Nino: ‘’Mijn focus ligt op het Engels, maar mijn fans willen graag nog de Nederlandse Nino horen’’

Koepel 2
Als lid van LSD maakte Nino naam en steeg zijn faam in een hoog tempo. Iedereen kent hem van hits als ‘Dat Is Die Shit’ en ‘Uit Het Oog’. In 2006 tekende hij voor het eerst bij platenlabel ‘Goodlife’, maar zijn debuutalbum kwam pas in 2012 naar buiten op zijn eigen label ‘Planeet Namek’. Vervolgens viel er een stilte.

Het is alweer drie jaar geleden dat Nino zijn debuutalbum ‘Stille Wateren, Diepe Gronden’ uitbracht. Dat is tot nu toe het project geweest dat het beste is ontvangen door zijn fans en omgeving. De plaat kwam zelfs binnen op nummer 1 in de categorie hiphop van iTunes, op nummer 3 van alle Nederlandstalige releases en videoclips behaalde meer van 1 miljoen views. Zijn album bracht hij uit via zijn eigen label ‘Planeet Namek’, dat hij nog maar kort ervoor opzette.

Nino X Jack London
Labelgenoten van Planeet Namek, (nu Global Kings Music) Singa en Joshua Newton, zijn overgestapt naar Engelstalige muziek en zijn niet van plan terug te keren naar het Nederlands. Toen Singa na het uitbrengen van ‘Stille Wateren, Diepe Gronden’ een ongeluk kreeg, kwam Engelstalig ook op het pad van Nino. ‘’Toen hij revalideerde en niet naar de studio kon komen, had ik veel tijd om na te denken over mijn carrière. Wil ik als ik dertig ben nog steeds in het Nederlands rappen? Heb ik alles al gezien? Ik had zoiets van over vijf jaar wil ik nog steeds kunnen werken met mijn muziek. Daarom is het handig om nu iets te beginnen dat ook internationale doeleinden heeft en Singa stond daar erg voor open.’’

De geboorte van Jack London vond plaats, de artiestennaam die Nino aanneemt voor Engelstalige muziek. De reacties waren verschillend, maar zijn fans lijken het goed op te pikken. ‘’Mijn fans vinden het wel tof, maar ik wil verder groeien. Ik ben een kritische luisteraar en ik hoor nog wel een accent waar ik vanaf wil.’’De focus op Engelstalige muziek gaat daarom op dit moment niet volledig uit naar zijn eigen muziek, maar ook naar de muziek van anderen. ‘’Bij Joshua Newton bijvoorbeeld hoor je eigenlijk geen accent. Ik zet nu bewust een stap naar achter met het rappen om meer als producer en songwriter mijn positie te vullen voor Joshua Newton en Singa. Zo kan ik ondertussen doorgroeien in het Engels, maar meer door de jongens te pushen.”

Nino met logo
Ondanks dat er volgens Nino zelf nog kan worden gesleuteld aan zijn accent, is hij opgevallen in het buitenland. De keuze voor Engelstalig valt daarom zeker onder één van de hoogtepunten in zijn carrière. ‘’Ik moet zeggen dat het Engels nog niet is wat het moet zijn, maar ik krijg veel mooie opdrachten binnen uit het buitenland. Ik werk nu met grote producers vanuit LA en Italië. Het zijn gasten die het ook wel goed doen in de wereld van EDM.’’

Stille Wateren, Diepe Gronden II
De laatste tijd investeerde Nino vooral in zijn internationale carrière met de intentie om Nederlandstalig achter zich te laten. Toch kondigde hij aan zich opnieuw te richten op een nieuwe Nederlandse plaat. ‘’Mijn focus ligt nog steeds op het Engels, maar mijn trouwe fans willen graag ook nog de Nino in het Nederlands horen. Toen vroeg ik aan mezelf: ‘Waarom niet? Waarom niet beide?’’’ Dit zorgde voor een onverwachtse start van een vervolg van zijn debuutalbum “Stille Wateren Diepe Gronden 2”.

In 2005 kwam de carrière van Nino van de grond. ‘’Deze plaat is voor mij een soort anniversary sinds de start van tien jaar geleden.’’ Hij koos om weer dezelfde diepgang te brengen als hij deed met het eerste deel van ‘Stille Wateren, Diepe Gronden’. Het album zal ook twee tracks bevatten met een vervolg van tracks op de eerste plaat. ‘’Het is een grote broer van mijn eerste album, maar met een vernieuwd geluid. Elke beat heb ik zelf geproduceerd en gecomponeerd samen met Kenneth Nolten. We maken dit album geheel met zijn tweeën.’’ Op drie nummers na is het album af. Het gaat dus niet lang meer duren, maar Nino durft nog geen officiële datum te noemen. ‘’Ik heb wel eens vaker gelackt in data noemen. Het komt in ieder geval wel voor de zomer.’’

