Nino: “Er is eindelijk een definitieve datum voor #SWDG”

Na een paar jaar wachten komt begin volgend jaar eindelijk Stille Wateren Diepe Gronden uit, het debuutalbum van Nino. Hij kwam langs bij Puna om erover te praten en wij legden hem vragen voor die we van jullie via Facebook en Twitter kregen.

Christopher Seraus via Twitter: Wat kunnen we verwachten van SWDG en is er een datum bekend?

Ja er is eindelijk een definitieve datum, dat is 22-02-2012. Ik had eerst gepland om het dit jaar nog te doen, maar ik wil eerst nog wat singles droppen voordat het album uitkomt. Daarnaast heeft het een mooie betekenis, omdat dat de datum is waarop de mensen die mij op aarde hebben gezet samen kwamen. Ze zijn nu niet meer samen, maar het is wel echt een mooie datum. Mijn moeder kwam er zelf mee.

Het wordt een volwassen album. Wel heel breed, ik beperk me niet echt tot strictly hiphop. Ik hou ervan als het gecombineerd is met zang, en ik hou van diepe en serieuze onderwerpen. Er staan featurings op van onder andere Edsilia Rombley, Winne en Wudstik.

Thomas Meijer via Twitter: Op welk label komt SWDG uit?

De Black Label Music-zaak ben ik nu aan het sluiten. Daar heb ik heel lang mee geworsteld, maar op een bepaald moment kwam ik erachter dat ik gewoon teveel hooi op mijn vork nam door andere artiesten ook mee te nemen in wat ik deed. Ik kon te weinig voor mezelf doen. En ik ben eigenlijk ook een veel betere artiest dan een labelbaas. Ik ga mijn album uitbrengen onder een nieuw label. Wel van mijzelf, maar waarbij ik zelf de grootste prioriteit ben. Eerst Nino, en als dat een succes heeft behaald dan gaan we wel verder kijken. De naam is Planeet Namek. Ik ben een dromerig persoon en ik had als jonge jongen iets met Dragonball Z. Er was een hele saga van Dragonball Z die zich afspeelde op een andere planeet en die planeet heette Namek. Ik heb gewoon een wereldje gecreëerd, dat begon met een grapje op Twitter: De planeet Namek, waar al je dromen uitkomen. Maar omdat zoveel mensen erin mee gingen heb ik er zelf een concept omheen bedacht.

Lamin Sawaneh via Facebook: ‘Transmigratie’ werd overal gedraaid, toch is het tot nu toe nog niet echt gelukt om door te breken.. Waar lag dat aan?

Het ging wel lekker, maar die mixtapes zijn uiteindelijk internetdingen. Je gooit het op internet en je laat het downloaden, het wordt een hype op YouTube en de fans zingen het mee tijdens optredens, en daar blijft het dan bij. Ik ben nu pas op het punt dat ik mijn eerste officiële album ga uitbrengen, dus ik ga nu pas meer dingen doen als interviews, radio en optredens. Ik moet ook zeggen dat ik qua state of mind ook nu pas echt ben waar ik moet zijn. En dat ik daarom ook nu pas een album wil brengen en blij ben dat ik het niet eerder heb gedaan. Ik voel dat ik nu goed genoeg ben. Niet om kapsones te hebben, maar ik voel dat ik nu één van de beste ben, dus ik wil het nu doen. Nu is het moment.

Kamal Kik via Facebook: Waarom is 2Pac je grote inspiratiebron?

Omdat ik in groep 7 zat en zijn single ‘Changes‘ op de radio hoorde en die track greep mij gewoon aan. Ik verstond er geen moer van, maar het klonk goed en de emotie voelde goed. Daarvoor was ik meer van Michael Jackson enzo, dus het was ook de eerste rapper die mij aansprak. Ik ben diezelfde dag de single meteen gaan kopen. Toen ik in de winkel kwam zag ik een cover waarbij ik alleen z’n rug zag vol tatoeages, dus ik wist niet eens wiens single ik had gekocht. Dat sprak me al aan. En de volgende dag kwam ik op school en vertelde ik over die single en zeiden mijn klasgenoten dat die man al twee jaar dood was. Dus voor mij was het zó mysterieus, door het verhaal om 2Pac heen, dat ik die man ben gaan bestuderen. Hij was voor mij echt de overgang van algemene muziek naar hiphop.

