Fresku – Omgekeerde Wereld (Prod. Teemong)

fresku

Fresku brengt vandaag de nieuwe track uit, genaamd ‘Omgekeerde Wereld’. De Eindhovense rapper belicht in de track het Israelisch-Palestijnse conflict. De track is geproduceerd door Teemong. Beluister de track hieronder.

1 March

125 comments

Leave a Reply

125 Comments Aan "Fresku – Omgekeerde Wereld (Prod. Teemong)"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Killuminati
Gast
Killuminati

Dodelijke track!!! FREE PALESTINA

Me
Gast
Me

deze gaat op replay

Johan
Gast
Johan

Geinspireerd door faberyayo met karaokeclips??

brammesz
Gast
brammesz

SICKK

frisse
Gast
frisse

dit is toch veel beter dan die same shit van hef bundy?

Bronselini
Gast
Bronselini

Shit gaat diep.. Frisse sws een van de meest onderschatte rappers. #FreePALESTINA!

baws
Gast
baws

Veel te eenzijdig belicht. FRESKU, je wordt voor de gek gehouden man! ..check ook dit filmpje: http://vimeo.com/29280708

Djadjadjajdja
Gast
Djadjadjajdja

jouw huis*

BB
Gast
BB

sow kippen vel FREE palestina

#TeamIsraël
Gast
#TeamIsraël

Qua flow en rijmschema zit de track prima in elkaar trouwens.

Damn
Gast
Damn

Fresku, stoppen met die overdreven komedieraps. Dit is waar jij koning in bent, wat een geweldige diepgaande track, kippenvel.

Vincent
Gast
Vincent

mooi hoe je terugkomt en toch nog ff wat tofs zegt over z’n geweldige flow maar ik ben het eens met #TeamIsraël. De Joden uit israël willen dit ook niet. Hopelijk komt er een eind aan het conflict maar dat kan alleen wanneer mensen de joden niet meer haten om wat dan ook. Al die misplaatste haat maakt het onmogelijk om vrede te vinden.

is
Gast
is

zal ik je een video sturen hoe erg somige joden zijn van israel.. hoe ze palestina haten en wat die legers doen.. en ik weet niet elke jood is slecht begrijp me niet verkeerd.. maar FREE PALESTINA en SYRIE FREEE HUN >

is
Gast
is

HEt draid niet om geloof HET DRAID ALTIJD OM MOENY MONEY MONEY MONEY IK WIL MEER MEER MEER MEER IK ALLES VOOR ME ZELF IK WIL MACHT IK WIL MONEY MONEY MEER MEER IK IK IK IK IK DAAR DRAIT HET OM

Rienk
Gast
Rienk

precies dit>

nopes
Gast
nopes

> dit is dus het probleem. misplaatst schuldgevoel van Europeanen. is je ingeprent en wijsgemaakt dat Israel iets met het zuivere jodendom te maken heeft. je ziet zwarte mensen toch ook niet iedereen vermoorden door 400 jaar slavernij? think about it

Moker
Gast
Moker
Prachtige track, Fresku. Barak Allahu feek, broeder. Als je je skills inzet voor meer dan brag en boasten en zoiets brengt, verdien je respect dat niemand anders in de scene krijgt. Ik zeg kom met een vetzetstape. Al verandert het niets aan de situatie daar, als je mensen hier bewuster maakt, al zijn het er maar tientallen die echt anders gaan kijken naar berichten over die gebieden, doe je een hoop goed man. Er zijn vast meer artiesten die in zijn voor zoiets. Appa sowieso en misschien zelfs meer mainstream rappers. Zolang het kritiek is op Israel en niet kritiek… Read more »
Rapfan
Gast
Rapfan

beetje jammer ..Fresku was altijd zo goed in het totale plaatje te belichten nu hoor ik inderdaad een boze moslim. door het in je track te noemen ontkracht je die titel niet maat… israelische volk zijn toch niet de mensen die op de knopjes drukken in het leger. Richt jij maar es op nederland veel simpeler kijken of je dat misschien wel kan

Moker
Gast
Moker
TeamIsrael is glashard aan het liegen of weet niet waar hij het over heeft. Enkele weken geleden waren verkiezingen in Israel en rechts haalde er een meerderheid, maar niet rechtse partijen zoals wij kennen. Nee man, rechtse partijen daar zijn ronduit racistisch en crimineel. De premier van het land, Netanyahu, zijn partij pleit ervoor nederzettingen te steunen. Weet je wat dat betekent? Ze hebben kolonisten op andermans land en willen die daar houden, die nederzettingen maken ze zelfs groter. Beeld je in dat iemand nu in jouw tuin komt wonen en er een huis bouwt. Je praat, praat, maar hij… Read more »
USF
Gast
USF

@teamisisraelohim: bel de CIDI :p

Moker
Gast
Moker

Rapfan, het leger in Israel dat invallen doet in Palestijnse huizen of kolonisten hun huizen op andermans grond verdedigt bestaat juist uit normale mensen. Er is namelijk dienstplicht. Alleen orthoxode joden, moslims en christenen hoeven niet het leger in.

