OM eist één jaar cel tegen Insayno om rellen Schilderswijk

Insayno
Het openbaar ministerie heeft één jaar cel geëist tegen Insayno. De aanklacht is naar aanleiding van zijn rol in de rellen bij de Schilderswijk omtrent de dood van Mitch Henriquez door politiegeweld.

Insayno, die afgelopen maand nog een album heeft gedropt, wordt ervan verdacht een bouwkeet op de Heemstraat in de fik te hebben gezet. Ook zou Insayno stenen hebben gegooid naar de politie en met een megafoon naar de politie hebben geroepen dat ze nog maar vijf minuten hadden om naar buiten te komen, anders zouden ze “genoodzaakt zijn met zijn allen naar binnen te gaan”.

Insayno ontkent alle aantijgingen en zegt zichzelf niet te herkennen op de camerabeelden. De aanklager is het hier niet mee eens en zegt dat Insayno zijn aandeel overduidelijk is en dat de Haarlemmer zelfs één van initiatiefnemers is.

3 November

18 comments

Leave a Reply

18 Comments Aan "OM eist één jaar cel tegen Insayno om rellen Schilderswijk"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Qwaai
Gast
Qwaai

Insayno heeft hiermee bewezen waarom hij niet serieus genomen werd. ALTIJD negatieve uitlatingen over wat iedereen verkeerd doet en wat fout is. Vervolgens wilt hij zelf geweld oplossen met geweld. Dat is in mijn ogen ook fout.

Roy
Gast
Roy

Hopelijk gaat tie niet weer nog een jank album maken over de geweldsmonopolie enzovoorts ??

wauw
Gast
wauw

Insayno veroordeeld agenten om geweld gebruik (legitiem), en gebruikt zelf geweld (niet legitiem). De hele rapgame is vergiftigd met dit soort imbecielen die pro-palestina zijn en geloven in zionistische complotten over 9/11 en wat dies allemaal meer mogen zijn. Do your own research kids, deze imbeciel heeft hoogstens een fop hbo-opleidinkje afgerond

rgb300
Gast
rgb300

De rapgame is eerder vergiftigd met tracks over drugs pushen en andere ignorant shit

Niet ouwehoeren
Gast
Niet ouwehoeren

Met pro palestina zijn is niks mis. Daar moet jij je dan toch eens in verdiepen. Als je de situatie daar ok vind is er toch echt iets mis met je denkvermogen. Heeft niks met zionisten of complottheorieen te maken.

DeOnderbaas
Gast
DeOnderbaas

Goedzo, laat die hypocriete schreeuwert maar op blaren lopen. Hij heeft het er zelf naar gemaakt. Iedereen mag hier een mening hebben, maar een mening opleggen op de manier hoe Insayno dat doet hoort niet in deze maatschappij thuis. Doei Insayno

020
Gast
020

Deze vent denkt een of andere Lowkey te zijn, ondertussen raken z’n teksten kant nog wal en doet hij nooit degelijk onderzoek.
Typische brulaap deze man.

wauw
Gast
wauw

precies, hij valt tussen twee werelden in. Niemand neemt hem serieus als rapper, en evenmin als opiniemaker want hij praat alleen maar over racisme.

kingking
Gast
kingking

fokop voor hem hij is niet eens van hier hahaha FOOL

bart
Gast
bart

de hoes van zijn CD is een foto van dat exacte moment dat ie opriep im de politie te bestormen. Als je een vent bent dan gebruik je het niet alleen om CD’s me te verkopen. Maar dan sta je er ook voor.

Arie Kan
Gast
Arie Kan

Z’n anti-racisme is een onderbewuste afzetting tegen zijn blanke moeder en pleeggezin. Hij leidt aan chronische boosheid.

Zijn anti-racisme ideeën hebben een asymmetrisch karakter waarin zwarten superieur aan de blanken zijn. De legitimering van die ongelijkwaardigheid zoekt hij in de ‘schuld’ uit het slavernij verleden en geven een bevrediging omdat hij daarmee onderbewust wraak neemt op zijn moeder en pleeggezin.

Daarnaast heeft hij autisme wat het verder bemoeilijkt.

Frederik
Gast
Frederik

Tammer is er niet alleen voor statistieken.. Tammer is overal.

Jay
Gast
Jay

Apart hoe iedereen soort van wil spreken over realness en over serieusheid en teksten van Insayno terwijl 99 procent van de huidige rapgame niet eens serieuze pokoes maakt. Alleen maar tunes over bitches, money, drugs, geweldsverheerlijking etc. En dat nemen jullie wel serieus? lol

Begrijp me niet verkeerd, ik ben ook niet eens met alles wat Insayno zegt, maar hij is wel 1 van de weinige die tenminste serieuze onderwerpen aansnijdt. Kun je van de rest niet zeggen.

Qwaai
Gast
Qwaai

Eens. Hij wilt inderdaad iets aankaarten. Zijn probleem vond ik persoonlijk zijn toon. Het was enorm kleinerend en hij gedroeg zich alsof hij het beter wist dan andere mensen. Dat vond ik erg naar aan hem en nam hem hierdoor niet serieus. Kijk eens hoe hij andere rappers bijvoorbeeld belachelijk maakt. Voor mij is dit persoonlijk het bewijs dat wat hij vertelde in zijn muziek iets was wat hij zelf niet eens kon uiten. Oftewel, hij was zelf niet real.

gare tattas
Gast
gare tattas

Alleen maar gare tattas hier die gelijk in verdediging schieten wanneer ze geconfronteerd worden met hun misstanden

RECHTSSTAAT?
Gast
RECHTSSTAAT?

Wat kan een mens toch uit zijn nek kletsen. De manier waarop Insayno communiceert en- of zijn bevindingen deelt is gewoon toegestaan. Zijn aandeel tijdens de rellen kan ik me verder niet over uitlaten. Maar het is werkelijk triest gesteld met ons rechtsysteem: de relschoppers worden nog sneller veroordeeld dan de agenten (5) die verantwoordelijk mogen worden gehouden voor de dood van Mitch. 3 van de 5 krijgen een strafmaat proces: terwijl iedere agent zijn aandeel heeft gehad. Dat is hypocriet!

tammer
Gast
tammer

Insayno is de politieke vleugel van de Nederlandse Rap. Mensen als hij zijn broodnodig want het maakt onze muziekindustrie compleet. Het is prachtig dat er tegenwoordig zoveel NL urban popsuccessen zijn die de Amerikaanse acts het nakijken geven, hulde voor dat, maar er is méér dan dat. Niemand hoeft het inhoudelijk eens te zijn met Insayno, maar het is belangrijk dat hij zijn ding doet. Hoe politiek incorrect ook.

rgb300
Gast
rgb300

True talk.

wpDiscuz