Video: Ismo – Op Een Dag ft. Lijpe

Lijpe verscheen wel op het album Nu of Nooit van Ismo, maar later miste Ismo op Levensles van Lijpe. Dit zorgde voor veel vragen bij fans, maar de twee zijn weer bij elkaar gekomen voor nieuwe muziek. Nadat je de track vanochtend al hoorde, kun je nu ook de video van Op Een Dag bekijken.

14 July

6 comments

Leave a Reply

6 Comments Aan "Video: Ismo – Op Een Dag ft. Lijpe"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Osmo
Gast
Osmo

Best lekker trekkie, beetje jammer van de negativiteit. Wie is die ‘jij’ die je de hele tijd afzeikt? Vanwaar überhaupt dat vergelijkende perspectief? En vanwaar die altijd maar weer zichzelf herhalende focus op geld? Ik zie 0 originele gedachten en dat vind ik jammer en nee, dat heeft niks met haat maken.

Brownskin Beats
Gast
Brownskin Beats

Ik begrijp je helemaal.
Maar muziek is kunst en net als kunst kijkt er iedereen anders naar en begrijpt iedereen het anders. Wat je kunt proberen is om een keer te luisteren alsof JIJ degene bent die die teksten spreekt. Dan zal je misschien ”JIJ” een plek kunnen geven.

Goede track !

Osmo
Gast
Osmo

Ok, respect. Maar ik zie alleen maar dezelfde boodschap. Een obsessie met geld. Minachting voor mensen die niet succesvol zijn. Haat naar vrouwen. Waardering voor criminaliteit, met name grote criminaliteit. 9 van de 10 nummers heeft exact deze thematiek. Los van het feit dat ik alles aan deze thema’s nogal triest vind, is het toch ook vooral de cultuur – en niet perse de levensstijl – die deze thema’s dicteert en iedereen lult dat klakkeloos na. Geen kunst zonder originaliteit.

GGmo
Gast
GGmo

Interessant. Wat mij aanspreekt aan de muziek van Ismo en Lijpe is dat ze een beschrijving geven van wat voor velen een soort alternatieve werkelijkheid is. Ik beschouw hun teksten goeddeels als fictie; of het allemaal precies historisch waar is doet ook niet zo ter zake. Wat belangrijk is is dat er een zekere verfijning en ‘textuur’ in de gezamenlijke verhalen te ontdekken is en dat daar een sociale logica in te ontdekken is. Natuurlijk is dat een verengd beeld, een verhaal laat altijd iets weg

KillaCam
Gast
KillaCam

Niet alle muziek hoeft diepgaande thematiek te hebben om lekker weg te luisteren, zoals dit bij Hef zo is vind ik dit ook het geval bij Lijpe. Als ik opzoek ben naar interessante tekstuele stukken lees ik wel een boek. Daarnaast moet je wel begrijpen dat deze jongens niet de slimste zijn en ook uit een beperkende en kansarme omgeving komen (vaak ook nog met armoede), dan raak je misschien vanzelf wel geobsedeerd met geld.

supream
Gast
supream

Ismo wordt alleen maar beter man, en niet alleen financieel maar gewoon als artiest, dude is growing. al die haters stil

wpDiscuz