Team Vieze claimt de zomer

Zo’n 56 tracks heeft Hef klaarliggen voor zijn aankomende album Papierwerk, dus het is tijd om de studio in te duiken en keuzes te maken. Precies dat gaat vanaf volgende week gebeuren, zodat voor de zomer de opvolger van Hefvermogen af is. En voor die tijd komt er ook nog een mixtape uit van Team Vieze, met Crooks, Killah Keezy en Rohtjemann erbij. “Ik ga hard de laatste tijd man, ik heb het gevonden”, aldus Hef.

Met Hefvermogen ging dat anders, toen zijn bijna alle tracks die hij had liggen gewoon op het debuut terechtgekomen. Dat album was dan ook in een maandje af. “Maar dat wil ik niet met Papierwerk doen, ik wil harder komen”, zegt hij. “Vroeger schreef ik altijd een 16 en dat was het, maar nu kom ik gewoon uit de studio met drie tracks. Ik heb mijn eigen studio, Team Vieze Studio, en daar
bouw ik de tracks snel, niet gemixt en gemasterd. En ik ga nu beginnen met de echte opnames bij Killing Skills. Eigenlijk is er al geselecteerd. Ik heb zeventien tracks gekozen en Jiggy een stuk of veertien.”

Met Jiggy bedoelt Hef natuurlijk zijn labelbaas Jiggy Djé, die volgens Hef best wat verschil hoort tussen zijn oude en nieuwe materiaal. “Als ik Jiggy moet geloven zat er op Hefvermogen meer humor”, vertelt Hef. “Ik rap nu meer over mezelf, mijn leven, wat ik nu zie. Het leven is nu gewoon een kutleven, niet alleen voor mij maar voor iedereen. Er is minder geld, het is ook nog eens winter, niemand is blij ofzo, en dat hoor je wel een beetje terug in de plaat. Met Hefvermogen was het echt anders, er was een andere vibe, meer feelgood. Dat is allemaal nu minder geworden, ik heb vaste lasten, een auto die moet rijden, een huis dat ik moet betalen, een studio die ik huur. Los daarvan ben ik me nu ook bewust van mijn bereik. Ik dacht altijd dat ik alleen gangsterguys als bereik had, maar het zijn ook blanke gasten die in pak op kantoren zitten en dat pompen.”

In mei hoopt Hef het album af te hebben, en wat hem betreft kan de plaat dan ook direct uitgebracht worden. Maar eerst is er op 18 maart, de dag van zijn 25e verjaardag, nog de release van de mixtape van Team Vieze, waarmee de rest van zijn crew ook shine moet gaan pakken. “Straks als Papierwerk uit is wil ik gaan touren en dan wil ik kunnen touren met Team Vieze. Dan moeten zij ook áán zijn, nog groter dan nu. We werken allemaal heel hard en dat moeten we ook laten zien. We gaan droppen, droppen, droppen.” Datzelfde moet uiteindelijk gebeuren met MC Beckie, met wie Hef onlangs de opwarmtrack ‘Meer Monnie’ uitbracht. “Ik wilde zo’n chick in het team hebben, een vrouwelijke Hef, een bitch die dingen zegt die een bitch eigenlijk niet moet zeggen. Er is nog geen plan rondom haar ofzo, maar beetje bij beetje ga ik haar pushen.”

Dat pushen deed hij eerder al met Boyz in de Hood-collega Crooks en gaat ook met de 11-jarige Jamairo gebeuren, waarmee Hef zich manifesteert als meer dan alleen een rapper. En dat is precies zijn bedoeling. We moeten proberen om die shit nóg groter te maken. De Nederlandse hiphop zit in de tijd dat Biggie en Pac doodgeschoten werden, we moeten nu gaan kijken wie Puff Daddy gaat worden, wie Dr. Dre gaat worden en wie Jay-Z zal zijn. We zijn aan het vechten voor die plekken. Ik wil wel de nieuwe Noah’s Ark worden.

En ik denk dat Jiggy het ook zo ziet, hij schuift een tree op en nu is de vraag wie die spot gaat claimen. Wij gaan er in ieder geval hard voor werken. Deze zomer gaan mensen Team Vieze pompen.”

