Club van Advocaten van Marokko klaagt Franse rapper Booba aan wegens "laster en belediging van Marokkaanse vrouwen"

mei 03 2023, 13:30 NEWS
schermafbeelding 2023 05 03 om 134520
Eerder werd bekend dat Marokkanen niet zitten te wachten op Franse rapper Booba, die op 21 juni zal optreden in Casablanca. Er werd een petitie gestart die duizenden keren werd getekend, maar zowel de artiest als de organisatie hadden hier geen boodschap aan. Hij dook afgelopen week zelfs op in het land met een Marokkaanse vlag.
Het verhaal krijgt vandaag een nieuwe wending, want advocaat Mourad Elajouti laat via Twitter weten dat de Club van Advocaten van Marokko een aanklacht indient tegen Booba. Ze klagen hem aan wegens "laster en belediging van Marokkaanse vrouwen". Volgens Elajouti is dit besluit genomen na "honderden brieven en berichten" waarin hen werd gevraagd om op te treden.  De Club van Advocaten laat weten dat "de opmerkingen in verschillende van zijn liedjes een belediging vormen voor de gevoelens en waardigheid van Maghrebijnse vrouwen in het algemeen."
Booba zou zich in meerdere tracks minachtend hebben uitgelaten over Marokkaanse vrouwen en het Marokkaanse rijk. Op social media vinden mensen dat hij geen podium verdient in het Noord-Afrikaanse land, maar andere mensen lijken geen problemen hebben met zijn teksten. De show gaat vooralsnog dan ook gewoon door te gaan.