Prijsvraag: Opgeduveld 2012

Ter ere van de re-release van ‘Opgeduveld‘ op donderdag 6 december mogen wij van Puna drie Opgeduveld prijzenpakketten weggeven. Vertel ons wat je favoriete track is van het Opgeduveld album en waarom. Het meest originele antwoord wint het prijzenpakket dat bestaat uit een Opgeduveld Cd, Opgeduveld Vinyl en een Opgeduveld Shirt.

1 October

60 comments

Leave a Reply

60 Comments Aan "Prijsvraag: Opgeduveld 2012"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Bryan
Gast
Bryan

Zonder handen, Wat valt er over te vertellen luister het gewoon!

Bob Sticky
Gast
Bob Sticky

Sowieso ‘Generaal’! Het niveau waar nederhop toendertijd naartoe getilt is, is nooit meer overtroffen!

Mr. Bounz
Gast
Mr. Bounz

Intro………..and history has been made

@dendieculemborg
Gast
@dendieculemborg
Ik ga voor ‘Brigadier’, waarom? Brigadier is een van de eerste nummers die me kennis heeft laten maken met DuvelDuvel. Je kent het wel, hoort een nummertje, gaat vaker naar de naam zoeken en zo ontdek je dat het alleen maar hitjes zijn.. Het nummer flowt heerlijk, heb hem zo niet normaal vaak geluisterd, kan hem 2 jaar niet aanzetten en daarna alsnog de text meespitten. Ook kan je er heerlijk op bouncen, als je op je kamer zit, & je zet hem aan ga ik helemaal op in die beat, vooral bij ‘generaal’, ‘brigadier’, ‘luitenant’ & ‘officier’, als die… Read more »
Koen
Gast
Koen

Omdat Dikke Rapper in 10 jaar tijd nog dikker is geworden!

Jochem
Gast
Jochem

Dikke rapper, lekkere dis.

GdV
Gast
GdV

Ze gaan het krijgen.. Eigenzinnig vette beat en.. omdat ik het vanaf dat ik dat nummer hoorde ik het heb gekregen.. De opgeduveld ziekte, nederhop op zijn best!

En het opgeduveld album heeft bij mij alle vernieuwingen overleefd van cd naar mp3 tot iphone ipod alles, opgeduveld blijft er op staan en opgeduveld blijf ik luisteren

038
Gast
038

Een nummer wat niet op het eerste album stond maar wel op re-release, Mijn Zone! Mijn eerste hiphop show buiten Zwolle was buitenwesten in Groningen. Dit is nog steeds het ziekste optreden waar ik ooit bij ben geweest en helemaal aan het eind van de avond kwam er een versie van mijn zone die denk ik wel 15 minuten duurde en waarop iedereen kapot los ging. Geweldig!

Dobbel
Gast
Dobbel

Zonder handen. 1 van mijn eerste ervaringen met opgeduveld, en die was gelijk goud waard. “kijk mama, zonder handen’!!

O2
Gast
O2

Ze gaan ‘t krijgen, toen ik een jaar of 8 was liet mijn neef mij ooit Opgezwolle horen, en dat was het eerste nummer nederlandse hiphop dat ik ooit hoorde. Nu, 8 jaar later chill ik nog steeds op die geweldige vibe. En uuh, ohjah, we hebben het gekregen hoor!

Luuk
Gast
Luuk

‘Ze Gaan Het Krijgen’ .

“Ik heb nog nooit een beat verpest in mn leven.” Als je dat kan zeggen, en het is de waarheid, dan ben je gewoon die bazige koningbaasheld!

ratman
Gast
ratman

generaal,
Zenuwachtige beat op een goede manier
moeilijk erge hook: ”generaal, luitenant, brigadier, officier…”
kwaliteit was de norm
hip-hop de waarde
HIPHOP!

abel
Gast
abel

Check deze rijm dan!

zonder handen, ik ontdoe je moeder van haar slipje met mn tanden

johnney
Gast
johnney

pimp rappers, omdat duvel , supah en de zwollenaren daar even heel de game belachelijk mee maken

droopy
Gast
droopy

Generaal, omdat dit nummer de perfecte balans laat horen van de samenwerking. De beat van delic, de scherpe teksten van sticks en rico en de harde lines van Duvel

droopy
Gast
droopy

Oja en ik ben jarig vandaag dus zou een leuk cadeau zijn.

