Win kaarten voor Nas in de Melkweg

De rapper Nas heeft volgens ons geen introductie nodig, onlangs bracht hij nog de trackss ´Nasty´, ´The Don´ en ´Daughters´ van zijn aankomende album ´Life is Good’ uit. Hierbij willen we alle liefhebbers mededelen dat Nas weer naar Nederland komt! Op donderdag 28 juni zal de rapper en tekstschrijver uit Queens, New York op het podium van de Melkweg, Amsterdam staan.

De kaartverkoop is vanmorgen om 10.00 uur begonnen en zijn via deze link te bestellen! Puna zou geen Puna zijn als we niemand kunnen blij maken met een toegangskaartje. Nu mogen wij 2 x 2 kaarten weggeven voor het concert, maar willen dit niet zomaar doen! Nas zit al lang in de game en dropte Illmatic al in 1994, dus genoeg tracks! Vertel ons in een comment jouw dopeste track van Nas en waarom juist die track zoveel voor jou betekend. Leukste comment maakt kans op de kaarten…

16 May

125 comments

Leave a Reply

125 Comments Aan "Win kaarten voor Nas in de Melkweg"

avatar
500
 
Sorteer op:   nieuwste | oudste | meest gestemd
Duke
Gast
Duke

Ik vind ‘I can’ het dopeste nummer, daar vertelt hij dat het leven niet alleen over gangsters en b*tches gaat maar over meer dan dat. En over de geschiedenis van hun volk. En hij gebruikt een sample van een nummer van Beethoven.

EL
Gast
EL

Get Down, deze track doet sinds 2002 al precies het tegenovergestelde van wat de naam doet vermoeden, raak er namelijk alles behalve down van. In plaats daarvan een positieve energie boost waar je U tegen zegt

Marks
Gast
Marks

One Love, omdat ik het concept achter het nummer gewoon baas vind. En de uitwerking is top!

Maarek
Gast
Maarek

If I ruled the world is denk ik toch wel voor mij het mooiste nummer wat ik ken van NAS. Harde beat met dope lyrics, en een verdomd goede samenwerking met de zangeres van de Fugees. Vanaf het moment dat ik het nummer gehoord heb, ben ik eigenlijk echt hiphop met diepgaande teksten gaan luisteren.

Ivonaldomartins
Gast
Ivonaldomartins

Beste Tijme,Voor een leek (niet in militaire dinset geweest) niet bij te houden maar wel interessant. Weet nu wat een rentjong is, ook dankzij mooie foto. En als geboren Brabander vind ik het ook leuk.vr. groet,Jan

Nastynabil
Gast
Nastynabil

Ik vind ‘The message’ zijn beste nummer, omdat ik als 9 jarige jongen dat liedje ontdekte en het zo vaak achter elkaar draaide, ondanks dat ben ik het liedje nooit zat geworden maar ben ik me verder in zijn muziek gaan verdiepen. Zijn muziek kan je in elke situatie wel afspelen. Heb je problemen luister je er naar wil je feesten doe je het zelfde. Dusja Nasty Nas is aan aan aan niet alleen in ’94 ’95 maar voor altijd !

Biector
Gast
Biector

Nas – Nas is like. Goede classic beat, old skool clip, shit is hiphop!!!

Dennis
Gast
Dennis

Die laatste, The Don. Heavy D op de beat. Te erg.

Tim
Gast
Tim

Mijn vote voor beste track gaat naar “Ether”. Niet eens omdat ik het zijn dopeste track vind. Meer omdat die track zo’n grote impact had op de beef tussen Jay-Z en Nas. Met Ether was die beef in mijn ogen gewoon beslist. Punchline na punchline. Na het luisteren ben je helemaal pumped. Ironisch wel dat de twee rappers op “Black Republican” samen een dikke track neerzetten.

jb
Gast
jb

Oochie wally, check de clip en de lyrics, need i say more?

