U-Niq verlaat Top Notch

Zojuist maakte U-Niq via twitter bekend dat hij platenlabel Top Notch heeft verlaten. De 34 jarige rapper was bereid de tweets nader toe te lichten aan de bezoekers van Puna.nl, maar gaf de precieze reden voor zijn vertrek niet prijs. U-Niq maakte er geen geheim van dat hij zich al enige tijd ongelukkig voelde, maar benadrukt dat het scheiden van Top Notch in goede harmonie heeft plaatsgevonden. Hij zegt niet te zullen stoppen met het maken van muziek. Zijn nadruk zal nu echter liggen in het in eigen beheer uitbrengen van zijn product en het begeleiden van ambitieuze talentvolle jongeren.

In april 2011 zag Scheepsrecht het levenslicht, maar in tegenstelling tot zijn eerdere werk verdween het album verdween al gauw uit de schijnwerpers. U-Niq is ervan overtuigd dat er nog wind in de zeilen van Scheepsrecht ligt en licht daarom het anker van dit album. Hij is momenteel een team aan het samenstellen dat hem zal helpen zijn muziek voortaan in eigen beheer uit te brengen, want na Sony en Top Notch heeft U-Niq zijn portie label-issues wel gehad. Hoe die toekomst er precies uit zal zien is nog niet bekend, maar U-Niq ziet wel een rol voor zichzelf weggelegd in de begeleiding van talentvolle jongeren. Hij is er wel van overtuigd dat hij zelf niet gauw een eigen label zal beginnen.

Met het vertrek van U-Niq bij Top Notch komt er een einde aan een vijfjarige zakelijke relatie. U-Niq sloot zich in 2006 aan bij het label en bracht kort daarna zijn Nederlandstalige debuutalbum Rotterdam uit. Dit album wordt door velen gezien als een klassieker in de Nederlandstalige hiphop. Op de golf die Rotterdam teweeg bracht voeren onder andere Winne, Feis, Eddy Ra en de andere rappers uit De Kazerne/Ecktuh Ecktuh mee om zich te vestigen als ‘household names’ in de hiphop scene. In 2009 besloot U-Niq zijn microfoon aan de spreekwoordelijke wilgen te hangen, onder meer uit onvrede over de inkomsten die hij vergaarde met zijn artiestenbestaan. Nog geen jaar later liet U-Niq zich overtuigen om op zijn besluit terug te komen en begon hij in stilte te werken aan zijn derde plaat voor Top Notch, die de toepasselijke titel Scheepsrecht kreeg.

13 October

20 comments

Leave a Reply

20 Comments Aan "U-Niq verlaat Top Notch"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
DeLastigste
Gast
DeLastigste

Goed voor hem, hij licht de mensen tenminste toe.
Whatup met Puna dan? Maak de winnaars eens bekend van de NBA 2K12 game. De NBA ligt 2 weken stil en wil het spel gewonnen hebben of zelf kopen. Laat eens wat weten, bij de dubbele cd van The opposites werden er ook geen winnaars bekend gemaakt. Laat ons wat weten i.p.v. heel dat topic te verwijderen.

Ruffrazor
Member

De winnaars hebben een e-mail ontvangen en de prijzen zijn al verstuurd

DeLastigste
Gast
DeLastigste

@ RuffRazor Bedankt voor de info, appreciate it.
Dan zal ik maar eens vertrekken om hem te kopen.
Ik wou gewoon ff duidelijkheid of ik er wel of niet bij was.

Goby
Gast
Goby

Ik ga hem niet missen.

Boombox
Gast
Boombox

indd. hij heeft niks toegevoegd met zn laatste werk.
Hij kon beter gestopt blijven

Graanjenever
Gast
Graanjenever

Het houdt voor iedereen een keer op, dus ook voor U-Niq bij topnotch. Hij was de laatste tijd allang geen vlaggenschip meer dus snap het van beide kanten.

ROFFA

Nino Jack London
Gast

Houden contact bro!

holla!

Nino

meppel
Gast
meppel

het raakt kant noch wal als jullie zeggen dat u-niq al een tijd geleden niet weer in de ring moest stappen. Hij heeft zeker veel toegebracht aan Neder-hop. Alhoewel zijn laatste album niet veel mensen heeft bereikt, betekent niet dat “Scheepsrecht” niks heeft los gemaakt in nederland.

Sekaak
Gast
Sekaak

Respect voor U-niq! Scheepsrecht was focking hard album by the way!

Bryan
Gast
Bryan

Jammer, was toch wel een topnotch icoon voor mij. Alle 3 de albums die hij daar heeft gedropt waren keihard dus goed werk heeft ie er in iedergeval verricht. Hoop dat we snel meer kunnen verwachten van hem, maar hij zal nog wel een tijdje bezig zijn met alles op zakelijk gebied op orde stellen. We horen het vanzelf wel.

mike
Gast
mike

Uniq is irrelevant sinds hij nederlands is gaan rappen. hij had nog een beetje buzz door zijn verleden, imago en winne maar voor de rrest…

casd
Gast
casd

34? ik dacht die man is 40 ofz.. hoe hij over zichzelf ppraat

Roeland
Gast
Roeland

Dat is jammerlijk…
Goede rapper, maar hij volgens mij simpelweg te weinig publiek: boekers boeken hem niet..

cameo
Gast
cameo

Dat is te begrijpen als je een show van hem ziet. dat houdt echt niet over.
Maar wel iemand die deuren heeft geopend. Rotterdam was classic. Scheepsrecht was voor mij wel het officiele einde. Maar niets dan respect voor paving te way. Respect the architects.

ollie
Gast
ollie

mense die slecht over u-niq prate zijn allemaal yes-r en keizer fans jullie wete half niet hoe hard die man is. je moet niet met je kont maar met je oren luister

ollie !

hah
Gast

HAHAHA UNIQ HAHAHA kk oud ben je swa stoppppppppppppppppppppppppppp

blah blah boeren rap
Gast
blah blah boeren rap

word @ ollie man dikke respect voor uniq.

fluffie
Gast
fluffie

hij doet altijd alsof hij rijmschema’s heeft verzonnen en hiphop in nederland ook. en hij doet alsof de newschool van nederlandse bodum wack is. ik ga hem niet missen met zn wacke abc raps.

Onno Niem
Gast
Onno Niem

Mensen, geloof niet alles wat je leest!! Dit bericht zit vol leugens, achter de schermen was er iets heel anders aan de hand:
U-Niq was in onderhandeling met Kees de Koning over de eisen van U-niq met betrekking tot de wijze van uitbetaling v/d sales van z’n laatste album.
Hier zijn de onderhandelingen stukgelopen want ondanks de specifieke eisen van U-Niq weigerde Kees de Koning om U-Niq in Whoppers uit te betalen

jason
Gast
jason

mensen hebben teveel meningen praat pas als je zelf wat gedropt hebt

wpDiscuz