Rutger (Geenstijl) op bezoek bij Bijlmerstyle

[jwplayer config=”compare_topnotch” mediaid=”44625″]

23 October

39 comments

Leave a Reply

39 Comments Aan "Rutger (Geenstijl) op bezoek bij Bijlmerstyle"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Tomm
Gast
Tomm

ZELFS geenstijl mensen zien er wat in (als ik die comments op geenstijl lees). Erg cool dat ze zo goed overkomen.

JAWEL
Gast
JAWEL

hahaha moet ik ze serieus nemen doe is normaal, Deze gozer neemt ze ook niet serieus op het einde geeft ie ze een box zegt ie zo doen jullie het hier hee
COME ON!!!! Gikkels moet wakker worden dat sowieso. Ben heel benieuwd naar ze plannetje met jaa laten we nu een keertje de positieve dingen belichten. RIGHT!

Right
Gast
Right

Was bang dat geenstijl het helemaal erg zou maken.
Maar ik vind dit interview wel nice.

hoi
Gast
hoi

kansloos, lijkt mij..

DROBS
Gast
DROBS

sowieso big up naar bijlmerstyle

je ziet bijna niemand de onenigheden zo aanpakken
ga zo door

djoey
Gast
djoey

Dit is het eerste intervieuw wat ik dope vind van rutger castricum. met andere intervieuws van hem kan je slap liggen maar nu doet ie eindelijk serius

Capelle
Gast

Whahhaha ik moet eerst nog naar de montage kijken 😛

NDK
Gast
NDK
Jammer dat Rutger niet in ging op dat wapen gedoe… Als de politie de mensen in de bijlmer niet kent, en niet weet wie er wel of niet een wapen draagt. Zouden ze toch moeten gaan fouilleren of mensen moeten gaan snitchen. Iedereen weet dat snitchen not-done is, vooral niet in zo’n maatschappij. En fouilleren mag ook niet, als ik zo naar die tracks luister. Dat vinden ze ook niet prettig. Wat zou de politie dan letterlijk moeten doen om de problemen te beperken en de ‘criminelen’ aan te pakken? Ik zou serieus een keer met ze willen discussieren hierover.… Read more »
JAWEL
Gast
JAWEL

word: je mag niet fouilleren van ze maar als er een schietpartij is krijgt de overheid de schuld dus ik snap er nix meer van

hahaha
Gast
hahaha

haha Moet ik jullie serieus nemen met jullie petjes… kan toch niet man!

0181
Gast
0181

Goeie ontwikkeling dat mensen uit de hiphopcultuur zulk initiatief tonen, denk dat dit wel eens wat kan gaan opleveren.

Josh
Gast
Josh

0181: Goeie ontwikkeling dat mensen uit de hiphopcultuur zulk initiatief tonen, denk dat dit wel eens wat kan gaan opleveren.

Dat zijn inderdaad grote stappen, misschien wel iets te groot. Want een politieke partij heeft veel tijd en aandacht nodig waardoor hun rapcarriere er misschien onder kan lijden.

Visionair
Gast
Visionair

ahhaa Rutger geeft ze een boks
Hij kijkt zwaar neer op die kleine herrischoppers met new era petjes
Hij denkt wat gaan deze jongetjes nou doen in de politiek

Crown
Gast
@ NDK: Ik denk dat Robert en Gikkels eerder kunnen doordringen tot de mensen in de Bijlmer, omdat zij hun ‘soortgenoten’ zijn, zelf uit de wijk komen en ook echt daadwerkelijk weten wat er speelt. @ HAHAHA: Het is misschien een beetje een apart beeld (Je ziet J.P. Balkenende immers ook geen New Era-cap rocken), maar zaken als kleding etc. zeggen verder vrij weinig over wat een persoon neer kan zetten. Het is in mijn ogen een beetje oppervlakkig om iets gelijk af te keuren o.i.d. omdat ze beiden een pet dragen..Het gaan om de inhoud. Zelf ben ik erg… Read more »
king
Gast
king

