Video: Salah Edin – Als Ik Eens Nederlander Was

[jwplayer config=”compare_topnotch” mediaid=”32071″]

Vanaf vandaag (7 oktober) ligt het album ‘W.O. II‘ van Salah Edin dan eindelijk in de winkels. Het nummer ‘Als Ik Eens Nederlander Was’ is de eerste single en de video is nu op de vervolgpagina te bekijken. Het album is nu te bestellen bij bol.com of iTunes

7 October

99 comments

Leave a Reply

99 Comments Aan "Video: Salah Edin – Als Ik Eens Nederlander Was"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Baas.
Gast
Baas.

Klinkt ai, totdat die begint te zingen.

dendieculemborg
Gast
dendieculemborg

Hier ben ik het best mee eens.

Rotjoch
Gast
Rotjoch

hier ben ik het mee eens

Bram
Gast
Bram

ik wordt een beetje ziek van die kerel, al zijn shit gaat over discriminatie en vooroordelen enzo. “als ik Nederlander was”, vent, je BENT toch nederlander??? als je een buitenlander genoemd wordt ben je het er niet mee eens en nu rap je zelf “als ik Nederlander was”. wat een pannekoek!

Laylow
Gast
Laylow
Wat praat jij nou weer voor een bullshitt, Al zij shit gaat over disciriminatie en vooroordelen?? Dit fucking land zit vol met discriminatie en vooroordelen, dus lijkt me een goed onderwerp om over te rappen. Vent je bent toch nederlander?? gast kom mij niet vertellen dat ”wij nederlands” hem zien als nederlander, nee we zien em gwn als marokkaan En hij is het er miss ook wel niet mee eens dat hij buitenlander wordt genoemd, maar het feit is wel dat hij buitenlander wordt genoemd! Dus hij heeft alle redenen om een beeld te geven van hoe het zou zijn… Read more »
BMK
Gast
BMK

Kijk, dit is nou hiphop! er wordt vol op over gediscussieerd! en het is een heel simpel lied dat wel voor ophef zorgt en daar gaat het om! deze track geeft weer hoe ‘buitenlandse’ nederlander denkt en ik vind dat niet altijd zo, maar hij heeft in sommige opzichten wel gelijk!

Keep it up!

saus
Gast
saus

hahaha je hebt gelijk ik vind de track eerlijk gezegd ook nergens opslaan zwakke titel en een beetje cliche tekst zonder boodschap.of tenminste hij komt niet over “als ik eens miljonair was”
salahh dat kan beterrrrrrrrrrrrrrrrrrrr jonguh

product of the 70's
Gast
product of the 70's

het word tijd dat marokkanen zich als ”nederlander gedragen” , het word tijd dat nederlanders marokkanen als nederlanders behandelen.

zbw
Gast
zbw

Hoe gedraagt een ‘nederlander’ zich? Wat ben jij een dom persoon zeg haha!

ijdel
Gast
ijdel

tsja..dan is het ook tijd om van de term ‘2e generatie allochtoon’ af te komen..iemand die gewoon in nederland geboren en getogen is, de nederlandse nationaliteit heeft, maar buitenlandse ouders heeft, is dus een 2e generatie allochtoon…en geen nederlander! maar kennelijk wist jij dat als nederlander niet..

kifesh zweri
Gast
kifesh zweri

kijk mij slachtoffer zijn en mezelf stigmatiseren ,

P.
Gast
P.

Ga toch weg man.

Henk
Gast

Wat een mafkees, heb echt een hekel aan dit soort teksten
Probeer je dan aan te passen loser, dan word je gewoon behandelt als nederlander

zbw
Gast
zbw

Oke aanpassen? Hij spreekt de taal vloeiend, Heeft een HBO diploma.. Betaald belasting.. wat moet hij nog meer doen.. Ook jij bent een dom persoon!

