Gast

Lijkt me dope dit,misschien doe ik wel mee!

Alleen maar ZDD.

bamjonge
Gast
bamjonge

ik wil dat flow&co mee gaat doen of in ieder geval weer mensen uit het oosten.. te lang geleden dat daar weer een nieuwe op stond!!!

word down
Gast
word down

jammer dat het van top notch is.
zoiets gaafs wil je toch underground houden?
maar goed, dat is mijn mening.

Benjamin
Gast
Benjamin

Altijd dat gezeik over underground..
Mooie kansen voor startende rappers, weer een promotie/evangelisatie
voor de godsdienst/religie Hip HOP!

word down: jammer dat het van top notch is.
zoiets gaafs wil je toch underground houden?
maar goed, dat is mijn mening.

Brow-N
Member

Mooie kansen voor een ieder, jawel. Enough said.

sander
Gast
sander

bamjonge: ik wil dat flow&co mee gaat doen of in ieder geval weer mensen uit het oosten.. te lang geleden dat daar weer een nieuwe op stond!!!

K9 en mercy dope shit

stgrap
Member
De deelnemers van Wanted 2011 zijn bekend! Wanted is de Amsterdamse R&B en hiphop competitie en wordt dit jaar voor de vijftiende keer door de GRAP georganiseerd. De voorrondes beginnen op dinsdag 1 maart in Bitterzoet met Skillz4Breakfast, Tuxedo, Tha Loyal Riders, 4-Matie, Young Slick, Donny & Jadeville en D-Razor. Op woensdag 2 maart staan Lil-Smooth, NietHelemaalHonderd, Dax, Naz-T, Hiphop Met Een Ziel, Gomez en Flow&Co voor je klaar in Panama. Dinsdag 8 maart vindt de laatste voorronde plaats in de Winstom met TheTunnel, SchoppenHeer, Terry, De Heer & De Meester, Sincere, Charlie Koja en Apnormaal. Aansluitend is dan Live… Read more »
wpDiscuz