Video: Fresku – Zo Doe Je Dat ft. Braz & Teemong

Op 4 september zal Fresku zijn nieuwe album ‘Nooit Meer Terug’ uitbrengen en inmiddels zijn van de plaat al de video’s ‘Kreeft‘ en ‘Ik Wil‘ uitgekomen. Vandaag verschijnt de volgende track ‘Zo Doe Je Dat’. Op de track werkt hij samen met Braz en Teemong. Hij laat op het nummer zijn frustraties horen over het gebrek aan hiphop op de radio in Nederland. Check de lyricvideo hierboven.

14 August

34 comments

Leave a Reply

34 Comments Aan "Video: Fresku – Zo Doe Je Dat ft. Braz & Teemong"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Bam Bam Papi
Gast
Bam Bam Papi

Fresku is een legende.

Djadjadjadjadja
Gast

Wat een links gejank joh. Kutzwartnek.

Mbb
Gast
Mbb

Haha geniaal!

MObb deep
Gast
MObb deep

Ik hoop niet dat hij het meent dat blanke voorrang krijgen, meestal hoor ik alleen maar gangster rap op de radio. Laats hoorde ik ook gewoon tupac en kendrick op de radio.

aas
Gast
aas

Mooie diss naar Giel Beelen, die inderdaad alleen maar lange frans uitnodigt. niet helemaal waar trouwens, hij heeft ook een keer hef uitgenodigd.
Maar greengang en broederliefde nog nooit.

puna hater
Gast
puna hater

Hoe de fuck kan je Amerikaanse artiesten zoals Tupac en Kendrick nou vergelijken met rappers uit Nederland? Tupac en Kendrick worden op de Nederlandse radio gedraaid omdat het Amerikaans is. Niet zo zeer omdat het hiphop is maar omdat Nederland

ap
Gast
ap

natuurlijk wordt rappers als greengang niet uitgenodigd voor radiostations zoals 3fm.. hun publiek zit daar totaal niet op te wachten

fresku
Gast
fresku

Fresku is zelf vaak zat bij Giel geweest toch? En wordt zat muziek gedraaid van donkere artiesten. Ben normaal wel fan van Fresku zn muziek maar dit valt me echt tegen.

yes
Gast
yes

waarheid

Mike L
Gast
Mike L

Valt mij inderdaad ook tegen dit.
had fresku wel wat hoger zitten.
Beetje hypocriet ook.
Giel is denk ik een van de enige commerciele radio DJ ‘s die hem toch regelmatig te gast heeft gehad.

Fresku moet vooral blij zijn dat die juist niet de muziek maakt die een kraantje of wie dan ook op de radio maakt.

duss
Gast
duss

mr. probz how about him ?

Daniël de Jong
Gast
Daniël de Jong

Erg neutraal daarom zeker te waarderen. Anderzijds ook lef, is het je hart die spreekt? Mooie follow-up trouwens, tekst snijdt hout.

Djadjadjadjadja
Gast

Ik kan dit alleen maar serieus nemen als dit een persiflage is op zwarten die alles op racisme gooien.

yes
Gast
yes

‘Ik kan dit alleen maar serieus nemen als dit een persiflage is op zwarten die alles op racisme gooien’ << echt he. dat is echt zielig om het over de boeg te gooien van: ik wordt niet gedraaid omdat ik zwart ben. volgens mijn ogen is hij ook gewoon een half bloedje dus snap niet waar hij het over heeft.

aas
Gast
aas
ik heb het anders opgevat.. het gaat volgens mij meer op een manier van hiphoppen die dood aan het gaan is. Zoals het ooit bedoeld was, om dus te spreken over de moeilijkheden in het leven, op een manier met straattaal en agressie. Hiphop word een soort betekenisloos platform waarop men alleen maar een beetje, ‘leuk’ mag doen, omdat het publiek straatrap niet zou kunnen waarderen. Terwijl het eigenlijk gewoon niet gedraaid wordt, en de vele mensen die daar wel op zitten te wachten geen radiozender hebben. Het is vooral de rebellie die uit Hip hop verdwijnt, die inderdaad ook… Read more »
truth
Gast
truth

uhu toen hij nog rapte.. geen aandacht, gitaartje erbij en beetje melodie erin.. in die hele bil gedoken. gatverdamme

Solidstateofmind
Gast
Solidstateofmind

grappige is dat dit gewoon echt is hahaha. wedden dat alle comments hier van ” huh zo ken ik fresku niet, huh normaal vind ik m hard maar dit vind ik echt niks” , blank zijn? bewijst alleen maar meer dat fresku gelijk heeft hahahahahahahahhaa sukkels. DUH heeft die gelijk, hij zit in de fucking game, hij ziet het van dichtbij, jullie mongolen luisteren alleen naar rappers, weten verder niet hoe het achter de schermen gaat. BIG UP FRESKU BRENG MEER ZULKE SHIT!!!!

tammer
Gast
tammer

Hilversum is toch allang niet meer relevant sinds rappers hun ding doen op internet? Fresku vergeet dat radio maar met 1 ding rekening moet houden: Dat de luisteraar niet wegzapt. Daarom weinig zwarte artiesten, en weinig Nederlandstalig.
Op youtube maken consumenten ZELF uit wat ze luisteren. En de cijfers zijn helder. Vergelijk het aantal kliks van Ilse De Lange met die van Ronnie Flex…

loewie
Gast
loewie

Fresku legt even de vinger op de zere plek van Hilversum. Ze blijven de deur dicht houden voor de grootste opkomende muziek genre in Nederland onder de jeugd. Hopelijk wakkert dit de discussie aan in Hilversum.

