Video: Salah Edin – W.O. II: De Bunkersessies Episode 1

Op 1 oktober is het dan zover en zal Salah Edin na ‘Nederlands grootste nachtmerrie’ en het Arabische album ‘Horr’, zijn derde album ‘W.O. II’ uitbrengen. Het album is weer geheel Nederlandstalig! Op weg naar het album zal er iedere week een episode verschijnen van de documentaire over het album. Bekijk hierboven episode 1.

Met het nieuwe album ‘W.O.II’ wil Salah mensen inspireren door een beeld te geven van het verleden met een visie op het heden. Aan de release van het album is er ook een kunstexpositie ‘Goudstikkers‘ gekoppeld in samenwerking met Moustapha Lamrabat (Be), Illustrator Franklin Westhoek en kunstenares L’estoir (Esther Claus). Via de site van voordekunst kan je kleine donatie doen om dit mooie project vorm te geven!

19 August

83 comments

Leave a Reply

83 Comments Aan "Video: Salah Edin – W.O. II: De Bunkersessies Episode 1"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
sm1tje
Member

Sprak me eerst niet aan, een album over W.O.II.. Maar hij zegt dat hij het gaat koppelen aan het heden, vergelijkingen maken etc.

Dat maakt mij rete benieuwd

Bryan
Gast
Bryan

Lijkt me een heeeeel dope album worden. Ga m zeker aanschaffen!

thorus
Gast
thorus

Dope MC maar wat is die shit tussen moslims en joden? kom op joh wordt eens wakker. Religieuze hersenspoeling.

Baas.
Gast
Baas.

Wat is dit voor sjit dan. Geef mij maar een filmpje met snippets. Uitleg over het album mag na de release komen. Zoals het hoort.

royboy1989
Gast
royboy1989

Heeel Benieuwd

Belly Man
Gast

Eindelijk weer een album dat iets te zeggen heeft !
Welcome back salah !

Erm
Gast
Erm

oww wow, wat ben jij een mierenneuker..kijk eens naar je eigen schrijffouten..israel en palestina schrijf je met een hoofdletter! bij fotos hoort er nog een apostrof! En grammaticaal kloppen sommige zinnen ook niet..dus wat doe je raar, wanna intellectueel!

Henkie
Gast
Henkie

‘Ik wil die holocaust niet echt ontkennen maar toch weer wel’. Rot op man. Alle kritiek op het handelen van israel jegens palestina is in mijn ogen zeer terecht en nodig (hoewel de parallel trekken met de tweede wereldoorlog dmv de fotos in dit filmpje overdreven is) , maar bij dit soort figuren lijkt het altijd gepaard te moeten gaan met het bagatelliseren van (vroeger) antisemitisme. En het is refereren ‘aan’ , niet ‘naar’, en identificeren met, ipv associeren met. Wannabe intellectueel.

Anonymous
Gast
Anonymous

Wat ben jij toch zo intellectueel, dat jij salah op zijn taal kan corrigeren. Echt heel goed van je. Het Nederlandse volk zal trots op je zijn voor het opkomen voor de Nederlandse taal.

Homie zoek een leven en praat niet alsof je alles weet. Want jij was ook niet aanwezig in de tijd van de holocaust dus jij hebt niet de kennis om hierover in discussie te gaan. De geschiedenisboeken alleen is niet genoeg en is voor jou geen realiteit, want je was er niet bij. Support inplaats van populair komen doen.

Heldt
Gast
Heldt
ja want dingen gebeuren alleen echt als je er zelf bij bent geweest. Israël Palestina? wat is daar aan de hand? Niets toch? Ik ben er niet bij! De geschiedenisboeken zijn juist geschreven zodat mensen weten wat de realiteit is en de kennis hebben om er over te kunnen discussiëren. En hoe kan je hier nu verkondigen dat geschiedenisboeken alleen niet genoeg zijn om er over te discussiëren en zeggen dat het geen realiteit is, terwijl je zelf waarschijnlijk leeft naar de regels van een boek dat 1300 jaar geleden is geschreven. Dat je woorden in zinnen opschrijft betekent niet… Read more »
Anonymous
Gast
Anonymous

Henkie en Ingrid houden niet van Salah Edin klaarblijkelijk!! Waar hij op doelt is dat de Media alsmaar dingen terug haalt die al gebeurt zijn. En dan zo’n reactie wil uitlokken van salah..Hij is een artiest en geen politicus.. ik kan het ook niet ontkennen nog bevestigen..dat er iets heel ergs gebeurt is ben ik mee eens maar de hoeveelheid is zo speculatief. Laten we dingen veranderen in de samenleven i.p.v het verleden aan te halen. . Ik kan niet wachten op WOII! en laten we WOIII stoppen die al langzaam op gang komt!

baatman
Gast
baatman

walgelijke walgelijke man dit bah

hans leuten
Gast
hans leuten

optieften met jullie comments over eventueel wel of niet gebeurd jullie zijn fucking loco. Holocaust is wel degelijk gebeurd zijn jullie uit out your fucking mind?!?!