Nino is vooral bekend van het samenwerken. Toch wordt daar een verandering in gemaakt. ‘’Ik wil nog niet teveel namen noemen met wie ik samen heb gewerkt, maar ik hou het vooral erg Nino. Ik heb met de mensen gewerkt die bij mijn eigen geluid horen.’’ Om een enige inschatting te krijgen laat hij toch nog wel een teaser achter. De eerste videoclip zal namelijk een feature bevatten waarmee Nino al eerder samenwerkte. ‘’Er komt een clip met iemand waarmee ik mijn eerste echte videoclip heb gemaakt. Er komt zelfs een stuk van dat oudere nummer in terug. Het wordt een soort throwback.’’

Nino Monument 1
Planeet Namek
Na de release van het nieuwe album wil Nino het liefst weer aan de slag met Engelstalig. ‘’Als ik nu tegen mezelf zeg dat het goed genoeg is, wordt het niet beter. Ik ben net begonnen, dus ik kan niet verwachten dat dit het beste is wat ik ga doen.’’ Veel vraag in het buitenland is een motivatie. ‘’Mijn vocals vallen op in het buitenland. Na deze plaat ga ik gewoon weer knallen met Jack London.’’

Internationaal gaan betekent voor Nino niet alleen een internationale carrière als Jack London. ‘’Mijn reden om internationaal te gaan is niet alleen om zelf muziek te maken, maar ook voor succes als labeleigenaar. Daarom heb ik ook twee jongens om me heen die ook echt goed zijn daarin. Ik zorg dat ik ook nog Nederlandse releases via Planeet Namek blijf doen met onder andere MC Prophet en Don. G. Intussen help ik artiesten via Global Kings Music die Engels willen doen. Mijn focus ligt uiteindelijk toch echt bij het buitenland met artiesten die dezelfde visie hebben. De Nino fans kunnen rustig ademhalen, want Nino blijft gewoon en ik kom met mijn sterkste album tot nu toe!”

23 February

30 comments

Leave a Reply

30 Comments Aan "Nino: ‘’Mijn focus ligt op het Engels, maar mijn fans willen graag nog de Nederlandse Nino horen’’"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Glock44
Gast
Glock44

Mocht die lijst van tammer echt zijn dan snap ik niet dat er nog geen radiozender in de lucht wordt gegooid met alleen Rap/Hiphop/(R&B). Juize krijgt veeel te weinig tijd alleen maar zondag 4 uurtjes, fakka met dat

FuckgelogenNLRAP
Gast
FuckgelogenNLRAP

Logisch dat Nino engels talig wilt gaan. Dan bereik je wat met je carriere. Je heb er letterlijk niks aan om Nederlands talig muziek te maken, dat kan je zien als amateur niveau.

Messiah
Gast
Messiah

Echt bedankt Nino, dat je nog een album in NL doet. Kan niet wachten!

DAAAAW
Gast
DAAAAW

YEAAAH als hij in het nederlands rapt klinkt dat beter.

doenietstif
Gast
doenietstif

Sws mc prophet komt op dat album

Eierstok
Gast
Eierstok

Zolang hij in het Engels maar niet weer Kempi’s flow gaat jaffen vind ik het best hoor

tammer
Gast
tammer
Dit waren begin 2014 de meest geviewde Nederlandstalige artiesten op youtube. Nino op een verdienstelijke 16e plaats. Maar tevens ook de enige van de top 20 die het financieel niet goed voor elkaar heeft, terwijl de rest er inmiddels (en terecht) een hele goede boterham van eet. Dan moet je de conclusie trekken dat hij ondanks zijn muzikale succes de zaken niet goed heeft aangepakt. Over zijn Engelstalige carreermove: Theoretisch is het mogelijk, maar zeer moeilijk. De trend in heel Europa is juist dat lokale artiesten in lokale talen relatief veel succesvoller zijn. Een Nederlander die in het Engels zingt… Read more »
zammer
Gast
zammer

Aaargh.. Al die moeite voor al die cijfers? Werk je bij bureau krediet registratie? Al die digitzz is there what music is all about… Bepaal jij uit cijfers wie je gaat luisteren sahbi? Ik ben fakking blij dat swdg 2 komt..
Beloofd veel… Bengggggg!!!!!