dusdat
Gast
dusdat

Die Braz doet echt precies als F.I van greengang man

hoihallo
Gast
hoihallo

gek he dat er niet veel nl hiphop word gedraait 95 % gaat ook helemaal nergens over en daar zit de gemiddelde radio luisteraar gewoon niet op de wachten.

samsung
Gast
samsung

Hilversum mag lekker de deur dichthouden. Als je die pokke kinderen er door laat denken ze helemaal dat ze. Gangster kunnen spelen in hun clips. Jammer dat het weer die zwarte zijn die altijd straat moeten acteren. Alsof ze inspiratoelose hoerenkinderen zijn. Alleen maar wensen dat ze worden gezien als badman. Pola bokitos

P.
Gast
P.

BRAZ, PLAATS VERDOMME JE OUDE CLIPS ONLINE, DIE WAREN KAOLO HARD! TERROR EN BAZOOKA, KRAKAKAAAA. Dikke clip trouwens.

plaats je zelf niet in de slachtoffer rol fresku
Gast
plaats je zelf niet in de slachtoffer rol fresku

Dit gaat vooral over de soort HipHop die niet gedraaid word op de radio en heeft niks te maken met of je blank bent of niet. Fresku moet trots zijn dat hij niet van die commerciële troep maakt. Sticks is wel blank en die hoor je toch ook niet op de radio?

lloyd terborg
Gast
lloyd terborg
Ik vind het geniaal en hij snijd vele issues aan. Dit alles gebeurt. Er is racisme, er is multicultureel aanwezig maar ergens is er altijd de elite die bepaald. Hip Hop uit het buitenland moeten ze draaien want dat is gewoon hard cash. En alles wat uit Nederland succes heeft tegenwoordig is toevallig vaak blank. Gekleurde artiesten op urban niveau hebben hun eigen sik mi go cultuur en verkopen goed binnen het Nederlands Afro gebied, bijv Kwaku. They makin their own money. Wij , de echte heads, de pioniers, de deuropeners, zij die nog rappen met een boodschap moeten nu… Read more »
Swen Pasen
Gast
Swen Pasen

Leuke pokoe man, strakke G is Fresku

Halfje maar
Gast
Halfje maar

Moet inderdaad meer Hiphop op de radio komen, te weinig zenders die het afspelen.
Alleen Juize die ik ken, verder ligt het niet alleen bij Giel en of 3FM.
Fresku heeft ook al eens een bezoek gebracht aan de studio, dus hij moet blij zijn dat hij uitgenodigd is en dat hij zijn muziek op de radio heeft mogen vertonen.
Fresku is ook niet echt zwart, halfbloedje dus daar zal het niet aanliggen.

En Fresku praat nog beter en netter ABN dan de gemiddelde blanke puber.

hiphoop
Gast
hiphoop
Wanneer stoppen die rappertjes nou eens met succes aan youtube views hangen . Al die rappertjes met clips met views in de miljoenen zijn clips gekeken door kids van rond de 12 13 jaar die niks beters te doen hebben dan school en youtube filmpjes kijken. Als je bijv kijkt naar een marco borsato die qua views bij videos de 100.00 misschien haalt maar toch echt vele malen populairder is en vele malen meer fans heeft verkoopt met gemak een ziggodome 9 keer uit dat lukt die rappertjes nog niet eens 1 keer zijn fans zijn alleen een stuk volwassener… Read more »
Bon
Gast
Bon

Dit is een parodie op de waarheid boys. Als die Teemong(?) verse er niet in had gezeten dan was het misschien wél serieus.

Bon
Gast
Bon

En trouwens, al is het geen parodie, dan zijn het toch alsnog feiten? Ik ben blank maar zou toch graag gewoon wat meer hiphop op de radio willen horen. Maar jammer genoeg heeft Nederland ook bar-weinig kwaliteit te bieden.

McTechnician
Gast
McTechnician

Duurste clip in NL ever made

Kid Wesl (@kidwesl)
Gast

Voel deze wel

SHIT
Gast
SHIT

hij heeft gelijk over die gayshit rap van ronnie enzo omdat dat geen hiphop meer is, maar ze het zomaar zo noemen. Shit over blanke en negers is grootste bullshit. Dat zijn excuusjes van mensen die niet kunnen doorbreken waar ze willen komen.

Serieus
Gast
Serieus

lol @ dit gezeur, Ik hebt moeilijk om naar rap te luisteren van blanke mensen terwijl ik zelf blank ben vraag jezelf af wrm. Ook zie ik amper blanke NL rappers doorbreken hier in belgie.
Ik zag ook genoeg rappers van alle rassen bij giel komen. S’wel waar dat hij Greengang en broederliefde mss niet heeft uitgenodigd. Mr voor de mensen die niet naar rap luisteren zou ik hun ook nooit greengang laten horen om hiphop te representen. Deze track is voor mij hetzelfde als huilen dat er maar blanke mensen bij de NBA zitten.

wpDiscuz