Word
Gast
Word

alle nummers omdat het album gewoon een classic is. en omdat het kan

Murstratus
Gast
Murstratus

DIKKE RAPPER

OMDAT HET TOENDERTIJDDDD GEWOON EEN DIKKE DISS ONDER WATER IS GEWEEST NAAR BOLLE TIM BEUMERS!

ja
Gast
ja
Zonder Handen, toen ik die track voor het eerst luisterde in mijn 3 bij 3 kamertje op een oude verotte cd speler, dacht ik dat ik ineens een tijdsprong had gemaakt naar de toekomst. Alleen al de eerste klanken van de productie blijven je zo goed bij, meteen al. En dan heb ik het nog niet eens over het héérlijke rijmspel wat je wordt meegegeven, bar na bar na bar vliegen je langs de oren. Sindsdien ben ik Opgeduveld fan, die combinatie was perfect, en het heeft ook nog eens weg gemaakt voor héél veel rap classics binnen de Nederlandse… Read more »
Marc
Gast
Marc

4×4 is toch echt wel de tofste track van de tape, niemand overtreft de flow van deze mannen en de keiharde beats van delic. Niet vergeten de teksten en lyrics trouwens. Opgeduveld prijzenpakket maakt trouwens mijn collectie bijna compleet. Mis alleen mijn FTG4 cd die ik natuurlijk vrijdag 12 oktober ga halen!

Sandert
Gast
Sandert

4×4
Omdat Rico daar al wist dat Tiger Woods niet alleen gaatjes vult van de golfbaan, maar ook van vrouwtjes..

s.
Gast
s.

Favoriet is 4×4 (toen en nu nog steeds). Deze track laat horen waarom de samenwerking tussen duvelduvel en opgezwolle zo goed is. 3 rappers met een geheel uiteenlopende stijl gaan op de track back2back terwijl de track toch als een geheel klinkt.

De track kan zich nog steeds meten met de top van nu. Al zou ik Sonja Silva tegenwoordig vervangen door iemand die minder Verkade heeft gegeten.

Daarnaast is de beat van Delic de kers op de taart. Ik hou er altijd van als een toffe beat nog even doorloopt in de outro en dit is hier het geval.

TheRaven
Gast
TheRaven

Laat me me even INTROduceren, die DIKKE RAPPERs vertellen 1001 SPROOKJES, wanneer ZE T’ GAAN KRIJGEN aka wanneer opgeduveld re-release komt gaat het lastig worden voor sommige van deze pappies. Zelfs op rotsachtig terrein houd de GENERAAL hij ZAKELIJK met zijn 4X4 aandrijving.
Het gaat TE WARM voor ze worden dus beter kijken naar de profs en ZONDER HANDEN je lyrics schrijven. Dat betekent dan weer beter stoppen. Mijn favorite track op de opgeduveld plaat is 4×4 hoe ieder van de rappers met 4 barz zoveel kan vertellen is gewoon dope. Peace.

RTtje
Gast
RTtje

Die praatjes (hier boven) vullen geen pola..
Echte pappies drinken geen cola
Maar wiskey puur of met soda.

Opgeduveld – te warm .

Die pokoe is gewoon puur real talk. en daar krijgen haters het warm van

Opgezwolle shit, Duveltje

chaa togg..

ZD
Gast
ZD

Omdat deze shit zelfs lekkerder is als de saoto soep van warung mini!

ZD
Gast
ZD

En die soep eten we niet met een lepel maar……zonder handen!

Mr.HopsC
Gast
Mr.HopsC

“ze gaan het krijgen” omdat duvel nog nooit een een beat heeft verpest!

En ik ga het krijgen!