Joris van den Berg via Facebook: Overweeg je om weer een track met Mitta te maken?

Het is heel toevallig, want in november hebben we eigenlijk alles bijgelegd. We hadden ruzie, een persoonlijk ding eigenlijk dat ik op de track ‘December‘ heb gegooid. En na anderhalf jaar niet met elkaar gesproken te hebben was het op een bepaald moment genoeg. Ik denk dat hij ermee begon, via Twitter. Ik was jarig en ik kreeg van hem een tweet: ondanks alles sta ik erboven en gefeliciteerd. En ik had zoiets van: oké, dat is zijn manier om het goed te maken. Uiteindelijk zijn we zelfs de studio ingegaan om een track te maken voor zijn album, waarop we eigenlijk allebei het verhaal uitleggen. Die track komt uit in januari, met videoclip en alles.

Omer Koc via Twitter: Hoe hebben Kempi en jij het goedgemaakt?

Zoals ik al zei bracht ik ‘December‘ uit, in december ook, en die track greep heel veel mensen aan, waaronder ook Kempi. Toen kreeg ik opeens een kerstkaartje in de brievenbus, waar Kempi op stond en ook de namen van zijn drie kinderen. Ik kreeg dat kaartje op ons postbusadres, dus het kon van iedereen zijn. Maar omdat zelfs de puntjes op de e stonden van de namen van zijn kinderen, wilde ik het hem toch vragen. Hij volgde mij op Twitter en ik hem, maar we spraken eigenlijk niet met elkaar. Ik stuurde hem een DM: is dat echt van jou? En dat beaamde hij, hij zei: dit is hoe ik me voel. Voor mij was dat een heel mooi gebaar en vanaf dat moment was het gewoon klaar. We hebben twee jaar lang disstracks naar elkaar lopen maken, allemaal door een misverstand, en we hebben nooit écht een probleem met elkaar gehad. En daarnaast vind ik hem gewoon één van de gruwelijkste artiesten van de hiphopscene, dus ik wilde altijd al een track met hem maken.

Voor die ruzie wilden we dat al. Maar ik denk dat het zo moest zijn, want nu is hij de eerste artiest die op mijn album staat en de eerste single die uitkomt is met Kempi. Het nummer heet ‘Lucifer’. Het gaat met name over negativiteit en de invloed die de duivel heeft gehad op ons leven, voornamelijk huiselijk geweld en drugs.

Melih Uzun via Twitter: Wat is je echte naam?

Ja, dat weet bijna niemand. Mijn echte naam is Renaldo, net als KV en Brownie Dutch, Luciano en de achternaam is Trustfull. Zoals Orlando Trustfull. Zijn vader is het broertje van mijn opa, dus we zijn familie.

Ashvin Soekhoe via Facebook: Wat voor muziek zie je jezelf over 5 jaar maken?

Ik denk dat ik een heel raar antwoord ga geven, iets wat mensen niet verwachten. Als ik nog vijf jaar krijg, dan ben ik in Amerika man. Dat klinkt misschien heel erg alsof het alleen maar een droom is van me, maar ik weet dat ik het kan realiseren. Ik heb onlangs toevallig nog een Engelse track gedaan met de Outlawz, van 2Pac. Zij waren in Nederland en eigenlijk elke artiest die een track met hun wilde maken kon dat voor een leuk bedrag doen. Puur zakelijk. Ik was er één van, als fan, dus dat was een dream come true. En een paar maanden geleden kreeg ik een DM via Twitter waarin ze zeiden dat ze nog een track met mij wilden doen. Toen dacht ik: let’s give it a try. Ik heb die track in het Engels gedaan en ze waren echt helemaal van: you killed it. Ik heb mijn ding gedaan en zij waren er heel enthousiast over. Ik weet hoe hoog de lat ligt, maar met vijf jaar denk zeker wel weg te zijn hier. Het is hier te klein.