doofpot was leuk maar dit gaat iets te ver

DA TRUTH
Gast
DA TRUTH
Wat ik jammer vind is dat er meerdere mensen in deze topic in een bepaalde gedrag vallen dat juist vooroordelen creeert. Het onbekende wordt omlaag gehaald omdat???? dit soort gedrag maakt een multiculturele samenleving onmogelijk!! @ NDK We moeten juist mensen aanmoedigen en eventueel ondersteunen en ook echt omarmen in wat ze ondernemen dan een stellige houding aan te nemen en dat “we zien wel wat er van terecht komt ” mentaliteit te hebben. Natuurlijk weten zij ook wel dat er problemen zijn in de Bijlmer, ze willen ze ook aanpakken maar met een andere houding en attitude. Als je… Read more »
justvk
Gast
justvk
ik geloof eerlijk gezegd niet zo in de bijlmerstyle politiek partij.. Ik haakte af nadat rutger zei wat je inplaats van preventief fouilleren moet doen aan het wapenbezit.. Waarop ze antwoorden: de politie moet beter hun werk doen en mensen waarvan verwacht wordt dat ze wapens hebben moeten aangepakt worden. Dit vind ik dus grote onzin, ten eerste is het heel bevooroordeeld om er zomaar van uit te gaan dat iemand een wapen heeft, dat zorgt denk ik voor nog meer problemen dan het preventief fouilleren en het is geen standpunt om te zeggen: de politie moet beter hun werk… Read more »
mister mtf
Gast
mister mtf

naja.. met zo iets op te zetten krijg je de buurt wel rustiger..

tis toch ook zo ze moeten wel vertegenwoordigt worden

Ietsmeteenj
Gast
Ietsmeteenj

wat ze doen is een beetje zitten afgeven op politiek en politie, maar vervolgens zelf niet weten hoe het wel moet.

HAHAHA
Gast
HAHAHA
@ CROWN GOzer hou toch eens op mang hoe je je presenteert is alles. Je kan niet met baggy broeken new era caps komen en nog erbij die baard loook on gekamde haren van GIkkels en komen praten over hoe je een stadsdeel wilt besturen. KOM OP gozer doe niet zo naif . Ik ben zelf een neger ben surinaams het is dus niet zo dat ik racistisch bezig ben maar presentatie is het begin. Als jij een operatie moet krijgen aan je hart en de dokter komt zo naar buiten om met je te praten en je kan hem… Read more »
R
Gast
R

Grappig idee, maar ik denk echter niet dat ze het financieel gaan redden. Partijen die voor het eerst meedoen met een verkiezing, moeten een waarborgsom betalen van €11.250. Daarnaast is campagne voeren erg duur.
Ik zie het dus eigenlijk helemaal niet gebeuren.

Dc
Gast
Dc

Alsof ze zich ook echt met politiek gaan bezighouden, het enige wat ze willen is mensen wakkerschudden….zowel in de bijlmer als in het stadsdeel en in politiek den haag. Het is een signaal aan de rest dat er in de Bijlmer genoeg intelligente, welbespraakte mensen rondlopen die zich niet vertegenwoordigd voelen door de huidige politieke partijen. Stand up and do something!

Semmie
Gast
Semmie

Niet geschoten is altijd mis.

Denk dat dat een goede is voor hun. Moeten ze als hoofdzin gebruiken

Crown
Gast

@HAHAHA

Nu bevestig je precies wat ik al zei; het lijkt een beetje apart. Maar gaat dit hele onderwerp niet over verder kijken dan je neus lang is? Doe dat dan ook..

ljflkekl
Gast
ljflkekl

De waarborgsom voor de verkiezingen gemeenteraad bedraagt € 225,-.

De waarborgsom wordt terugbetaald als de partij 75 % van de kiesdeler haalt.

G.
Gast
G.

ik denk ook dat het kansloos is maarja, niet geschoten is altijd mis.

N.D.K.
Gast
N.D.K.
@ DA TRUTH Je hebt het filmpje ook gezien toch? Ze zeggen het zelf, dat ze gaan kijken hoe ver ze kunnen komen. “Niet geschoten is altijd mis”. Ik doe ook alles behalve het ontmoedigen. Ik heb alleen vragen die ik niet beantwoord zie worden in dit filmpje of de vorige. En je hebt gelijk, over dat het beschamend is dat mensen verbaasd zijn over hun taalgebruik, maar aan de andere kant.. je zegt zelf al dat de meesten door hun situatie de normen en waarden niet hebben meegekregen. Als ik mensen uit de Bijlmer spreek, is het altijd van… Read more »
grunn
Gast
grunn

JAWEL: hahaha moet ik ze serieus nemen doe is normaal, Deze gozer neemt ze ook niet serieus op het einde geeft ie ze een box zegt ie zo doen jullie het hier heeCOME ON!!!! Gikkels moet wakker worden dat sowieso. Ben heel benieuwd naar ze plannetje met jaa laten we nu een keertje de positieve dingen belichten. RIGHT!