Ferry
Gast
Ferry

Okay Tammer en hoe schat jij in dat Hef Bundy het commercieel gezien doet? Ben benieuwd of hij ook daadwerkelijk ‘het papier’ pakt waar hij altijd over rapte. Net zoals bij Murda Turk ben ik benieuwd of de game ze hetgene heeft gegeven wat ze er ooit van verwacht hadden..

Sander
Gast
Sander

Ik vind Nino een beetje, nee gewoon niet.

Derk
Gast

Als dit album net zo goed wordt als zijn debuut plaat hoor je mij niet klagen, laat maar komen!!!

Jake
Gast

GRUWLIJK NIEUWS!!!!
Ben hier stiekem wel erg blij mee!
Eindelijk weer muziek met gevoel en boodschap in het Nederlands!

Postbus
Gast

GOED NIEUWS!

Mobie
Gast
Mobie

SWDG 2! Laat maar komen. Toch denk ik niet dat hij SWDG in zo’n korte tijd kan overtreffen.

Joostb
Gast
Joostb

Gast, ga niet haten!! NINO is een ster in de nederlandse rapgame, want hij is 1 van de weinige daar met goede, diepgaande teksten. In het engels klinkt het misschien nog vreemd, maar als hij door gaat zoals in zn derde track, komt hij er wel hoor!

Lennerd
Gast

Kan serieus niet wachten man pfff Heel onverwachts maar SUPER TOF DIT!

Messiah
Gast
Messiah

Wie zegt dat hij dit in een korte tijd heeft gemaakt? HIj was hier al een tijdje mee bezig.

..
Gast
..

Kenneth Nolten

je weet wel wie.
Gast
je weet wel wie.

Respect voor deze man. Hij is allaaaang in de game en hij blijft strijden. respect.

arjen robben
Gast
arjen robben

joh misschien moet hij gewoon muziek blijven en maken en minder ouwe hoeren en minder bezig zijn met andere artiesten want deze man had er allang moet zijn met zijn talent het is dat deze man zich te veel bezig houd met onzin zoals andere artiesten tekenen terwijl hij zelf nog niet op level is voor de rest ben ik nog steeds fan van deze man en hoop ik op snel weer nieuwe muziek

DontForGetLSD
Gast
DontForGetLSD

er werd toch gezegt dat er nog een LSD album / mixtape zou komen??

dsfad
Gast

aii, goeie!

Gmani
Gast

Young Legend

Melisa
Gast
Melisa

Nino of Jack London je blijft voor mij dezelfde Renaldo Love you forever Namekian and Global Queen forever!! (Ps laatste heb k zelf bedacht voor Global Kings Music fans;))

Carl Gustav Jung
Gast
Carl Gustav Jung

SWDG 2!!!!!!!

123KUSH
Gast
123KUSH

Nino blijft een Legend in de NL Rap scene

Roy
Gast

Nino is zwaar geïnspireerd door Mr. Probz zijn carrière, op zich niks mis mee, maar zoals tammer ook al zei. Nino heeft niet echt een bedrijfsvisie, blacklabel, lsd, planet namek en nu weer Engels. Al die fans die zijn t-shirt kochten zullen zich wel genaaid voelen… Andere kant werkt hij wel hard, wat dat betreft is hij een topper, maar zijn zaken… zelfs KV en Polska komen regelmatig op tv..

Godson
Gast
Godson

Wat een onzin wat jij zegt. Als nino op tv zou willen, zou die dat allang zijn. Hij kiest voor een soort muziek wat ze niet op de tv willen/durven laten horen. Zoals die al zei als hij zijn stijl zou veranderen was die binnen, nou dan blijft die liever buiten. Dit is tenminste echte muziek, kan niet wachten op het album!

des
Gast
des

Al die views zeggen niets …its all about merchandise en boekingen als rapper tegenwoordig. En als antwoord op @glock44 jij hebt gelijk er is genoeg hiphop in de omloop maar nederland doet als een bitch. Hier heb je teveel aanhangers van techno/edm etc.. in amerika is dat anders daar staat hip hop op nummer #1 als meest populaire muzieksoort onder jongeren.

alex
Gast
alex

Nino is een van de beste man als je kijkt naar nummers en teksten. Zoals keizer enzo rappen over dingen waar iedereen over kan rappen. Wees realistisch. Alleen zijn muziek carriere minder goed aangepakt en daarom haten mensen op hem op dat hij ze shine niet heeft.

wpDiscuz