Video: Saul Van Stapele over ‘Witte Panters’

[jwplayer config=”ova_advice-algemeen” mediaid=”59511″ hd.file=”http://streamcluster03.true.nl/tijdloos/SaulvanStapele_WittePanters_hq.mp4″]

Schrijver en journalist Saul van Stapele is vanaf jongs af aan al bezig met HipHop en heeft daar dan ook zijn specialiteit van gemaakt. Dit heeft hij onder andere uit kunnen werken als schrijver voor muziektijdschrijft OOR en de Nieuwe Revu. De liefde voor schrijven heeft ook geleid tot verschillende boeken. Zijn eerste werk was ‘Van Brooklyn Naar Breukelen’ over de geschiedenis van HipHop in Nederland, gevolgd door ‘Crips.nl’ over gangcultuur in Nederland. Wij spraken Saul over zijn derde boek ‘Witte Panters’. Hij vertelde ons onder andere waar het boek over gaat, hoe het tot stand kwam en hoe zijn ervaringen invloed hebben gehad op het schrijven ervan. Check het interview hierboven.

Ben je inmiddels benieuwd geworden naar het boek? Vertel ons welke kleur panter jij zou willen zijn als je mocht kiezen en waarom je juist die kleur zou kiezen. Wij mogen vijf exemplaren van ‘Witte Panters’ weggeven aan de vijf meest originele antwoorden.

4 December

14 comments

Leave a Reply

14 Comments Aan "Video: Saul Van Stapele over ‘Witte Panters’"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
groene panter
Gast
groene panter

ik zou een groene panter willen zijn, zodat ik mezelf zou kunnen camoufleren als ik mijn prooi ga pakken

YungErty
Gast
YungErty

Ik ben een groene panter omdat ik die dollars get maar geen monnie heb om een boek te kopen maar wel graag wil getten

uNiek
Gast
uNiek

Pink Panter, geen introductie nodig. Eigen tune, alles.

bob marley
Gast
bob marley

zwarte panther geen piet

Robbin
Gast
Robbin

Ik denk dat ik zelf ook gewoon die Witte Panter ben en ook zeker wil zijn. Ik houd van die muziek en de scene en die huidskleur doet er dan niet toe en ook niet of je een trainingspak draagt of iets dergelijks. Maar nu vraag ik me af, als je als donker getinte naar bijvoorbeeld Eminem of in Nederland Sticks luisterd, ben je dan een Zwarte Panter? Ben benieuwd hoe Saul het allemaal beschrijft in zijn boek….

Daniel
Gast
Daniel

Ik zou een rode panter zijn, omdat Sinterklaas me van mijn laatste centen beroofd heeft. Zo wordt het wel heel moeilijk om te kopen waar ik al lang naar uitkeek…

Joww
Gast
Joww

het boek is bawlin

Paul
Gast
Paul

Ik zou graag een groene panter willen zijn. Niet om aanvallend te zijn als panter, maar juist om anderen liefde en groei te kunnen geven. Wat voor mij gelijk staat aan de kleur groen.

Djadjadjajdja
Gast
Djadjadjajdja

Ik ben een panter. Geen speciale kleur, maar gewoon een panter, omdat ik me niet anders voordoe dan ik ben. Ik geef niet om kleur, of om hoe ik mijzelf positioneer / wil voordoen in deze maatschappij. Ik heb geen camouflage nodig maar wil ook geen te opvallende felle kleur hebben. Ik ben gewoon ik. Period.

Djadjadjajdja
Gast
Djadjadjajdja

Boek klinkt wel interessant trouwens.

Rikkert
Gast
Rikkert

Zwart wit gestreept. Ik vind panters niet zo dope maar zebra’s wel snapte.

Piet
Gast
Piet

Ik ben een zandgele panter. Gewoon keihard door die woestijn. Grrrr…

A.
Gast
A.

Ik ben zo’n bruine smurrie achtige panter. Je weet wel, als je rood, wit blauw+rood en groen mixt krijg je van die vage bruine kleur. Waarom met me Marokkaanse en Nederlandse roots heb ik best of both worlds. Just like JayZ en R. Kelly….nu maar hopen dat ik geen identiteitscrisis krijg!

john
Gast
john

wat is in dit boek het hoofdthema en of andere thema’s en wat is het abstract motief en het leidend motief?

wpDiscuz