Omdat die de box aan ze geeft neemt die hun niet sirieus?

capelle
Gast

Semmie: Niet geschoten is altijd mis.Denk dat dat een goede is voor hun. Moeten ze als hoofdzin gebruiken

Nou, in de bijlmer is het wel geschoten ook mis… 22 schietpartijen en maar 3 doden.

DA TRUTH
Gast
DA TRUTH
@ N.D.K. Politie dienen voor een algemene veiligheid te zorgen, als ze dat niet doen MAAR wel boetes uitdelen en jou die wel z’n best wel behandelen als criminelen terwijl ze de echte problemen niet oplossen zou ik ook zeg f*ck the police! Nu bevestig je ook wat ik bedoel, kijk is wat jij denkt dat ik zei en kijk hieronder wat ik letterlijk zei.. Dit is trouwens wat ik zeg : Criminaliteit daar bestaat uit jongeren die bepaalde normen en waarden niet hebben meegekregen/gebruiken waardoor ze op een bepaalde manier onvolwassen door het leven gaan, ze stelen, verdienen op… Read more »
N.D.K.
Gast
N.D.K.

Okay, maar als jij op 10 procent van de bijlmer bevolking doelt, oftewel de criminelen. Horen Gikkels en Robert daar dan ook bij?

Zo niet, hoe willen zij de wél criminele mensen op een andere gedachte krijgen?

Ik snap de situatie daar maar al te goed.. het gaat mij er alleen om hoe ze van plan zijn het te VERANDEREN. Dat lijkt me een moeilijk iets, ook voor inwoners van de wijk. (de partijoprichters)

DA TRUTH
Gast
DA TRUTH
@ N.D.K. Ik zie geen reden om Robert en Gikkels te labelen als criminelen. Zoals ik in mijn eerste stukje ook al zei zijn het jongeren met de verkeerde state of mind en dat uit zich in criminaliteit, of iets dat niet bijdraagt aan de maatschappij.. Robert en Gikkels daarin tegen willen wel bijdragen aan de maatschappij, en ik denk dat zij de jongeren zeker wel kunnen wijzen op de manier van aanpakt dat ze op dit moment hebben.. Het probleem zal blijven ontstaan als je de jongeren geen alternatief kan bieden. het is moeilijk om te zeggen eey man… Read more »
Weyjoo
Gast
Weyjoo

Weet iemand het nummer wat onder dit filmpje wordt gedraaid , echt hard !

Weyjoo
Gast
Weyjoo

Heb um al,
Gikkels – Doofpot

N.D.K.
Gast
N.D.K.

Check trouwens deze link.. en zie de comments.. dan zie je hoe mensen er over denken.

http://www.parool.nl/parool/nl/1870/De-Bijlmer/article/detail/264878/2009/10/19/In-de-bijlmer-Goede-sier-met-rappers.dhtml

faka
Gast
faka

sowizo respect voor bijlmerstyle. moet eerst zien hoe de montage eruit ziet EH

t
Gast
t

echt respect voor de mannen en kijk je kan de criminelen niet op een ander gedachte zetten, want het is allemaal money. maarja je zou ze wel binnen kunnen zetten en daarna begeleiden naar een goede baan. maar dat moet je wel goed aanpakken en niet meteen met een groep blauw de straat op en pakken wat je pakken kan. dat moet je geleidelijk aanpakken en zo te horen doen hun dat ook. en ik vind het ook netjes om de jeugd te helpen zodat dat geen nieuwe criminelen worden! serieus echt respect voor de boys!

Dc
Gast
Dc

De presentatie is prima maar inhoudelijk gezien gaat het nergens over “de politie moet gewoon beter hun werk doen, meer positiviteit en betere software en computers en voor de jeugd” Met deze actiepunten ga je natuurlijk niet de wereld verbeteren, laat staan de Bijlmer. Ik hoop dat Gikkels de publiciteit gebruikt voor zijn muziekcarrière iets wat hij veel beter kan doen dan koffie slurpen in een stadsdeelkantoor.

justvk
Gast
justvk

trouwens, als je zo’n interview hebt en je wilt serieus overkomen zou ik voortaan niet in je jogginsbroek komen…

wpDiscuz