Artikel door Edwin van Dalen

28 February

38 comments

Leave a Reply

38 Comments Aan "Team Vieze claimt de zomer"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Phix
Gast
Phix

Ambitieus, maar z’n artiesten keuze voor z’n Team Vieze zijn niet het type artiesten wat iedereen aanspreekt. Heb de indruk dat het allemaal een beetje in dezelfde hoek zit, pocherig rappen over straat, bitches en geld, precies wat ik niet wil horen.

Noah’s Ark overnemen? Doe maar niet, in ieder geval niet met het huidige type materiaal.

Jay
Gast
Jay

> Het interesseert niemand iets wat jij wel of niet wilt horen, dus hou alsjeblieft gewoon je mond knuppeltje. Team vieze is de hardste

tfoe
Gast
tfoe

> hoor jou dan kneus,
jij hebt er duidelijk geen verstand van dus hou jij je mond maar gap

Jay
Gast
Jay

> Geen verstand van wat a kutje

Zamira
Gast
Zamira

Guys,Getting girls doesn’t have to be difficult (I used to think it did).I’ll give you some adcive right now..Step 1: Go to MackMethods(dot)comStep 2: Order the pandoras box programStep 3: Use it and laugh at how easy girls are to figure out hahaSeriously, that program has changed my life. I probably shouldn’t even be mentioning it because I don’t want a bunch of other guys out there running the same game but whatever, I’m in a good mood today so I’ll share the tip.

the kuhn
Gast
the kuhn

can’t wait till summer!!

tom
Gast
tom

Ik wil geen depressieve Hef ik hou van je gangster liedjes man.

Vishal
Gast
Vishal

Een groot misverstand! SP gerbuiken wij (auteurs van sciencepalooza.nl) onderling als afkorting van SciencePalooza, maar heeft totaal niks met de Socialistische Partij te maken. Ik heb de blogpost aangepast ( SP vervangen door Sciencepalooza ) om verdere verwarring te voorkomen. Sorry Jos.

mike0165
Gast
mike0165

Wat hij de laatste tijd dropt is matig tot slecht, maar ik weet zeker dat hij echt hard gaat komen!

skEEr
Gast
skEEr

‘Heb de indruk dat het allemaal een beetje in dezelfde hoek zit, pocherig rappen over straat, bitches en geld, precies wat ik niet wil horen.’

jij , 99 anderen misschien wel

Jay
Gast
Jay

> Precies.

zzz
Gast
zzz

> hiphop is niks voor jou jonge, ga maar klassiek luisteren ofso

Jay
Gast
Jay

Verstand van hip hop hahaha, hoor jezelf praten joh snotneus.

skEEr
Gast
skEEr

met anderen woorden … je wil het niet horen maar je drop wel de 1e comment

Punaking
Gast
Punaking

wacht echt op moment dat het nummer met brakko uitkomt deze zomer word hard !!!

hahah
Gast
hahah

hahahah wedden dat elk van bovenstaande comments is van een blanke tiener uit een boerendorp..

hahahahahaha jullie worden voor de gek gehouwen ouwe.

hahah
Gast
hahah

haha wedde dat jij een forumtjap bent

Phix
Gast
Phix

6. skEEr
met anderen woorden … je wil het niet horen maar je drop wel de 1e comment
———
Kan toch een topic lezen en m’n mening er over geven?

crackhousemusic
Gast
crackhousemusic

ze album gaat wel dik worden
beetje nieuwe hef beetje oude hef
heb hier 3 ongemasterde demos voor ze album dingen gaan hard hef is hef en hou het op je hef en crooks doe iets anders wees uniek

skEEr
Gast
skEEr

=D

Roel
Gast
Roel

– ik heb vaste lasten, een auto die moet rijden, een huis dat ik moet betalen, een studio die ik huur. –

Poeh poeh, zwaar hoor… Volwassen worden valt zwaar bij onze Hef

hahah
Gast
hahah

ik maak maar fatoe, iedereen moet zelf lekker weten wat ie wil luisteren.. ieder zn ding

dino
Gast
dino

doe mij maar tracks van ‘m zoals fok met me of luie mannen

VanDeEneNaarDeAndereMoerJeBroer
Gast
VanDeEneNaarDeAndereMoerJeBroer

hef komt laatste tijd veel doper man vooral 101 gekke shit

pino
Gast
pino

ANDERE BEAT
ZELFDE SHIT

BlieB
Gast
BlieB

> true, lol

Piepo
Gast
Piepo

De meeste die Hef hard vinden en hier reageren zijn snotneuzen van 16 jaar. Hef is kk slecht, zeker wat hij tegenwoordig dropt. Maar ondertussen zoekt hij wel via twitter beef met FTG, die WÉL weten wat muziek maken is.

zzz
Gast
zzz

> Hef is hard hoor, die man heeft karakter en goeie muziek. sticks vond die man ook hard. ga niet lulle, deze man heeft classics gedropt .