T
Gast
T
wat dacht jij van stoppen met zeuren hierover. Er zijn zoveel mensen van niet westerse afkomst in Nederland die gewoon succesvol zijn en daar verder niet meer over zeuren. Wat Salah heeft bereikt is ontzettend goed. Hij heeft inderdaad zijn diploma’s gehaald en betaald belasting etc.. niks mis mee. Maar waarom moet hij dan nog zo nodig een punt maken van zijn afkomst. puur het feit dat daar in Nederland een punt van wordt gemaakt zorgt voor discriminatie op basis van afkomst. Op het moment dat we met zijn alleen daarmee stoppen en iedere crimineel op dezelfde manier behandelen zonder… Read more »
ijdel
Gast
ijdel
Omdat er nog zulke naiefe mensen als jou rondlopen. Kennelijk woon jij iin een stad dat je dit soort zaken niet tegenkomt, maar in het grootste gedeelte van nederland worden buitenlanders echt nog wel op een bepaalde manier aangekeken. Maja, als nederlander zie je dat niet. Dus voor jou is het makkelijk praten. Nederlanders zijn in de geschiedenis altijd al een soort van ‘elite-racisten’ geweest (ik zeg niet dat jij dat bent!) dus ook altijd een soort van lakoniekheid jegens andere landen en buitenlanders gehad. Zolang er een kromme uitzetbeleid bestaat (zoals mensen die hier al 10 jaar verblijven proberen… Read more »
Appi
Gast
Appi

Ben 2e generatie marokkaan, nederlander, marokkaan wat jij wilt. Maar als je typt dat je de taal vloeiend spreekt komt het toch wat overtuigender over als je typt dat die jongen belasting betaalt ipv betaald…

J
Gast
J

Ben blij te lezen dat de rest er ook zo over denkt. Wordt echt moe van die dude

Geegee
Gast
Geegee

Jullie allen hebben de boodschap niet begrepen zo jammer. Echt zo makkelijk om dingen af te kraken. of te zeggen dat iemand zich moet gedragen. Het is nog altijd de media, overheid en dergelijke instanties die niet-autochtonen een labeltje mee geven.

Laylow
Gast
Laylow

Goed Gezecht!

Hij Rapt hier toch geen onzin of niet soms??

”Een nederlander met een baard, niemand die opkijkt als ik loop over straat”

Twente
Gast
Twente

Hij moet zn kaak is houden met dat gezeik, hoezo overdrijven….

Twente
Gast
Twente

Ja dus?? de krant praat altijd poep…dus ophouden met zeuren en gewoon leven

Max
Gast
Max

Damnn, stelletje xenofobe pubers. Al schijnt de zon in jullie ogen, jullie zullen het licht nimmer zien. Slaap zacht, Ik heb het niet geweten and all that good shit… F*ck outta here…

Op zich weer niet gek. Puna begint ook steeds meer een fascistisch corporate houding aan te nemen: verplicht facebook om normaal te kunnen downloaden, advertentie’s vermomd als artikelen en in de kern een propaganda machine voor Labels en artiesten.
Money, money, money……

En niet te vergeten censuur in de comments: wedden dat dit verwijderd wordt..

product of the 70's
Gast
product of the 70's

@ gee gee het zijn geen chinezen of belgen of …..nee altijd …… dat label komt niet vanzelf !!! ,verandering van gedrag , btw van bijde kanten moet er komen.

Laylow
Gast
Laylow

Nee belgen zijn ook geen alochtonen en chinezen? daar zie je niks nagatiefs over maar ook niets positief. Wij marokkanen zijn nou eenmaal goed in alles , criminaliteit maar wij winnen ook een gouden kalf en schitteren op de nederlandse velden.