Thomas Coljee
Gast
Thomas Coljee

Ik ga voor 4 x 4.
Omdat ik heb hem meer dan 1000x geluisterd volgens mijn iTunes lijst.
Wat een bazen nummer. Rico, Sticks, Duvel en Supah wisselen elkaar om de paar lines af en dat werkt perfect.
” En beats als de jouwe worden bij ons in een vroeg stadium er uitgeknikkerd
Je zit te stoken, je wilt me laten kiezen tussen Rico of Stickert
Ben lauw in je kop, kom me niet vragen
Ik sluit je op in de kleedkamer en gooi 2 handgraten. ”

Een van de beste nederhop tracks EVER.
Kan niet wachten op de re-release.

jeffrey
Gast
jeffrey

kijk mama?

#zonder handen

Ro
Gast
Ro

1001 nachten, vanwege de mysterieuze vibe en strakke lyrics.

grasss
Gast
grasss
Even een korte INTRO, ik kan eigenlijk niet kiezen wat mijn favoriete track is van het Opgeduveld album dus daarom vertel ik maar gewoon een verhaaltje over een vriend, of nou ja vriend onze relatie is puur ZAKELIJK. Hij is eigenlijk mijn baas en hij is een echte GENERAAL, en hij zet me dagelijks flink aan het werk in een veel TE WARM stinkhok. Daar lees ik veel verhalen en luister ik veel muziek; ik las al 1001 SPROOKJES en ik luister vaak naar fresku ( die DIKKE RAPPER). Ik blijf wel bij deze baas want ik en mijn vrouw… Read more »
Antonie v. B.
Gast
Antonie v. B.

Mijn favoriet van Opgeduveld 2002 is de track ‘Generaal’. Ik vind de beats voornamelijk belangrijk, en die van Generaal is Geniaal. Een lekkere vloeiende beat met een dope einde van Delic, scratches en shit. Over de flows gesproken, heel dope gemaakt. Bepaalde voices zoals “Generaal” komen steeds terug in de lyrics, waardoor er die dope flow ontstaat. Lyrics zijn ook zeker netjes, maar dat is altijd zo bij de Zwolse boys!

BikkelAmsterdam.nl
Gast
BikkelAmsterdam.nl

4X4 was m’n opgeduveld introductie “sluit je op in de kleedkamer en gooi 2 handgranaten” en dan belachelijk leipe 8-bit cuts aan het eind. Beng!

Patryk
Gast
Patryk
Kijk mama zonder handen! De aanhef zegt het al wel, mijn favoriet is : “Zonder Handen” Waarom? Simpel, de flow van deze track is gruwelijk & echt oldskool. De beat erbij maakt het compleet, die ‘gare’ sample er onder is echt gruwelijk. Lyricaal is het ook goed, telkens dat “zonder handen” terug komt in die track is gruwelijk gedaan, de ene line komt naar de ander. Het grappigste is nog wel, ik heb dit niet echt mee gemaakt in mijn jeugd, een beste tijd geleden 1,5 jaar ofzo heb ik die film buiten westen gezien, sinds dien luister ik nu… Read more »
Bert B
Gast
Bert B

“Ze Gaan Het Krijgen” omdat het een vrij en ongedwongen karakter heeft; te losjes voor airplay, maar te complex voor een freestyle. De liefde en bovenal het plezier stralen er van af, zo is hiphop mijn inziens bedoeld!

boem
Gast
boem

Ondanks dat die laatste 2 tracks ook echt te sick zijn (mysterieuze beats, onnavolgbare rijms): denk ik toch dat de track Generaal wel mijn favoriete track is. Sowieso zijn op heel het album de teksten erg scherp, rauw en uit de losse pols geflowd.
Maar die productie van Generaal is heel pakkend en laat me hoofd op en neer schudden. En dan ook nog is die kleine toegift op het laatst van Delic waarmee hij toch wel de show steelt.
Geniaal!