Marije
Gast
Marije

One mic is één van de eerste tracks die me raakte van Nas. All Nas needs is one mic, to spread his voice to the whole world! De opbouw en de lyrics van de track zijn diepgaand. Zijn agressie op de beat is gewoon vuur!

nh
Gast
nh

living in pain met notorious B.I.G en 2pac. de 3 bij elkaar

Jaïr
Gast
Jaïr

One mic sowiezo! Hoe hij die boodschap brengt vindt ik echt mooi!

Daan
Gast
Daan

New York State of mind. Poëzie. Over elk woord in dat nummer is nagedacht, en toch klinkt het allemaal zo natuurlijk. De cominatie Nas x Premo is briljant.

THEDON
Gast
THEDON

de vraag is welk nummer van ILLMATIC jongens

nas
Gast
nas

> beter lezen jongen.

B-Highjumper
Gast
B-Highjumper

‘Dance’ omdat het mij enorm geholpen heeft met het verlies van m’n moeder toen ik 10 was

SOUAD
Gast
SOUAD

N.Y. State of Mind Pt. II – hiermee heeft Nas mijn hart veroverd!

Ella
Gast
Ella

Hoi hoi Arie,Herhaal stap 10 en 10a. maakt niet uit of je stap 11 tot en met 11d heeft gedaan.Doe weer stap 10 soms bij pat die niet. dan doe ik weer stap 10 en 10a trjwiel ik al stap 11 tot 11d co-ordinatie zit te zoeken.Trouwens welke telefoon heb je?Of ik weet niet of je heel veel dingen op je telefoon hebt maar doet een backup van je dingen die je belangrijk vindt en doe een “Hard resetten van de mobile” .

Yoyo
Gast
Yoyo

Nas – You’re tha man. Omdat ik nog steeds nieuwe dingen leer over z’n tekst. Zo’n liedje kan je niet na 2 keer luisteren helemaal begrijpen.

Pep
Gast
Pep

Get Down. Laat zien hoe gruwelijk de flow van Nas is(elke keer weer kippenvel bij dit nummer) en dat hij de beste story-telling-rapper ooit is. Onderdeel van het album God’s Son, wat een van zijn beste albums was. In Get Down eindigt hij met ‘Somebody gotta make a change’ en dat is wat hij gedaan heeft, voor arm tot rijk.

Nas = Hero

Jamiro
Gast
Jamiro

Nas – ny state of mind (prod. Dj Premier)
z’n flow is gewoon dope op een premier beat. de collabo is gewoon dodelijk.

vulture
Gast
vulture

voor mij is het represent. schitterend nummer, Nas’ flow gaat heerlijk over die beat heen

Purple
Gast
Purple

Nas – Purple. Stond niet eens op een echt album, maar wat deze man spit op zo’n relaxte beat is ongeevenaard. Ondanks zijn achtergrond belicht hij in dit nummer het positieve van het leven en het laat zien dat je altijd hoop moet hebben. Een nummer dat mensen wellicht niet meteen herkennen, zoals Nas is Like of NY State of Mind, maar laat zien hoe goed hij kan rappen.

En ik moet ook even Represent noemen. Man, wat een storytelling. Dat is het eerste nummer dat ik van hem hoorde jaren terug en luister het nog steeds wekelijks!

faison
Gast
faison

Memory lane (sittin in da park)
I hung around the older crews while they sling smack to dingbats
They spoke of Fat Cat, that nigga’s name made bell rings, black
Some fiends scream, about Supreme Team, a Jamaica Queens thing
Uptown was Alpo, son, heard he was kingpin ! als je huiswerk heb gedaan zegt dat genoeg.

