RAEN Music presenteert: MutiaraTEC – Dode Hoek I op 24 februari

In Arnhem staan op 24 februari 2011 vier wijzen uit het oosten op om met hun broederschap Nederland een nieuw geluid te bieden. De naam is MutiaraTEC.

De krachtige hiphop van MutiaraTEC is geen geheim meer binnen de Nederlandse hiphop scene. Deelname aan de Grote Prijs van Nederland afgelopen jaar bracht mc’s Luidje, Rogero, Lemp en beatmaker/mc Drexx tot en met de Publieksprijs in de halve finale. Hoewel er geen finale voor het Oosterse collectief in zat, bracht de ervaring misschien wel iets beters. De zeer sterke live reputatie en de goed bekeken 101Barz sessie bereikten namelijk het kantoor van RAEN Music in Amsterdam.

Naast de producties en welbespraaktheid in de teksten valt MutiaraTEC vooral op door de artistieke visie die schuil gaat achter de video’s die de heren produceren. Het was deze visie die een huwelijk met RAEN Music, waar onder andere Kern Koppen, Manu en Blaxtar onder contract staan, aanslingerde.

MutiaraTEC, wat staat voor broederschap van de parel, ontstond uit een groep jongens uit Ede en Doesburg en doorging verschillende formaties alvorens tot de huidige samenstelling te komen. Rogero, de oudste van de groep, nam het voortouw in de formatie, maar geeft wel aan dat alle vier de leden hun eigen specifieke inbreng hebben.

Het album Dode Hoek is een eerste kennismaking met het broederschap, maar is tegelijkertijd niet meer dan een tip van de sluier. Het project Dode Hoek bestaat namelijk uit een dubbel album, waarvan nu de eerste schijf als losse CD zal worden uitgegeven.

Op 24 februari zal in de Willemeen in Arnhem de officiële initiatie van MutiaraTEC binnen de RAEN familie plaatsvinden, met gastoptredens van Blaxtar, Manu en Kern Koppen. Kaartjes zijn € 10,- en geven recht op een gratis exemplaar van Dode Hoek I.
Echte MutiaraTEC fans opgelet; via de hyves en twitter van MutiaraTEC zullen gratis kaarten worden weggegeven.

10 January

14 comments

Leave a Reply

14 Comments Aan "RAEN Music presenteert: MutiaraTEC – Dode Hoek I op 24 februari"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Hiphop
Gast
Hiphop

Big Up naar MutiaraTEC…… Realness

Dubbeltje B
Gast
Dubbeltje B

Zowiezo, De TEC is aan, Dode Hoek, Keihard!

S.
Gast
S.

waarom een dubbelcd en eerst 1 van die cd’s maar uitgeven.. smells like money willen maken, breng gewoon gelijk die dubbelcd uit, niet eerst 1 en dan hem weer als dubbelcd uitbrengen

Darkraver
Gast
Darkraver

Wat is er mis met money maken.
Jij geniet gratis vanuit je luie reet flik.ker.

djennick0318
Gast
djennick0318

de M-TEC is dope.
nieuw niveau in de hiphop scene.
watisgood Mutiara?!

S.
Gast
S.

Darkraver: Wat is er mis met money maken.
Jij geniet gratis vanuit je luie reet flik.ker.

nee verkeerd om, zij genieten gratis vanuit hun luie reet met deze actie ho.mo.

rijnen
Gast
rijnen

Heeft Blaxtar MutiaraTEC nou getekend bij Rean Music, of wat?

RNM-er
Gast
RNM-er

waarom altijd die shitcomments plaatsen..
Mtec denkt kaderontkennend, geld heeft er niets mee te maken…

S.: waarom een dubbelcd en eerst 1 van die cd’s maar uitgeven.. smells like money willen maken, breng gewoon gelijk die dubbelcd uit, niet eerst 1 en dan hem weer als dubbelcd uitbrengen

KILDAKAT
Gast
KILDAKAT

en ik zeg alleen….AHUUU!!

DEN HAAAG
Gast
DEN HAAAG

MutiaraTec kk hard man!

Ik zeg alleen 1 ding, Drexx maak ook solo tapes mannn!

Syte
Gast
Syte

@ S: Er staat nergens dubbel CD, er staat dubbel album. Misschien moet je gewoon rustig afwachten op wat er komen gaat, voordat je conclusies trekt….
Ahuuu!

Steven
Gast
Steven

Ik zeg ook Ahuu

MutiaraTEC
Member

zeg lekker helemaal niets, gwn aanwezig zijn. BAM!

J-COB
Gast
J-COB

zker weten dikke shit van m-tec
respect

wpDiscuz