New Wave wint Edison voor beste Album en Beste HipHop, Lil Kleine wint beste Nieuwkomer

36-de-beste-uit-de-reeks
Bijna een jaar geleden verscheen het compilatie album New Wave en het album bleek een regelrecht succes. De video’s haalden miljoenen views en de tracks haalden ook op Spotify ongelooflijke cijfers. Een gouden plaat kon niet uitblijven, sommige singles gingen zelfs (meerdere keren) platina en Drank & Drugs werd een internationaal succes. De mainstream kon niet meer om New Wave heen en onlangs won het collectief de Popprijs. Vandaag komt daar een nieuw succes bij, namelijk maar liefst twee Edisons. Ze namen de oudste Nederlandse muziekprijs mee in de categorie HipHop, maar ook voor het Beste Album van het jaar.

Na New Wave ging Lil Kleine aan de slag met zijn eigen debuut album. Het album WOP kwam uit en brak allerlei records. Het album en de single Niet Omdat Het Moet kwamen op nummer 1 en het album verdiende binnen no time een gouden plaat. Naast de twee Edisons met New Wave nam Lil Kleine ook de Edison mee voor beste Nieuwkomer. Samen met Ronnie Flex sloot hij de avond af met de hit Drank & Drugs.

21 March

15 comments

Leave a Reply

15 Comments Aan "New Wave wint Edison voor beste Album en Beste HipHop, Lil Kleine wint beste Nieuwkomer"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Fakkelbrigadier
Gast
Fakkelbrigadier

SWAG

Luizelgespuizel
Gast
Luizelgespuizel

Bijna iedereen van die New Wave click heeft meer talent dan Lil Kleine.

Atlvs
Gast
Atlvs

clique

dusdat
Gast
dusdat

Lil kleine loopt sinds het succes van drank en drugs al enorm naast zijn schoenen gedraagt zich als een king en loopt 24/7 zijn rijkdom te showen zal nu alleen nog maar erger worden ik heb echt een hekel aan dit kansloze jochie fame doet echt rare dingen met hem . 10000000 keer meer respect voor ronnie flex oke ook zijn muziek vind ik niks maar die man blijft tenminste wel zichzelf

Dit
Gast
Dit

Ronnie flex had meer credits verdient inplaats van Lil Kleine

hoihoi
Gast
hoihoi

idd zonder ronnie stelde lil kleine nogsteeds geen bal voor een lil kleine album zonder zovel ronnie was album ook never goud gegaan die man heeft alles aan ronnie te danken

Schei toch uit
Gast
Schei toch uit

Lil kleine beste nieuwkomer?? Hou toch op Ronnie flex verdiend em 10x meer. Naast Ronnie flex heb je ook nog SFB die meer verdiend dan Lil kleine. Wat een fars!

Ohdi
Gast
Ohdi

is volgens mij omdat Ronnie al vaker millies heeft gepakt, lil kleine pakte die pas sinds new wave

hoihoi
Gast
hoihoi

lil kleine pakt helemaal geen millies op elke track staat ronnie video’s van kleine zonder ronnie gaan een heeeeeeeeeeeel stuk trager qua views hoor kijk maar naar goud

Henk
Gast
Henk

Een bevestiging dat de HipHop in NL niks voorstelt.

Sander
Gast
Sander

En ik me maar afvragen waar Edison ineens vandaan komt..

Brahim
Gast
Brahim

en die lil kleine heeft echt een pakkie nodig man, over ronnie zijn rug de shine en alles gepakt. viezerik is het.
ronnie is de guy achter dit alles man. maar wat kan ik zegguh… niggurs spelen dom en kees lacht… en die vieze tatta kleine lacht ook, ff wachten tot belasting straks kom en kijken hoe hij gaat janken dannn.. alleen maar tof doen, hij rapt als een blok hout man.

tammer
Gast
tammer
Natuurlijk is Ronnie Flex genialer dan Lil Kleine. Dat zal de laatste ook niet tegenspreken. Maar toch heeft de hondsbrutale en welbespraakte (OOK kwaliteiten) Jorik zijn cd al 5 weken op de eerste plaats in NL en Belgie, ondertussen een burgemeester onder de tafel geluld, een miljoen meiden nat gemaakt, honderden zaaltjes opgehitst, popo boosgemaakt en een hele serie hits achter (OA) ZIJN naam. Dik verdiend. De feiten: 1) Lil Kleine & Ronnie Flex – Drank & Drugs 21.753.000 kliks 2) Lil’ Kleine & Ronnie Flex – Zeg Dat Niet 12.660.0000 views 3) Dyna – Round & Round ft. F1rstman,… Read more »
Zeg me
Gast
Zeg me

Zeg mij eens hoeveel ft je daar al opnoemt. De meeste van die nummers heeft Lil Kleine echt geen meerwaarde gehad.

Jantje
Gast
Jantje

Hip-hop? hahahahahahahaha pop mannetje

wpDiscuz