Kwali
Gast
Kwali

Buiten de inhoud vind ik zijn manier van flowen vervelend. Zit niet lekker op de beat

Uhu uhu uh
Gast
Uhu uhu uh

Als je vaak in het nieuws komt, ben je nou juist nét niet goed in criminaliteit 😉

aiai
Gast
aiai

het doel van deze man is, mensen laten na denken over dit onderwerp.
discriminatie in het gesprek brengen zodat mensen hun mening en gevoelens uiten en dit lukt prima zo te zien.

dus ga zo door

A Human beingmad
Gast
A Human beingmad

Het wordt tijd eens te beseffen dat we geboren zijn als mensen..Een universeel Ras dat leeft op de aarde. En alle labels zijn overbodig net als vele reacties hierboven. Ieder mens is uniek en niet wat de vooroordelen zeggen… De enige diagnose die ik stel over de wereld is dat sommige mensen zwaar autistisch in hokjes plaatsen..Zij zijn het die de wereld verpesten..niet een groep marokkanen- turken..vrouwen in jurken…Get A Job Get A Live..throw ya knife way..Get Real..en Get A Wife.. Love to All ( voor de domsters : NO HOMO)

c'estmoi
Gast
c'estmoi

Erg dope track en clip! conceptueel heel sterk. Ook tof om t zien dat hij direct een discussie over het onderwerp aanwakkerd, alleen jammer dat de discussie gevoerd wordt door geprogrammeerde pubers, die meer voor consumptie muziek luisteren dan om iets te leren van de artiest..

--
Gast
--

De titel van de tekst geeft al aan waar hij over gaat rappen, waarom moet je dit luisteren? en ook nog is de moeite doen om een negatieve comment te plaatsen? Ik begrijp dit dus echt niet.. of je jullie hebben gewoon geen moer te doen

Tjaaaah
Gast
Tjaaaah
Tjah, Wat moet je ervan zeggen? Salah heeft altijd de aandacht op zichzelf willen vestigen (remember de rechtzaak om zn foto die hij JUIST om die reden gemaakt had, beetje hypocriet) en dat doet hij hier weer. Meneer wil shockeren en duwt zichzelf op deze manier in een hokje. MAW, draagt bij aan het verkeerde beeld dat mensen hebben over hem (net als met zn foto toen). Doel is in deze niet bijdragen aan een goede discussie maar puuuur aandacht op zichzelf vestigen, mijn inziens een verkeerde insteek. Helaas, verwachte er best veel van maar dit is erg teleurstellend en… Read more »
shorty 88
Gast
shorty 88

ohhh hebben we weer zoo kk stakker die zich zelf heel zielig vind

medardo
Gast
medardo

link WO II

ijdel
Gast
ijdel

Veel mensen begrijpen niet dat de meeste mensen die hier geboren en getogen zijn, de Nederlandse nationaliteit hebben maar buitenlandse ouders heeft, een 2e generatie allochtoon is! En geen Nederlander. Dus wellicht is het tijd om van die term ‘2e generatie allochtoon’ af te komen als jullie daar als Nederlanders zo mee zitten.

Niek
Gast
Niek
Hij gooit zichzelf wel constant in de slachtofferrol. Ik besef dat hij zeker recht van spreken heeft en dat allochtonen vaak slecht behandeld worden zei het niet gewoon slecht. Alleen ik irriteer me wel een beetje aan het constante antiNederland of in ieder geval anti 90 % van de Nederlanders… Het is zo dat er een behoorlijk negatief stereotype heerst over ‘buitenlanders’, dat ze dom zijn, lui, wat voor een groot gedeelte woord voortgebracht uit het feit dat ze simpelweg niet mogen werken als ze nog geen paspoort hebben, iets wat dan veel mensen weer vergeten. Maar het is misschien… Read more »
choco
Gast
choco

mee eens!

koentje
Gast
koentje

kill,
laat salah edin in ze waarden deze gast is gwn hard,
hij geeft tenminste een echt beeld over hoe het gaat,
respect voor salah!

ijdel
Gast
ijdel
Ik denk dat dat komt omdat hij als allochtoon elke dag met dat soort zaken te maken krijgt. Het is nou eenmaal een land, zoals je zelf zegt, uitgebreid over buitenlanders, de islam, immigratie e.d. wordt gesproken. Dat doet voor heel veel allochtonen pijn en doet ze denken aan ‘andere’ tijden toen Nederland ook niet bepaald goede bedoelingen had met andere volkeren. Je zou vanuit die optiek kunnen zeggen dat Nederland geleerd zou hebben van zijn fouten, echter, begint de geschiedenis zich te herhalen. Zolang er nog veel mensen zijn die op de ‘pvv’ manier denken zul je -denk ik-… Read more »
demo
Gast
demo