Zelfs een vredelievend land dat jarenlang vriend is van het Westen en in de NAVo zit, een alliantie die ons allemaal beschermt in het westen, zelfs dat vredeliende land daarin (namelijk Turkije) is Israel haar gedrag helemaal zat.

Zulke berichten moeten je niet boos maken, maar verdrietig.

ludwig
Gast
ludwig

inderdaad veel te eenzijdig belicht.
sowieso veel te veel rappers die politieke prietpraat in raps verwerken
schoenmaker blijf bij je leest..
er vallen dode kinderen aan beide zijdes…

sowiesooo
Gast
sowiesooo

> Inderdaad liever SWAG SWAG SWAG YOLO zinin

jake up
Gast
jake up

Fresku heeft aandacht nodig. vind zichzelf niet zielig genoeg meer.Dan maar de vingers naar de Israeliers wijzen. zoveel land om Palestina heen, daar kunnen ze ook naar toe. Fresku je hebt jezelf laten zien als iemand die zielig wil zijn en dat in zijn tracks exponeert. zoek een baan

K
Gast
K

Israël behoort tot palastina ezel.. Lees de geschiedenis>

frisse
Gast
frisse

> Gast hij doet dit niet voor zichzelf. wat denk je dat hij hier mee wil bereiken?? Dat mensen hem zielig gaan vinden in de hoop dat hij misschien wel wat geld kan vangen? Als je dit niet kan respecteren ben je een kansloos figuur. Alleen omdat Fresku anders is haten veel mensen op hem.. Gelukkig blijft ie zichzelf en doet hij waar die goed in is.

Peace

real
Gast
real

> israel kan ook naar Amerika genoeg plek en lekker veilig

de Blok
Gast
de Blok

Goede track, zet me wel aan het denken

Shitt
Gast
Shitt

Kippenvel !

#FreePalestina

Moker
Gast
Moker
Wat Ludwig niet vertelt is dat voor elk Israelisch kind een paar honderd Palestijnse vrouwen en kinderen sterven. In 2008 was een inval in Gaza, 13 Israeliers kwamen om. Daartegenover staat dat 1400 Palestijnen omkwamen, waaronder meer dan 300!!!! kinderen en 700 burgers. Zelfs de Engelse kranten berichtten hierover: http://www.guardian.co.uk/world/2012/nov/14/israel-gaza-hamas-extremists-analysis Het was te verwachten dat bepaalde figuren kwamen. Ze komen en vallen meteen degene aan die de waarheid vertelt, kijk die jake up bijvoorbeeld Fresku persoonlijk aanvallen. Die andere vertelt leugens. Dit kan je altijd verwachten als je Israel bekritiseert en moet je vanuit gaan. Gewapend met de waarheid doe… Read more »
Jantje
Gast
Jantje

Free Palestina!

koekoek
Gast
koekoek

Religie is een dodelijke ziekte.

JD VAN SCRUBS
Gast
JD VAN SCRUBS

oke dit is wel een beetje het land van achtig op een compleet niet leuke manier

Blocka
Gast
Blocka

Je kunt Fresku niet vergelijken met Hef. Allebei grote in de Nederlandse hip hop scene.

On: Geweldige track. Typisch fresku, niet lullen, keiharde waarheid en passende beat. Big up! #FP

K
Gast
K

Mooie track
Werd eens tijd nu hopen dat er meer opstaan.
Ben de Illuminati muziek zat.

Props voor frisse, free palastina!!