EINDJE GRRRR
Gast
EINDJE GRRRR

Volgens mij moet jij nog eens de comments van iedereen gaan doorlezen, of nog een keer goed naar Salah zijn woorden luisteren. De enige reden waarom hij destijds geen reactie wilde geven op de vragen over de holocaust is omdat hij naar programma’s komts om vragen over zijn album te beantwoorden, en niet vragen over de holocaust, wat natuurlijk ook nergens op slaat.

Anonymous
Gast
Anonymous

Ga spelen joh kind… wat weet jij nou man? jij was er ook niet bij tijdens die periode, dus je weet niet of het wel of niet is gebeurd. Niemand ontkent het in de comments, maar niemand bevestigd het ook. En zo zie je maar dat je niet naar salah z’n woorden luistert, want hij zegt NERGENS dat hij de holocaust ontkent. Dus niet praten, eerst luisteren.

Heldt
Gast
Heldt
Je praat poep. De Duitsers hebben zelf alles nauwkeurig bijgehouden in de oorlog. Precies hoeveel mensen er zijn vermoord. Het totaal is een schatting omdat men denkt dat het er waarschijnlijk nog meer zijn geweest. Geloof je het niet, ga eens naar het Duitse Bad Arolsen, daar ligt het archief ter inzage. Je denkt toch niet dat de Duitsers dit hadden bijgehouden als het niet waar zou zijn? ZIJ proberen echt geen verantwoordelijkheid te nemen voor gruwelijkheden die ze niet gepleegd hebben zoals sommige ander groepen tegenwoordig proberen. —————————————————– Cijfers Miljoenen Joden zijn door de nazi’s omgebracht. Naoorlogse schattingen belopen:… Read more »
saywhat
Gast
saywhat

Dit moet volgens mij sowieso dope zijn, het album dan toch. Als hij even hard overkomt in zijn tracks als dit, kan dit niet anders dan dope zijn. Fock of het waar is of niet, het blijft rap, agressie, lachen, beetje realiteit, beetje onzin, noem maar op. Ga toch niet lullen over wat wel en niet waar is, damn.
Kutjes.

ewa safi
Gast
ewa safi

ging dit over dutchbat?

Henkie
Gast
Henkie

@anoniem ja, want als je ergens ‘bij bent geweest’ weet je wel whats going down. TUURLIJK NIET. en nu ook niet! snap ik ook wel. daar is het hele punt niet.

Henkie
Gast
Henkie

en wat betreft het verbeteren van meneer salah. het maakt me geen fok uit of iemand taalfouten maakt, maar hij doet altijd erg zijn best om welbespraakt naar voren te komen. doe het dan goed denk ik dan, maarja, zo ben ik he.

KS
Gast
KS

kan niet w8en xxx 036

Anonymous
Gast
Anonymous

Je haat al voordat je het gehoord heb. Dit gaat ver ouwe.

Anonymous
Gast
Anonymous

als men de wereld populatie kan misleiden met die twintowers…..

Anonymous
Gast
Anonymous

Ontkennen dat de holocaust er is geweest, is het zelfde als ontkennen dat amerika irak is binnen gevallen kortom bullshit. De rest van het filmpje is cool en het album lijkt me ook hard maar je kan niet ontkennen dat de holocaust er is geweest. punt.

klojo
Gast
klojo

Wat is de relevantie van de vraag of je in de holocaust gelooft?
Dat zou je jezelf moeten afvragen. Die vraag lijkt te worden gevraagd om te weten of iemand antisemiet is of niet. Een beetje dom. En btw is de holocaust ontkennen strafbaar. Dus als salah echt had ontkend dan was het anders afgelopen.

mmm
Gast
mmm

ik ben echt benieuwd

God
Gast
God

Ik sta volledig achter Salah. Hij is precies wat Nederland nodig heeft. Iemand die laat zien dat de media vies is. En holocaust? Heh?! Wat is dat? Oh!! Jullie bedoelen de mensen die vermoord werden en nu precies het zelfde doen..

mtsrts
Gast
mtsrts

Nu maar hopen dat de media Nederlands grootste nonvaleur totaal negeert en hij niet slaagt in zijn doorzichtige opzetje zijn second of fame (Fitna) te herhalen. Domme jongens als Salah die opeens de diepte in willen, het blijft levensgevaarlijk. Verder wat Henkie zegt.

