Rechtszaak tegen rapper Ismo uitgesteld

Toen Ismo ruim een jaar geleden zijn clip ‘Eenmans‘ uitbracht, deed dat flink wat stof opwaaien. Een flink aantal mensen vonden bepaalde teksten uit het nummer zo aanstootgevend dat er meerdere keren aangifte werd gedaan tegen de rapper uit Breda.

Degenen die de aangiften gedaan verwijten de rapper dat hij groepen mensen (Joden en homoseksuelen) beledigd heeft. Ismo beroept zich ter verdediging op de vrijheid van meningsuiting en zegt dat de media zijn woorden hebben verdraaid en uit de context gehaald hebben.

Hij zal zich binnenkort moeten verantwoorden tegenover meerdere rechters in de meervoudige kamer. De politierechter die zich in eerste instantie over de zaak boog vond de zaak te complex om zelf te beoordelen. Hij verklaart dat de zaak te ingewikkeld is omdat het gaat om de grens van de vrijheid van meningsuiting en de vraag wanneer iets strafbaar is. Daar bovenop komt nog eens de grote aandacht in de media. Wanneer de meervoudige kamer zich buigt over de zaak is nog niet bekend.

22 June

1 comment

Leave a Reply

1 Comment Aan "Rechtszaak tegen rapper Ismo uitgesteld"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Ironisch
Gast
Ironisch

Ironisch, als je zegt dat je een hekel hebt aan moslims of donkere mensen wordt het zelfs toegejuicht. Als dit al een voor een rechter komt, poe poe. Ik bedoel heb je de Facebook comments van tegenwoordig gelezen, dit is niks in contrast tot dat. Maar toch snap ik niet dat joden haat, dat je zionistische joden haat, dat snap ik dan weer wel, maar daar zit wel een degelijk verschil in naar mijn mening.

wpDiscuz