Ome Omar: “Ik zal me nooit Nederlander voelen” | MOCRO?

Op 6 april presenteerde het Tropenmuseum het evenement Mocro? – Coolness en Nederlands burgerschap. Het evenement draaide om een nieuwe generatie rappers, kunstenaars, activisten en tastemakers en hoe zij hun Marokkaanse, Islamitisch-Nederlandse identiteit vormgeven en uitdragen.

Voor het evenement maakten wij een serie video’s met Sjaak, Ome Omar, Khadija Al Mourabit en Souf Kinani. Ze vertellen wat hun Marokkaanse achtergrond voor invloed heeft op hun persoonlijke levens, maar ook laten ze zich uit over de invloed van Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond op de samenleving en populaire cultuur.

Na Sjaak en Soufiane Kinani, is het vandaag tijd voor Ome Omar.

13 April

4 comments

Leave a Reply

4 Comments Aan "Ome Omar: “Ik zal me nooit Nederlander voelen” | MOCRO?"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Breda
Gast
Breda

Ey “jajoh”
Heb je het filmpje wel bekeken,
Ome Omar verwoord dit hedendaagse onderwerp juist helemaal perfect. Eerlijker, puurder of realistischer dan dat kan het bijna niet.
Wat hij hier doet is leven in z’n eigen land.

jajoh
Gast
jajoh

Wat doe je hier dan joh, mafkees. Pleur op

Vito
Gast
Vito

Iets zijn of echt voelen is heel iets anders. En zolang gasten als jij dat niet begrijpen zal dat nog wel even zo blijven,

Geert Wilders
Gast
Geert Wilders

Beste Omar,

Misschien kan ik je helpen om je als een echte Nederlander te laten voelen. Gaan we samen kaas eten, haring happen, tulpen planten, op klompen lopen, gierig zijn, open staan voor andere culturen, normaal doen en nog veel meer.

Met vriendelijke Hollandse groetjes,
Ome Geertje

wpDiscuz