Artikel door Edwin van Dalen

21 December

47 comments

Leave a Reply

47 Comments Aan "Nino: “Er is eindelijk een definitieve datum voor #SWDG”"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Melih
Gast
Melih

Mooi interview.
Bedankt voor het uitkiezen en beantwoorden van mijn vraag PUNA en Nino.

Puna
Gast
Puna

Geen dank ;).

kevin
Gast
kevin

Dope interview, Respect Nino!

Ssssssssss
Gast
Ssssssssss

Nino ik herken je niet meer terug……of we hebben de echte nooit gekent.. ik hoop dat je album oke is

iemand
Gast
iemand

mooi interview, ik kan niet wachten op #SWDG

ggirl
Gast
ggirl

Nouuu hoeso soo kort

22februari
Gast

Krachtige reacties en erg eerlijk over alles, kan niet wachten op je plaat Nino. Volwassenheid straal je uit. Greetz.

Jokkie
Gast
Jokkie

Nino bedankt.

tim
Gast
tim

hopelijk niet als je laatste singles die ware waarde,loos, ik schrijf beter, iedereen schrijft beter, maar december en shit ging nog wel hoor, hopelijk ben je beter als me broertje dan luister ikm je mss een keer voor je de prullebak in gaat

Randy
Gast
Randy

Volwassen antwoorden!

Gustav
Gast
Gustav

Waarom is er geen vraag over Jack London?

Wouter
Gast
Wouter

He done fucked up met dat Amerika gebeuren. Ik eet me hoed op als dat gebeurd yall. Naam saiyan?

-
Gast
-

Hij kan filosofisch praten wattie wil maar hij gaat mij niet wijs maken dat al die dingen als ‘swagg on’ voor de grap waren.

22februari
Gast

22 februari te bestellen via Planeet namek dus! Kunnen we ook pre orders doen via @puna?

df
Gast
df

haaters hier zo

df
Gast
df

inpalaast van elkaar hellpen en saamen sterk staan en elkaar steunen idereen haat elkaar nl stylooo

Tagpeters
Gast
Tagpeters

Mooi interview!

Kan niet wachten tot SWDG uitkomt!

jlondon
Gast
jlondon

damn , nino altijd al rolmodel geweest voor me , en nu helemaal. ik heb geen enkele andere rapper gezien die een engelse literateur (jack london) als voorbeeld heeft, fckin respect hiervoor! nino moet zal en verdient het om naar amerika te gaan en beroemd te worden !!!!!!!!!!!!!!

Yaxye
Gast
Yaxye
Ik las dat 23 me nu een rechtszaak boven het hoofd hangt vewgane het organiseren van deze feestjes in New York waar het verboden is om dit soort praktijken aan te bieden. Als politiek antwoord gaf 23 me dat ze in overleg zijn met New York om uit de impasse’ te komen (lees: dat gaat ze heel veel geld kosten om het af te kopen).Ik ben hier niet direct tegen maar ik vind wel dat de resultaten van dit soort testen zeer duidelijk door een genetica professional aan de deelnemers moet worden uitgelegd. Ik kan me voorstellen dat die Sergey… Read more »
mj83
Gast
mj83

OK hij laat dus eigelijk gewoon zijn matties singa en priester vallen door met blm te stoppen en met planeet namek alleen aan zichzelf te denken

Dushi
Gast
Dushi

Natuurlijk laat hij zn matties niet vallen, Singa blijft altijd aan zn zijde. Voor Priester is al een mooi alternatief gevonden zodat ook hij verder kan.

Mr. T
Gast
Mr. T

deam SWDG# wordt kei hard faka laterzz puna ik chack jullie maar alleen komen er ook nog clips van NINO na ze album ik bedoel van een chilla song van ze album en dan een groffe clip eej ik chack jullie(L)

Mr. T
Gast
Mr. T

ik zij chack maar beedoelde check eej ik check jullie whoehahha faka

Lars
Gast
Lars

shit man nu kan ik al helemaal niet wachte op je album maar shittt ik ga helemaal stuk PLANEET NAMEK hahahah zieeeek!!!! maar betekent dat dat die track “ik wil dat jij blijft” nie meer uit komt of wel?