waardeloos, je tijd is geweest
ON TO THE NEXT ONE

belal
Gast
belal

ey G rook me chiba en pak school documenten en money
familie en vrienden, voor de rest i dont give a fuck about deze kaulo land
eerlijk, je moet gefocust zijn op je zelf.. op wat zijn jullie man! en ga aub niet zeggen dat er geen discriminatie is.. en de media is allemaal propaganda
ze laten je zien wat ze willen dat je ziet 😉
en geen haat tegen nederlanders.. maar sommige nederlanders zijn echt kaka..
voorbeelden zijn genoeg in dagelijks leven!
#OPWATZIJNJULLIE #NIETPOSITIEVEDINGEN #ROOKWAT #DRAAIIETS

WW
Gast
WW
Ik heb respect voor je opmerking man..zeker..je moet op jezelf zijn..maaaaaaar, ik vind ook wel een beetje dat je moet weten wat er om je heen gebeurd. Natuurlijk moet dat je niet gek maken..toen ik wat jonger was, rond de 20, boeide al die dingen me ook niet..leefde toen van dag tot dag, rookte ook mijn jointje en fokk al de problemen om me heen…maar je wordt op den duur wat ouder, stopt met smoken en gaat veel dingen om je heen zien. je ziet eigenlijk een soort van ‘beschaafde’ discriminatie..zo van ‘ik zou dit of dat moeten kunnen zeggen… Read more »
rjay2
Gast
rjay2

clip is master!

salah.. probz voor deze!

WW
Gast
WW
En wat een allochtoon ook zwaar irriteert is constant dat er door Nederlanders wordt gezegd : ‘Nou…als het je niet bevalt, dan donder je toch gewoon op?!!?’ …zo van ‘Ik ben Nederlander en ik zet even een allochtoon op z’n plek want ik ken de regels, normen en waarden en de wetten van dit land maar ohh zo goed!’ En wat is het gevolg? Hij gaat zich goed voelen over wat hij gedaan heeft! Namelijk een allochtoon even keihard met de ‘waarheid’ geconfronteerd..terwijl je geen MOER weet over zijn leven, afkomst en levensverhaal. Nederlanders praten erg makkelijk (verklaard ook een… Read more »
Tariq
Gast
Tariq
Ikzelf ben in Nederland geboren. Ik heb altijd Nederlandse vrienden gehad en heb die nog steeds. Ik ben onder de Nederlanders een ‘bijzonder beschaafde Hollander’. Ik houd van Nederland en voel me ook Nederlands. Echter vind ik het wel ontzettend raar dat er per wet is vastgelegd dat ik vooralsnog een allochtoon ben. 2e generatie allochtoon wel te verstaan. Opzich kun je natuurlijk zeggen van “je bent hetgeen zoals je je voelt”, en dat zal ik ook zeker doen! Maar “officieel” ben ik, volgens de Nederlandse wet, toch echt een allochtoon! Omdat mijn ouders uit een ander land komen. Te… Read more »
choco
Gast
choco

als hij hier nie gelukkig is kan hij toch gewoon vertrekken uit nederland!?
dat geldt voor iedereen en iedereen die zich niet fatsoenlijk kan gedragen, moet!!

WW
Gast
WW

Dit bedoel ik dus…mensen als jij mogen ze van mij opsluiten en verplicht elke dag de zeep laten vallen. Misschien dat je hersenen dan op de juiste plek valt. Boerenmongool dat je bent

Willem
Gast
Willem

@ Choco : ik denk dat je het niet helemaal begrijpt. De meeste mensen die klagen zijn gewoon Nederlanders. Nederlanders zijn gewoon een klagend volk. Maar als een allochtoon dat doet dan kan het ineens niet. Ik denk dat je ook niet helemaal doorhebt dat men gewoon gelukkig is hier. Echter irriteert men zich als mensen als jou. Ik denk dat dit nummer ook bedoeld is naar jou toe! Enjoy!