MUSTANG
Gast
MUSTANG

dieper dan rap dit.
de frisse gaat hard

anoniem
Gast
anoniem

lol kind fokt hond, hond bijt kind, man schopt hond.
rara wie is wie

tjeija
Gast
tjeija
Ik weet niet precies hoe het zit tussen Israël en Palestina, dus ik ga daar ook neit over oordelen. Ik ben het echter wel met een uitspraak eens, en dat is die van koekoek; ‘Religie is een dodelijke ziekte’. Ik snap het gewoon echt niet hoe het in deze tijd nog steeds kan dat men in zo een onzin kunnen geloven! Vroeger geloofde de oude Grieken in talloze goden, nu lachen we hun uit. Hopelijk wordt over een x aantal jaar ook zo over ons gedacht met onze verschillende geloven. Maar dit is natuurlijk mijn mening. Als mensen steun halen… Read more »
Jeboy
Gast
Jeboy

ik hou van zijn grappige teksten maar ik hou veel meer van deze frisse

Ananymous
Gast
Ananymous
Misschien belicht hij het idd van 1 kant. Maar ben zeker voor de vrijheid van Palestina. Ik beweer ook niet dat de Israëlieten (de bevolking zelf) op ‘de knopjes’ drukken. Maar kijk in de geschiedenis en het bewijst zich zelf dat Israël is gesticht (na de 2eWO) op land dat oorspronkelijk van Palestijnen was. En in de loop der tijd alleen maar meer in bezit heeft genomen door de oorlog al ruim 50 jaar in stand te houden. Maar wie zijn de mensen dan die ‘de knopjes’ bedienen in Israël? Na de 2eWO heeft de joods Duitse familie ‘Rothshild’ (die… Read more »
velli
Gast
velli

Mensen die dit niet serieus nemen zijn tokkies of jews…. keiharde waarheid…

is
Gast
is

HEt DRAAID niet om geloof HET DRAID ALTIJD OM MOENY MONEY MONEY MONEY IK WIL MEER MEER MEER MEER IK ALLES VOOR ME ZELF IK WIL MACHT IK WIL MONEY MONEY MEER MEER IK IK IK IK IK DAAR DRAIT HET OM

Utrecht
Gast
Utrecht

Echt echt echt zo hard!

Tru
Gast
Tru

De joodse lobby is ook actief op nederlandse hiphopfora?!
Fresku is geen NOS he, dus wat van 1 kant belichten? Volgens mij is alle berichtgeving in de media gekleurd door onze joods-christelijke culturisten.

cwerfwe
Gast
cwerfwe

Jodendom is niet hetzelfde als zionisme. Onthoud dat. Zionisme is een nationalistisch-politieke stroming, jodendom is een geloof.

cwerfwe
Gast
cwerfwe

Israel is ontstaan uit de Zionistische agenda. Het jodendom is tegen naties (=landen). Als je dus tegen Israel bent (=anti-zionist) ben je geen antisemiet. Get your facts straight en wees geen schaap.

mo020
Gast
mo020

jaman daarom Feyenoord die zijn niet voor die joden

AFCA
Gast
AFCA

> Jij bent echt 1 kk domme stereotype mocro

Rozekoek
Gast
Rozekoek
De situatie tussen Israël en de Palestijnen is gecompliceerd en wordt eenzijdig door Fresku belicht . Indoctrinatie vindt plaats bij beiden partijen. Een goed voorbeeld hiervan is een filmpje op youtube van een Palestijns meisje van een paar jaar oud die zegt dat Joden varkens en apen zijn. Beiden zijn schuldig aan het conflict wat al jaren gaande is. Palestina heeft nooit als land bestaan. De Filistijnen zijn de oorspronkelijke bewoners van het gebied waar nu Israël gevestigd is. De Arabieren veroverden het gebied wat toe behoorden tot de Romeinen. Later werd dit gebied weer veroverd door het Ottomaanse Rijk.… Read more »
real
Gast
real

> je bent betaald door de zionisten om dit hier te komen posten.
niemand gelooft je

Curren$y
Gast
Curren$y

> wat klopt er niet aan zijn verhaal dan? Ik vind het nogal een zwaktebod om gelijk het woord zionist te gebruiken

Curren$y
Gast
Curren$y

> goed uitgelegd!

cwerfwe
Gast
cwerfwe

> je vergeet 1 ding vriend. voordat de staat Israel werd opgericht leefden Arabieren en Joden duizenden jaren naast elkaar zonder problemen. Israel is een apartheidsland zoals Zuid Afrika dat was. Een racistische staat. Dit heeft niets met het jodendom te maken.