God's Son
Gast
God's Son
Nas – Heaven Op 17 oktober 2007, werd een vriendin van mij vermoord door haar moeder, en haar moeder gooide zichzelf ook voor de trein. Het was de familiedrama in Enschede. En die tijd was ik 16 jaar. En dat raakte naast mij eigenlijk de hele stad zowat. Heaven, was die nummer die ik altijd draaide toen ik aan t blessen of drinken was in me eentje. Ik was in een donkere plek beland en die situatie heeft me hele leven veranderd. Die nummer heeft me min of meer geholpen met keuzes in me leven ook. Ik denk ook meer… Read more »
danyo sismono
Gast
danyo sismono
Mijn number one track van Nas blijft toch wel “If I ruled the world” samen met Lauren Hill! waarom? WAAROM?! haha, ik zal het uitleggen, vroeger toen die track uitkwam, was ik nog klein, en keek op naar me grotere broer! Tot snachts laat hoorde ik die track pompen en pompen in de kamer boven me, nooit klaagde ik, want hoe klein ik ook was, ik voelde die track. Nu ben ik ouder en zeg ik nog steeds tegen me broer, elke keer wanneer ik die track hoor, denk ik aan jou, en hoe jij mij muzieksmaak naar het goeie… Read more »
NASTHEDON
Gast
NASTHEDON

Voor mij is dat daughters, dat komt omdat hij het liedje sinds kort heeft gemaakt maar het is gewoon een hele mooie old skool nummer met die nummer kan je wel aangeven dat ie het rappen nog helemaal niet is verleerd.

Ruben
Gast
Ruben
De track ”Memory Lane” van het album Illmatic. DJ Premier laat ook hier zien wat hij kan. De geweldige sample van Reuben Wilson geeft de track zijn identiteit. In mijn optiek is de 2e verse van Nas op deze track zijn beste verse aller tijden. Dit nummer zit gewoon erg goed in elkaar. De beat, de flow en de tekst, alles klopt. Deze track betekent veel voor mij omdat ik naast hiphop, ook een liefhebber ben van funk en jazz. Deze genres zijn duidelijk terug te horen in dit nummer. Iedere keer als ik de track opzet, begint mijn hoofd… Read more »
Sebastiaan
Gast
Sebastiaan

Natuurlijk het nummer : memory lane(sittin’ in da park) omdat de flow zo ongelovelijk relaxed is. Het loopt perfect over de beat heen.. Daarnaast is zijn woordenschat erg groot. De combi tussen al deze aspecten maakt dit tot mijn lievelingsnummer. Wanneer je hier een perfecte plek met een leuke dame aan toevoegt, heb je dé sfeer te pakken!

Marc
Gast
Marc
Yo, ik heb voor ‘Represent’ op Illmatic the most awesome-o 2000 experience en emotional herinnering. Let me tell you the ‘Cool Story’, I was being cool like i am ik had net aangifte gedaan bij de 5.0 because somebody stole my mom’s bika. Later that night I was een bietje drunk en I decided om een ‘the type of fella who be pissin’ in yo elavator’ te zijn. Omdat ik dat altijd al hebt willen doen dankzij die track, we waren in the hood van senior appartementen I pieed bij de nearest appartement. Not knowing dat er een sneaky fisheye… Read more »
Flip
Gast
Flip
Een van de nummers die ik heel veel heb beluisterd van Nas is een sentimenteel nummer, genaamd ‘Dance’ van ‘t album Gods Son. Het nummer gaat over hoe erg hij zijn moeder mist, en wat ze samen hebben meegemaakt, en hoe dankbaar hij haar daarvoor is. Hij heeft ‘t er ook voornamelijk over dat hij zo graag nog even bij haar zou willen zou zijn, om vervolgens met haar te helpen. Ik ken het nummer al lang, maar sinds een tijd heeft ‘t voor mij een extra lading gegeven. Dit komt doordat ik dit jaar mijn beste maatje heb verloren.… Read more »
San jones
Gast
San jones

Rewind is een van de orgineelste en beste concepten ooit hier laat hij zijn pen skills zien en zijn illnes hij spuugt een verhaal van het einde naar het begin.