Willem
Gast
Willem

aan*

EmUrb
Gast
EmUrb

Redelijk tot erg rommelig, treurig:(

flip035
Gast
flip035

wat een afschuwelijk nummer.. vooral wanneer die begint de zingen..
meteen uitgezet.. zonde!

hoeisienou
Gast
hoeisienou

Ben ook geen liefhebber van tracks die een te zware lading hebben. Maar begrijp Salah zijn strijd. Moe van hem worden?!.. Ik wordt moe van wilders die al jaren lang hetzelfde roept als een irritant klein kind. Dus iemand die tegengas geeft en hier nog steeds zijn strijd van maakt verdient in mijn ogen alleen maar respect.

AbduDamski
Gast
AbduDamski

Wat lullen jullie toch allemaal? Hij mag toch gwn zeggen wat ie wil, je hoeft er niet naar te luistern!! ik vind het een tof liedje. Alleen jammer dat het hele concept gestolen is van een andere arabische rapper die ik tof vind. Narcy en shadia (http://www.youtube.com/watch?v=0ISHZQJdeSw)

woble
Gast

zonder lonsdale jas,,,, kenjeroots,, lonsdale is een bekend boksmerk uit engeland! ,, salah moet naar alah!

appi
Gast
appi

echt, wat een debiele opmerking. Lekker bij de hand doen. Gaat toch niet om wat oorspronkelijk lonsdale is. Het gaat er om met welke betekenis t gedragen word.

l
Gast
l

ben je geen nederlander dan?

tsjaa
Gast
tsjaa

altijd dat k*nker gezeik jullie kunnen ook alleen maar kritiek geven,
al gaat het over goonz money en alles ga je huilen ga echte hiphop doen dit dat? nou salah gooit dit en je gaat alsnog huilen dat je moe van hem word. ik weet niet van jou maar dit is gewoon goed? zo niet ga zelf rappen en zien wat je kan?
~

yung
Gast
yung

als hij nederland zo zat is met al dat gezeik van em laat em lekker oprotten naar marokko, ben het een beetje zat dat die altijd ons land afkraakt.

Willem
Gast
Willem

jij bent een kanker nerd

Mootje
Gast
Mootje

Fucking respect voor jouw.

Nabil
Gast
Nabil

Mensen zijn weer aan het raaskallen. Salah Edin zegt altijd dat hij een Nederlander is. Dat is dus een FEIT.
Maar zo hij wordt NIET GEZIEN ALS NEDERLANDER. En daar gaat deze track over. Ik als nederlander van marokkaanse komaf kan hier over meepraten. Ondanks het feit dat ik hier geboren en getogen ben, hier werk, belasting betaal en omga met alle nationaliteiten. WORDT IK NOG STEEDS GEZIEN ALS MAROKKAAN EN POTENTIËLE TERRORIST!! Salah, jij vertegenwoordig mij. En je album is keihard!

Willem
Gast
Willem

Mooi gesproken!

mmm
Gast
mmm

ik hoop niet dat salah echtt zo nationalistisch was als hij nederlands was shit ee !
maar ik heb deze track live gehoord bij dont forget gaza en weet dat het is afgeleid van een gedicht van een indonees toen nederland de boel daar aan het leegroven was.
Het enige wat ik verder kan zeggen is… live was ie beter

toufik
Gast
toufik
dit nummer is duidelijk bedoelt om een discussie op gang te brengen en dat is nu al duidelijk gaande. Het is een kwestie van goed luisteren en je eigen interpertatie er aangeven. Het is niet discriminerend en ook niet bedoeld als zelfmedelijden. Ook ik ben tweede generatie allochtoon, maar zeer zeker ook nederlander. Zorg dat je wat maakt van je leven en zorg dat je trots kunt zijn op je zelf, zie je zelf voor 100% aan alleen dan ziet je omgeving je ook zo. Verval niet in zij/wij discussies want dat bestaat niet, met z’n allen vormen wij deze… Read more »
pob
Gast
pob

Alle Allochtonen worden in een hokje gestopt zoals sommige wijken in nederland maar we hebben hun zelf naar nederland gehaald en hebben gewoon hulp nodig en werk, als de overheid er ooit wat aan zou doen.

