Duizenden mensen tekenen petitie tegen show van Booba in Marokko: "Deze figuur is niet welkom in ons land"

mei 01 2023, 10:33 NEWS
booba
Franse rapper Booba kondigde onlangs aan dat hij op 21 juni zal gaan optreden in het Mohammed V Sportcomplex in Marokko. De rapper met Senegalese roots is groot fan van het Noord-Afrikaanse land en maakte vorig jaar nog het nummer Morocco in samenwerking met Gato. Het plan om op te treden in Casablanca wordt echter niet door iedereen gewaardeerd.
Booba zou zich in meerder nummers minachtend hebben uitgelaten over Marokkaanse vrouwen en het koninkrijk Marokko beledigd hebben en er is dan ook veel weerstand tegen de show. Zo reageerde iemand: "Rapper Booba, die in zijn nummers herhaaldelijk Marokkaanse vrouwen en het Koninkrijk Marokko heeft beledigd, zal op 21 juni in Casablanca een concert geven. Deze figuur is niet welkom in ons land, laten we allemaal druk op hem uitoefenen om dit concert te annuleren. Laten we ook druk uitoefenen op de organisatoren die geen trots hebben en vijanden van de natie uitnodigen."
Volgens de Franse krant Le Monde hebben duizenden Marokkanen een petitie getekend tegen de komst van de rapper, maar inmiddels is duidelijk geworden dat de organisatie geen boodschap heeft aan de kritiek. De organisatie laat weten dat de show gewoon doorgaat.
Het is niet de eerste keer dat een show van Booba in Marokko voor opschudding zorgt. In 2016 stond hij in een nachtclub in Marrakech, waar hij beledigd en vernederd werd. Een jaar later stond hij echter voor 100.000 mensen op het populaire Mawazine festival. In 2019 zou hij samen met Kaaris optreden in het Noord-Afrikaanse land, maar door de ruzie tussen de twee kon dat niet doorgaan.

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

soranouk

Sor schrapt zijn voorprogramma bij Ziggo Dome shows van Anouk na racistische opmerking van de zangeres

NEWS apr 27, 18:51
schermafbeelding 2024 04 27 om 200036jpg

Dit is hoe het internet reageert op Pincodes van Jiggy Djé en Sticks en de reply Pincode Gekraakt van Ronnie Flex

NEWS apr 27, 20:57
schermafbeelding 2024 04 27 om 194333

Geertruida wakkert geruchten aan over vertrek naar Liverpool met bericht op social media

SPORTS apr 27, 19:45