Lepel
Gast
Lepel

Thugz Mansion, omdat Nasty Nas als enige in staat was 2pac te outshinen op een track. En dat niet eens met bragg en boast maar met diepe shit.

Tommeke
Gast
Tommeke

Omdat ik anders weer s geen slaapplaats kan fixe, en heel de nacht door moet banjeren en dan weer s fakking brak terug naar eindhoven moet de volgende morgen..

Eelke
Gast
Eelke

Smokin van Stillmatic. Ik was toen een jaar of 15. Standaard die track aan met de oordopjes diep in mij oren. Op de fiets in de schemer richting huis met eentje achter de kiezen. Die sfeer was sterk. Probeer het maar eens.

MrP
Gast
MrP

‘I Gave You Power’
Als je een tekst kan schrijven waarin je zo kan verwoorden hoe het is om een wapen te zijn en daarmee gelijk een protest maakt tegen het gebruik van wapens ben je naar mijn idee briljant.

Immanuel
Gast
Immanuel

Mastermind is mijn dopeste track van Nas. Deze track is de themesong van me leven en heeft grote invloed gehad op wie ik vandaag geworden ben 😉 en heeft mij geholpen bij bepaalde belangrijke (muzikale) keuzes.

A Mastermind – Sees it coming before it comes
A Mastermind – Before he go to war he counts his one
A Mastermind – Everything planned out perfect, in case y’all niggaz got to get murdered
A Mastermind – Sleeps at night, real easy
A Mastermind – Cause everything he does is by the book
A Mastermind – Never do a thing irrational, lives forever, these tales are classical

CT
Gast
CT

Memory Lane, omdat ik dan aan de tijden van vroeger moet denken en de tijden die er nog aan komen. Op een positieve manier.

Uzoma
Gast
Uzoma

‘Dance’
Er zijn veel redenen waarom ‘Dance’ mijn nummer 1 track zou moeten zijn. Maar laat ik het kort houden. In het nummer rapt Nas met heel veel emotie over hoe hij zijn moeder heeft verloren (One more dance with you Mama). Ik denk dat iedereen hier wel mee kan relaten, met verlies. Zo heb ik nooit een vader gehad die er voor mij kon zijn en weer iemand anders heeft iets anders verloren.

~Uzoma

Katjang
Gast
Katjang

Nas heeft zoveel dope tracks maar als ik toch een moet kiezen, kies ik voor ‘Nah mean’ met Damian marley.
Waarom?
Nou omdat 2 muziek stijlen bij elkaar zijn gebracht, reggae en hiphop.
En nog mijn 2 favoriete artiesten van reggae en hiphop.
De gehele track is ook nog eens goed uitgewerkt en de lyrics zijn geweldig daar, maar dat verwachtte ik ook niet anders van Nas en Damian marley natuurlijk.

Nu zou ik hem graag ook een keer live willen zien.

079ZM
Gast
079ZM

Naast de illmatic tracks vind ik Nas – Rewind 1 van zn beste tracks. Omdat hij een van de weinige rappers is met de skills om een volledig verhaal achteruit op een beat te rappen. Sowieso een living legend

Queensfanatic
Gast
Queensfanatic
Mijn favo track van hem is “What Goes Around” Ik vind het een zeer gedurfde track omdat ie niet alleen mensen als Tyger woods bekritiseerd maar ook Nationale Feestagen die in Amerika worden gevierd aanpakt. Hij opent gewoon een beerput van waarheden die cruciaal zijn for met name de Black Community in America: Van mensen die niet tevreden zijn met hun eigen huidskleur, Mensen die hun eigen roots niet erkennen tot en met hoe mensen in de achterbuurten met elkaar omgaan. Niemand is perfect zoals Religie dat ook niet is maar wat Nas daar allemaal zegt zijn daadwerkelijk Poison-Issues. Op… Read more »
Kukuh
Gast
Kukuh
Niet alleen zij die dicht bij het vuur zitetn maar nu iemand die de eer heeft afgedwongen door zijn Jurgen-zijn, van harte gesteund door Elise. Een ere-wachtmeester titulair. Wat zullen er weer veel jaloerse anderen zijn, Dirk, hulde voor jouw initiatief.En ook hulde aan Huub en Robbert Jan voor de das. Wij dragen zo’n kledingstuk nog! Toch een opmerking hierover. Onze regimentsdassen zijn duidelijk. Weliswaar mochten wij van onze tafelpresident niet tellen maar soms bleek dat het toch stiekem gebeurde. Zoveel blauwen, zoveel roden en zoveel witten. Oranje zag je niet vaak. Wel loopt er een aantal verkleurmannetjes , om… Read more »
daniel
Gast
daniel