Gibbon
Gast
Gibbon
1001 Sprookjes. Waarom? De overal vibe van deze track is gewoon dik. Het begint met Duvel en Sticks die heen en weer gaan. Waarna Rico het overneemt en voor break aflsluit met : ” Ik zat in me vader, nu zit ik in die zone. ik was eerst nog maar een zaadje, maar nu spit ik als een booooom ”. Pfff belachelijk! Ik maakte hier ook voor het eerst kennis met de mannen van Duvelduvel. En met name Duvel zelf. Zijn rauwe stem en delivery was en is ongekend. Kwam er toen dus ook achter dat de beste man al… Read more »
John.
Gast
John.

ten eerste wil ik zeggen dat ik de opgeduveld tape al sowieso helemaal gekkenhuis vond / vind. en dan ik niet kan wachten om die 5 nieuwe tracks te horen. ik heb niet echt een favoriete track van het albuml!
de reden is omdat de tracks verschillende onderwerpen aansnijden, en de teksten zijn erg grappig en goed ingevuld.

er zitten in verschillende teksten ook goede line’s. 1 van me favoriete line’s is:

Ik kom hard als tech(k)o met een K. ik zit bij de letter Z als jij denkt aan de letter A.

Shout out! naar Duvel , Rico , Sticks & Supah

Mitchell
Gast
Mitchell

Generaal. Omdat dit een van mijn all-time favorites is, en deze track ervoor gezorgd heeft dat ik nederhop ben gaan luisteren.

Louk Hillenaar \\ WitHeet
Gast
Louk Hillenaar \\ WitHeet

Intro. Een rustige beat met rustig gerapte tekst. En zoiezo, Opgeduveld is gewoon echt hele goede en mooie hiphop, heel rustig, maar keihard. Lekkere old school beat op deze track, echt heel fijn om naar te luisteren.

annika
Gast
annika

Ze Gaan ‘t Krijgen behoort voor mij tot de beste hiphoptracks aller tijden. Fan-tas-tische beat van Delic, en hoe die track begint is helemaal fabuleus:

Ik heb nog nooit een beat verpest in m’n leven
Op elke track waarop ik kwam heb ik essentie afgegeven

Basti
Gast
Basti

Generaal. Vooral Rico’s eerste verse en Delic’s epische outro.
Maar wat me eigenlijk nog het meest is bijgebleven aan dit album is de legendarische albumhoes. Alleen daarom al één van de beste platen ooit.

davor
Gast
davor

”ZE GAAN HET KRIJGEN” : gegroeid als artiest onvermoeid als artiest..
Sample en beat zijn keihard, teksten zo true. Niet te toppen shit. Zwolle Rotterdam connect.

BIG UP

David
Gast
David

DaarbovenopZerrjfel;onderder Handenden. Dit nummer zong ik als young boy mee als ik weerr eens mijn “met zonder handen” cycle skills flaunte. Daarbovenop zijn Zwolle en Rotterdam gewoon tweee hip hophop metropolen en is dit de illste collabo van eigen bodem!

Asap
Gast
Asap
Heb ik dit album grijsgedraaid? Nee. Heb ik tracks van dit album grijsgedraaid? Nee. Zouden dit twee voorwaarden zijn om mee te mogen doen, dan was ik bij deze gediskwalificeerd. Heb ik een favoriete track? Nee. Maar, ik vind met name drie tracks bijzonder sterk. Te weten: Generaal, 4×4 en Ze Gaan Het Krijgen. Laatstgenoemde vind ik alleen al noemenswaardig door de beat. Wat nog noemenswaardiger is, is dat ik Sticks’ flow op deze track heden-ten-dage mis. Ik heb geen afkeur voor Sticks these days, maar dat doet niet af dat ik deze track (en Sticks verse hierop) prefereer boven… Read more »
VETTE
Gast
VETTE

4×4 geen semi-quasi intelectuele pop taki…. just hiphop
one.

Inneedforhiphop
Gast
Inneedforhiphop

liever 2 bier op de borst dan 1 op de grond! dus gebruik die prijs wijs ik draai hem grijs

Styling
Gast
Styling

Generaal! Sterke brag&broast track, waarin de mannen elkaar in een heerlijk tempo opvolgen… Het gemak waarmee de lyrics over de beat van Delic worden gerapt is erg nice en authentiek. Over Delic gesproken, wat een geniale outro heeft Generaal.. ik ga er elke keer weer helemaal los op!

Van origine tot aubergine
Gast
Van origine tot aubergine

Originele comment?

Ik hoef dat pakket niet.

Pff, tuurlijk wel…

Robbin
Gast
Robbin

Waarom zou ik in vredesnaam 1 nummer uitkiezen als ze allemaal keihard zijn? Snapte!

wpDiscuz