Erm
Gast
Erm

Oorlogen worden toch constant ontkent man..maar omdat het nu om ariers gaat nemen we het zo serieus op…kijk b.v. alleen al naar turkije en armenie in 1915..kijk hoeveel armeniers zijn vermoord door de turken door genocide aanvallen van de turken…maar turken ontkennen dit vandaag nog steeds, men mag er niet eens over spreken! Dus ja..je kunt het wel ontkennen, maar men weet toch allang de waarheid..daarom snap ik niet waarom sommige mensen het zo hoog opnemen..waarom hebben sommige bevestiging nodig terwijl we gewoon weten hoe het zit? ik snap dat gewoon niet..

blapje
Gast
blapje

hij ontkent de hollocaust niet, hij zegt alleen dat hij er niet bij was en de aandacht vaker uit mag gaan naar andere slachtoffers.

live is a false flag
Gast
live is a false flag

hahaha….en 9/11 vond plaats in ‘s wereld best beveiligde land gecoordineerd door een man in een grot! yeah right! Vietnam was een legale oorlog! Amerika is nu in Libie,afghanistan bezig om de boel op te bouwen? grondstoffen jatten, burgers doden. Doe even moeite met je empatisch gebrek als iemand ons land zou binnen vallen. Amerika is de baas en houden van oorlog..waarom? omdat ze er goed in zijn..waarom zijn ze er goed in? Omdat ze erin getraind zijn —>http://www.youtube.com/watch?v=SC_wjQtfhZQ

dikste
Gast
dikste

Volgens mij bedoelde Salah dat hij als moslimrapper verantwoording moest afleggen over de holocaust. Met andere woorden….”hoe denk jij als moslim over de massamoord op miljoenen joden”. Nou logisch dat hij dan geen antwoord gaat geven, want met dit soort dingen moet hij in zijn positie (en het rumoer rondom zijn debuutalbum) heel voorzichtig zijn met zijn woordkeuze. Ik vind het goed dat hij zich eerst goed ging inlezen. De vergelijkingen die hij maakt het heden vind ik iets overdreven. Maar ik ben wel benieuwd naar zijn album.

LA
Gast
LA

Haha, hij heeft zeker een goede titel uitgekozen!

Kijk hoeveel discussies er worden gevoerd, slimme dude!

KMF
Gast
KMF

weer zo iemand die denkt het allemaal te weten en te begrijpen terwijl dit juist mensen alleen maar meer op het verkeerde spoor leid

KMF
Gast
KMF

verder vind ik ook niet dat je moet proberen heel slim en diep over te komen als je teksten bestaan uit ABC kinder rijms,dat is namelijk niet erg geloofwaardig 🙂

Re-alist
Gast
Re-alist
Zijn jullie nou echt zo dom? Salah legt zelf in deze clip uit waarom hij destijds zo antwoordde op de vragen over de holocaust. Hij was een gewoon een rapper die een album uitbracht en vervolgens in allerlei programma’s vragen over de holocaust en dergelijke naar zijn hoofd krijgt geslingerd (hoe hypocriet is Hilversum..). Dit vond hij (net als ik) nergens op slaan, en hij zegt ook letterlijk, ik wou geen duidelijk antwoord geven op de vragen over de holocaust (omdat hij het belachelijk vind dat ze met zulke vragen komen, terwijl hij daar zit om zijn album te promoten.)… Read more »
belal
Gast
belal

De vergelijkingen zijn niet overdreven..
we leven nu in anno 2011 moet je voorstellen hoe fockt op de wereld is:)
mi mang ik zeg jullie fuck amerika fock nederland rook je jonko drink je whisky neuk je bitches. de focking blanken janken nog steeds om die doden.. maar Nederland heeft zeker nooit wat gedaan enz slavernij enz.. Tuurlijk niet..
It’s all about the money! faka met mijn belasting geld? wie zeg dat ik de oorlog support give my do back. wie de fock is de staat? ze doen alles met onze money homey! 🙂 fok ons dus:) wij zijn domme mensen:)

Ur
Gast
Ur

euhm, belal is gewoon een vette rascist en hij is slecht ingeburgerd gezien zijn nep Nederlands?