omdat kromme kaas geen rechte tafel is

Steven
Gast
Steven

Mijn favoriete track blijft Carry On Tradition.
Zoals Nas het brengt, vele rappers zijn fiction.
”I got an exam, let’s see if y’all pass it
Let’s see who can quote a Daddy Kane line the fastest”
Hij legt het helder uit zonder ze te dissen.
En nu zijn er 2 kaartjes voor zijn concert te winnen.
Iedereen hier wil naar de Melkweg.
En iedereen die niet wint heeft wel pech.
Het maakt niet uit wie de tickets int.
Want het bevoorecht om Nas te kennen is al een ”Win”.

Haha Love,

Steven D.

Luuk
Gast
Luuk

Made You Look,

De kracht die in dit nummer zit.. na een paar slechtere albums kwam Nas in 2001 hard terug met de Stillmatic-plaat en toen ik in 2002 MADE YOU LOOK hoorde, o mijn god. WAT EEN FENOMENALE KONING. ”Butt don’t say my car is topless… say the titties is out” BAAS.

LEGEND.

SkirreFan
Gast
SkirreFan

Nas – Hate Me Now

Want ik haat hem niet.

Wim
Gast
Wim

Nas – Dance !

Omdat de tekst zo goed is, hij vertelt over zijn moeder, hoeveel zij voor
hem betekent heeft en dat hij nog 1 keer kon dansen met zijn moeder
maar ze is overleden.
Die beat is ook zo mooi met als sample Khaled – Aicha en de producer is Chucky Thomson

Nas is een echte Rap Legende!!!
Thanx, wim!

Al C
Gast
Al C
Nas – Hiphop is Dead (en wel te track.. niet het album.. nou is dat hele album gewoon fackin nice maar goed dat ter zeide) Vroeger (zo’n 8 jaar geleden) was ik nog 10 en draaide m’n jongste broer van alles op z’n kamer.. van hiphop tot rock & soul.. maar ook NAS… en in die tijd kwam ook net een beetje Brainpower en DuvelDuvel voorbij. Maar m’n broer kwam op een gegeven moment met NAS aanzetten.. en ik vond die beats toch zo fucking en fucking vet, nou keek ik al vrij vaak op naar m’n broer dus alles… Read more »
davie020
Gast
davie020

Ik vind zowiezo Affirmatice action de hardste met AZ die flow is uniek!

davie020
Gast
davie020

*Affirmative Action sorry

kabunkie
Gast
kabunkie

The Don, dat liedje heeft die over mij geschreven maar hij heb nooit aan mij zelf kunnen laten horen nondepiellllll

nas
Gast
nas

the world is yours.

als je wil kan je alles

Ercan
Gast
Ercan

Beste Tijme en Dirk,wat heb ik genoten van deze uneike bijeenkomst.Ik besef dat er heel veel werk in gestoken moet zijn om deze happening zo te organizeren,alle hulde daarvoor aan jullie en de medeorganizatoren.Het geeft een trots gevoel huzaar te zijn met zoveel goeie en vooral ook aardige kerels.BIJzonder,Dirk en Tijme,waarvoor veel dank ,ook het verslag was een juweeltje Tijme!! hartelijke groet,rens.

wpDiscuz