Piepo
Gast
Piepo
zzz: Hef is hard hoor, die man heeft karakter en goeie muziek. sticks vond die man ook hard. ga niet lulle, deze man heeft classics gedropt . kikke: zocht hij beef met ftg op twitter?? wat zei hij dan?? Klopt, maar heb je misschien gevolgd wat hij op twitter zei? Hey sticks, dit wou ik altijd al tegen je zeggen; suck a dick. En hij heeft ook een keer naar Freez uitgehaald via twitter. Dus zo geliefd is Hef niet meer door Sticks lijkt mij. En als jij vindt dat Hef classics heeft gedropt, dan moet je toch Opgezwolle gaan… Read more »
ZZZZ
Gast
ZZZZ

HARD! Ben benieuwd!!!

DatIsWelZO
Gast
DatIsWelZO
Blablabla, iedereen met zn ‘als als’ verhaaltjes en ‘beef en fitty’, geef me een break man. HEF doet gewoon wat hij doet, hoe die dat doet en bij wie dat in de smaak valt is toch geheel aan de persoon zelf en aan de smaak van die gene. Hij word ook gewoon volwassener en misschien groeit hij een beetje over die straat shit van vroeger heen. Dat terwijl je in de afgelopen maanden dingen van hem hebt gehoord die gewoon op niveau zijn wat je van hem verwachten kunt. Mensen moeten niet tof gaan doen over dat hij nu een… Read more »
dom
Gast
dom
Ee als mensen hier nog haten op hef was je aan het slapen man. Hef was/is underground gebleven en toch verdient er geld uit dat is wat de meeste van jullie niet snappen kijk bitches zoals keizer,kempi eerst straat maar nu alleen maar op tv willen komen voor GELD snap ik maar hef doet dat ook alleen op zijn manier. Ook nog s dat hij wel orgineel is want hij s echt al lang geleden met die straat shit te droppen en deed vieze dingen nu komen rappertjes dat napraten. En als je nog komt praten zelfde shit spring van… Read more »
onozele
Gast
onozele

> Hef underground? dan heb je zelf onder een steen gelegen aap,
en origineel omdat het de 1e artiest was in NL die een beetje bekend werd met “hood shit” terwijl er nog 500 dezelfde zijn die ook ”hood shit” rappen en dan hef na-apen? dit is dus KK grote bullsh!t, ze maken dezelfde ”shit” mee in hun leven dus logisch dat het dan over ”hood” gaat die hood ding is niet van hef hoor,
De laatste tijd is dus echt wel duidelijk onder hefs niveau, en team vieze zal idd voor tieners blijven.

kikke
Gast
kikke

zocht hij beef met ftg op twitter?? wat zei hij dan??

groglife
Gast
groglife

De Nederlandse hiphop zit in de tijd dat Biggie en Pac doodgeschoten werden??? niemand gunt elkaar het licht in zn ogen..dat is de tijd waar de nederlandse hiphop nu in zit..mid 90’s was de piek voor amerikaanse mainstream die niet volledig op geld gericht was. we kunnen niet echt concluderen dat we nu aan het pieken zijn..iedereen zit op zn eigen eiland en hoopt op een beetje faam en wat centjes..er is totaal geen eenheid..et ziet er somber uit.

watchthetrone
Gast
watchthetrone

Hef heeft de laatste tijd alleen zelf opgenomen tracks gedropt, niet afgemixd. Daarom klinkt alles zo wack. Op z’n album komt dat wel, dus die shit gaat keihard worden

lexxxus
Gast
lexxxus

Deze negers zijn vieze negers omdat ze elkaar bangen in de studio vraag maar aan crooks hij is gepijpt door killaki de waarheid is hard its ya boy lexxxie de don ik leef bever van me pops ze money maar ik Sceer me ma der donies

BlieB
Gast
BlieB

> haha good impression mayne. lexxxus met z’n pops ook altijd.

wpDiscuz