Heldt
Gast
Heldt

-edit-

belal
Gast
belal

omin vroes om die blanke comments te zien, get some brains

flame

achmed
Gast
achmed

kan deze man niet uitstaan als die aan t woord is, maar wel geniale concept

John
Gast
John

waarom moet je intelectueel overkomen en praten om zo een onderwerp aan te halen. Weten jullie dan niet dat de intelectuelen de meeste shit op hun kerfstok hebben. Ik wil meningen horen van de gewone man en niet iemand die getraind is om te praten. Dus fuck intelectueel!

en waarom word er nooit gesproken over de holocaust van afrikanen “slavernij” die waren er volgens mij veel meer en we hebben hier nog een belachelijk feeste dat heet Sinterklaas? waar gaat het over…

er zijn met de tijd volop Hitlers geweest!

John
Gast
John

Selah You go! pas wel op.. broeder aub..

Omar
Gast
Omar

Ja…..Free Tibet!!! Ideetje voor je volgende album??

Fiddle
Gast
Fiddle
Luister, het is heel simpel. Je hoeft niet overal zelf bij geweest te zijn om er een oordeel over te kunnen vellen. De Tweede Wereldoorlog is zeer goed gedocumenteerd (niet volledig, dat niet) en er is consensus in de wetenschappelijk wereld (hij refereert in dit filmpje nota bene aan Wetenschappelijk Onderzoek – WO) dat 6 miljoen de meest accurate schatting is. Maar zelfs al waren het er 2 miljoen, qua omvang is het een tragedie en misdaad die z’n gelijke niet kent in de geschiedenis van de mensheid, hoewel de genocide in bijvoorbeeld Rwanda qua wreedheden en ook wel qua… Read more »
Roelof
Gast
Roelof

-weggejorist-

Ik
Gast
Ik

Salah Edin gaat voor het pseudo-intellectuele imago, zich laten filmen terwijl hij een boek leest, zich laten filmen in een bibliotheek, ga toch fietsen.

Roelof
Gast
Roelof

http://www.thereligionofpeace.com even naar beneden scrollen voor de holocaust van afgelopen 2 maanden.

wazaaaaa
Gast

De holocaust ontkenne was toen, nu heeft hij wat boeken gelezen lol, ”lees” het clipje beter

Jan
Gast
Jan

Mensen praten wel altijd over de Joden he, maar die Duitsers.. dat waren ook geen lieverdjes!

— H. Teeuwen, een wijs man

Roelof
Gast
Roelof

Ik heb liever dat je vertrekt. Ga de PKK steunen of iets dergelijks, heb je tenminste nog iets… rechtvaardigs te zeggen. Syrië, Irak, Iran, Turkije.. veel goud in die Kurdistaanse bergen.

Jan
Gast
Jan

Huh, wat heeft de PKK hier nou mee te maken?

klojo
Gast
klojo

of je ‘m nou digt of niet. Hij zorgt toch weer voor discussie.
Op puna is nooit zo gediscuteerd. Hij geeft jullie gewoon een cliffhanger.
Hij geeft weinig info waardoor mensen zelf dingen gaan invullen zoals hier gebeurd.
En je zal part 2 zeker gaan checken. Misschien zul je antwoord krijgen op 1 en is dit hele discussie voor niks geweest. TOch weer goed bedacht door salah of mensen achter hem.

klojo
Gast
klojo

en elk reactie is een gratis view voor hem.
Dat heeft puna dan weer goed geregeld.

Ur
Gast
Ur

aah mooi, hij is er dus achter gekomen dat mohammed(Warlord) en allah(agressor) gewoon net zo erg zijn als hitler en zijn nazisme? Is hij nu spontaan volgenling van Christus of Boedha geworden aangezien deze 2 wel vredelievend zijn?

Jim
Gast
Jim

De geschiedenis is 1 grote leugen, Salah weet dit ook. Ik ontken ook de holocaust , de rotschilds en de rockefellers hebben hun eigen volken uitgemoord voor het zionistische Anunakki plan ! De grootste bankiers ter wereld , onderzoek hier eens naar babylonische geenstijlers !

ediniseengorekkhond
Gast
ediniseengorekkhond

-edit-

Robin
Gast
Robin

lijkt me interessant om te zien.
in WOII ongeveer 70mln doden gevallen waarvan 6mln joods waren.
alleen de sovjet-unie had 11mln militaire slachtoffers en 12mln burgerslachtoffers die NIET joods waren. als je dan naar de cijfers kijkt kun je wat mij betreft ook constateren dat de Ha-Shoah er niet geweest is.
ga zo door salah!

onrust
Gast
onrust

-edit-

Kak
Gast
Kak

-edit-

wpDiscuz