JaJa
Gast
JaJa

oke, Priester zit bij Nindo & Singa blijft gewoon aan Nino z’n zij..
Maar wat gebeurt er met Lucky LuQ?

Jeffa
Gast

tats zijn nice

NickvL
Gast

Wauw mooi interview dit is dus de echt nino! ik dacht altijd dat zijn echt naam Jack London was ofzo haha. Nino is echt een inspriratie man ga sowieso #SWDG halen!

bomba
Gast

bomba bomba bomba bomba bomba bomba bomba bomba bomba bomba
bomba bomba bomba bomba bomba bomba bomba bomba bomba bomba
bomba bomba bomba bomba bomba bomba bomba bomba bomba bomba
bomba bomba bomba bomba bomba bomba bomba bomba bomba bomba

R & B
Gast
R & B

Lucky Luq is Priesters broertje, ligt aan Priester hoe t met hem verder gaat

Bryan
Gast
Bryan

Toffe vent, die nino.

joey
Gast
joey

aaaaight ik weet wat ik wil op mn verjaardag(25-02) hahahha das t betere werk !!! EINDELIJK!!

Patrick
Gast

Komt er ook nog een track van nino en priester?

laurence
Gast

waarom gaat nino stopen met blm en lucky luq en priester dan waar gaan die heen gaan die zeker naar nindo ofso

ggirl
Gast
ggirl

Als je nino niet luistert maar je luistert wel andere nederlandse artiesten vind ik dat zwak, want zijn teksten gaan diep.. En iedereen herinnert dingen terug in zijn muziek… Kopen op 22 02 12 ..SwDg

swagggTom
Gast
swagggTom

echt jongen puna love jullie ik kon niet 8ten op zijn album maar nu al helemaal niet meer man eej jaja gibba was ook al weg Lucky LuQ zou gwn met gibba iets chils gaan doen maan

P.
Gast
P.

Nice.

Altijd al een fan van Nino, begin al.
Eerst was weg omdat altijd uitstel en shit maar wat hij uitbrengt altijd goed.
Kan niet wachten op de Album.

Still the respect.

Ali Büyükleyla
Gast
Ali Büyükleyla

Puna goede interview man! Respect!!
Alleen heet Nino; Renaldo Trustfull en heet Luciano ook eigenlijk Renaldo of is Luciano zijn tweede naam? Is best wel een ingewikkelde zin daarom! Kunnen jullie antwoord geven misschien?

Rustigg

tyrone
Gast
tyrone

@Ali B; KLOOOPPTTT!

victor
Gast
victor

Punaaa hgeef is antwoord dan?? Hoe het nino in het echt

richard
Gast
richard

Puna kan je antwoord geven hoe nino heet?

j.
Gast
j.

> @richard nino heet : Renaldo Trustfull

maar wanneer komt die track met de outlawz uit dan??

j.
Gast
j.

@richard nino heet : Renaldo Trustfull

maar wanneer komt die track met de outlawz uit dan??

fernando
Gast
fernando

kan je zijn cd ook kopen als je in belgie woont en hoe ?

becky
Gast
becky

Mooie interview Nino !
En het liedje lucifer is echt zo mooi, doe zo verder dan geraak je der zeker waar je wilt geraken (Y)

The real Mr T
Gast
The real Mr T

Nino is een rapper die representeert waar HIPHOP (Higher Infinite Power to Heal Our People) werkelijk voor staat; hij kaart (serieuze) onderwerpen aan ipv materialistische shit, zijn teksten zijn diepzinnig en hebben een strakke structuur, tel daarbij op zijn rapskills= dodelijke combinatie

Ik heb nog nooit een album in mijn leven gekocht, maar SWDG ga ik zekers weten kopen!

En wat betreft USA: Nino, ik zou hier blijven. De Nederlandse jeugd heeft types als jou nodig! USA heeft Lupe al.

minshenou
Gast
minshenou

nice liedje luister hem elkedag en omdat spikey spike er ook in zit daarom wan d het is de EX van me zus hihi
vind jullie helemaal topper

Bonita
Gast
Bonita

hee Nino , ik luister je liedjes elke dag !
Je bent echt de beste !!

wpDiscuz