OM eist in hoger beroep geldboete tegen Ismo voor beledigende teksten in Eenmans

ismo-10jaar
Na het uitbrengen van zijn video Eenmans ontstond er veel commotie rondom Ismo. De lines “flikkers geef ik geen hand” en “ik haat die fucking joden nog veel meer dan nazi’s” leidde zelfs tot aangiftes op grond van belediging en discriminatie. De rapper uit Breda verscheen hiervoor vorig jaar voor de rechter, maar werd vrijgesproken. De rechter oordeelde dat hij gehandeld heeft binnen de lijnen van de vrijheid van meningsuiting en artistieke vrijheid.

Het Openbaar Ministerie was het daar niet mee eens en ging in hoger beroep tegen de uitspraak. Vandaag is bekend geworden dat het OM een geldboete van 1500 euro, waarvan 500 voorwaardelijk, eist van Ismo. Als onderdeel van de voorwaardelijke straf eist het OM ook dat de video van Youtube wordt verwijderd.

De advocaat-generaal meent dat er sprake is van “discriminatie op grond van ras en seksuele geaardheid” en dat “de uitlatingen met betrekking tot joden en homoseksuelen zijn ook onnodig grievend” zijn. De uitspraak wordt gedaan op 21 februari.

9 February

4 comments

Leave a Reply

4 Comments Aan "OM eist in hoger beroep geldboete tegen Ismo voor beledigende teksten in Eenmans"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Big 10
Gast
Big 10

De joden het zijn niet eens echte joden ze hebben Israël gewoon gestolen als je de echte geschiedenis weet dan weet je dat de echte joden zwaart water en waarom vervolgen ze Poetin niet die is tog openlijk anti homo Trump zei zelf toen ze hem zeiden wat vindt van dat Poetin een killer is zei die dat ja overal hebben we moordenaars wij ook waarom wordt r daar niet over gezegd wilders is veroordeel maar krijgt geen straf mooi men zoals cho het zegt in het begin van was je now maar hier bij mij (M

Truth
Gast
Truth

Zeg het ze! De joden zijn de zogenaamde “negers”.

Breda
Gast
Breda

Zeer onterecht

chesterfield
Gast
chesterfield

Motherfuck die vieze kk zionisten

wpDiscuz