Rens
Gast
Rens
Ja maar je kan niet altijd in het midden gaan staan als beide kanten fouten maken. Het zijn landen/naties (oke officieel is en was palestina er nooit een) die opgroeien als een mens. Israel is de puber en palestina het 8 jarige broertje. Kun je dan verwachten dat de 8 jarige de volwassene speelt als de oudere broer nog steeds een gedeelte van je kamer heeft ingepikt en er voor de rest geen spullen in je kamer komen zonder dat je broer toestemming geeft. En dit alles omdat de oudere broer ooit ooit een stuk van je kamer had gekregen,… Read more »
D
Gast
D

FREEEEEEEEEEE PALESTINAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Tru
Gast
Tru

@rozekoek. Je schijnt het allemaal zo goed te weten maar je praat gewoon precies hoe een zionist zich zou verdedigen. Namelijk precies hoe het hem of beter gezegd zijn schatkist het beste uitkomt. Ga zelf in een soort buitenlucht gevangenis wonen waar je elke dag een familielid/vriend kwijtraakt, dan ben je je eigen geindoctineerde waan zo kwijt.

Er schijnt een inheemse volk in Amerika te leven die volgens hun heilige boek New York als beloofde land heeft. Gaan ze die ook krijgen zoals de Joden Palestina hebben ingenomen?

Rozekoek
Gast
Rozekoek
> Ik verdedig geen van beiden partijen. Ik kijk onpartijdig tegen de gebeurtenissen aan. Wat mij opvalt is het geen dat de Palestijnen en hun sympathisanten heel graag de slachtoffer rol op zich nemen. En dat Israël altijd als agressor in dit conflict wordt neergezet. Natuurlijk is het niet humaan en wat Israël in en met de Gazastrook doet. De Israëlische staat heeft lak aan bepaalde VN resoluties wat natuurlijk uitermate hypocriet is dat daar niks aan gedaan wordt. Wanneer een ander land zich niet aan VN resoluties houdt wordt er meteen door grootmachten gedreigd met harde maatregelen en soms… Read more »
Sa
Gast
Sa

En dan zie je een aantal berichten verder kraantje pappie en lexxxus.. Zucht..

Curren$y
Gast
Curren$y
Veel te eenzijdig en kortzichtig belicht dit fresku. Ik snap best dat je je moslimbroeders in palestina wilt sturen, maar doe het dan niet op zo’n manier dat je kort in 1 line zegt dat er twee schuld hebben bij een oorlog, maar vervolgens alleen het leed van de palestijnen opnoemt. Dit zal het antisemitisme alleen maar voeden onder de hiphopjeugd, waar veel allochtonen tussenzitten en veel allochtonen in Nederland zijn al haatdragend tegenover joden. Stel je voor hoe het is om in een klein landje tussen haatdragende arabische landen te wonen. De enige manier om je dan staande te… Read more »
luister
Gast
luister

> > Israel maakt sinds haar oprichting misbruik van het schuldgevoel van Europese landen (ja ook NL waar 80% van de joden werden vermoord door o.a. een wel heel behulpzame bevolking) om haar zionistische agenda door te drukken. Zionisme bestaat al 100 jaar. Israel haat haar eigen burgers ook. Open your eyes

Curren$y
Gast
Curren$y

> gast waar heb je het over, waarom zou Israel haar eigen burgers haten?;p Israël is een parlementaire democratie en bestaat voor 76% uit joden die zelf het parlement kiezen. De joodse gemeenschap in Israel is heel hecht.

luister
Gast
luister

> heb je wel eens Israeliers ontmoet die in (verplichte) militaire dienst zijn geweest? ze worden opgeleid tot hatende moordmachines. Israel draait op angst en terreur. een en al brainwashing.

D20
Gast
D20

fresku rapt teveel emotie in deze track. te emotioneel voor een onderwerp die rationeel bekeken hoort te worden. de arabieren zijn ook niet bepaald lievertjes hoor. israeliers trouwens ook niet. allebei fout.

Ashley
Gast
Ashley

sorry hoor Isreal is niet begonnen

010isntjustacode
Gast
010isntjustacode

FREE PALESTINA.
Ga jij maar je leven lang zonder hoop binnen muren leven denk dat je beeld snel veranderd

Rebel
Gast
Rebel

Er zijn ook hier zionisten maar dat is te verwachten. Beeldvorming is ook een wapen, de waarheid is het wapen van de zwakkere partij en dat is Palestina. Israel is een criminele staat die VN-resoluties negeert, land steelt en onschuldige burgers vermoordt. Bij de inval in 2008 kwamen 1400 Palestijnen om waaronder 700 burgers en meer dan 300 kinderen. Weet je hoeveel Israeliers omkwamen? Dertien. En dan zeggen ze bloed kleeft aan handen van beide partijen. Ik zeg nee man, er zijn Palestijnen met bloed aan hun handen, maar heel veel Israeliërs kunnen in bloed zwemmen.

utca
Gast
utca

israel steelt land en vermoordt duizenden burgers

wpDiscuz