En voor de rest, iedereen is NEDERLANDER.

Monac
Gast

Haat aan dit, hersenspoel andere mensen, deze reacties gaan ook nergens over.
HOu je eens bezig met je werk ineen normaal leven en stop met rappen, hiermee kan je niks bereiken in dit kutland, al helemaal niet als je over zulke onderwerpen gaat rappen.

Denk dat je eerst geacepteerd moet worden, en dan moet gaan proberen te rappen en dit noem ik geen muziek meeer dit is echt een drama video.

gfd
Gast
gfd
Was het niet Maxima die ooit eens zei : “De echte Nederlander bestaat niet”?. Beetje merkwaardige zin voor een prinses van Nederland, die deze zin op een later tijdstip, onder behoorlijke druk, moest verantwoorden .. Maar goed..zolang er een merkbaar onderscheid wordt gemaakt tussen een allochtoon en een Nederlander, zul je mensen erover horen. Het heeft dan ook geen zin om te zeggen dat mensen hier niet over moeten rappen, discussieren of van mening moeten delen, want zo’n dergelijke opmerking is een contradictie op zich. Het hele allochtoon gebeuren heeft gewoon een paar generaties nodig en dan zal het vanzelf… Read more »
Jan
Gast
Jan

Ok..Wow…dit is eigenlijk de eerste zinnige opmerking die ik lees..

Jawel
Gast
Jawel

Helemaal mee eens. Dan even over te track: moet eerlijk zijn dat ik het wel een vreselijke track vind. De hele opzet ervan en uitwerking. Zoveel dope tracks op dat nieuwe album & dan deze kiezen ..

Zelf
Gast
Zelf

Slaat de spijker op z’n kop!

Boombox
Gast
Boombox

nice spoken!

,,,,
Gast
,,,,

Inderdaad! respect hiervoor!

nz
Gast
nz

de helft hier weet niet eens wat hij zegt..
goede track

..
Gast
..

KK sukkel!!!

pim
Gast
pim

als je nederlander bent en je word toevallig in de verkeerde buurt in nederland geboren, of een ander land, ik noem maar spanje ofzo, ben je vaak ook de lul en die gaan ook geen nummer maken, o was ik maar een spanjaard haha flikker toch op man,

Zelf
Gast
Zelf

Spanje is lang niet zo multicultureel als Nederland. Je zult in Spanje veel eerder mensen horen zeggen dat ze trots zijn om een Spanjaard te zijn. Ik hoor zelden een Nederlander roepen dat hij/zij trots is om een Nederlander te zijn. Je kan appels niet met peren vergelijken. Het gaat er dan ook niet om of je in een verkeerde buurt bent geboren, maar wat je in welke buurt meemaakt. De meeste Nederlanders onderschatten toch wat een buitenlander in Nederland kan meemaken. Dat bewijzen de meeste comments hier op puna wel!

jeroen
Gast
jeroen

Mensen, het gaat niet om binnen-/buitenlander.
Het gaat over arm/rijk.
Het zal onze overheid niks interesseren wat je origine is, zolang je maar belasting betaald.

Doodskop
Gast
Doodskop

Stelletje aanstellers

FH
Gast
FH

Discriminatie is het onrechtmatig onderscheidt maken van verschillende groepen. Hoe multiculti is het westen? Ik kan het niet geloven dat daar discriminatie aan de orde van de dag is. Anders moeten jullie een keer naar het noorden komen. Dan geven wij wel even het goede voorbeeld. Hier is het niet zo drama als salah het beschrijft.

Zelf
Gast
Zelf

In het noorden (Friesland/Drenthe) is het ook een stuk rustiger allemaal..wellicht dat iedereen daarheen moet verhuizen 😛 Maar ga je richting Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Breda, Venlo, Culemborg, Eindhoven etc zul je hele andere dingen meemaken. Uiteraard heb je ook daar buurten waar het meevalt, maar ook buurten waar het best erg kan zijn.

wpDiscuz