101Barz blijft bestaan!

De #Free101Barz movement heeft zijn doel bereikt. 3FM-zendermanager Wilbert Mutsaers heeft zojuist aan Nu.nl bekend gemaakt dat 101Barz niet gaat verdwijnen en video’s op Youtube mag blijven plaatsen.

In plannen van de NPO kwam naar voren dat de content van platformen als 101Barz niet meer via hun eigen kanalen en Youtube naar buiten gebracht mocht worden. Dat zou voor 101Barz de doodsteek betekenen aangezien zij enkele jaren geleden juist de overstap naar Youtube hebben gemaakt en daar het grootste deel van hun publiek bereikt. Er waren al gesprekken aan de gang om 101Barz bij 3FM of FunX onder te brengen en daar hoorde een lijst met eisen bij. 101Barz voldeed niet aan al die eisen en daarom ontstond er paniek.

Mutsaers vindt echter dat je jongeren moet zien te bereiken op de plekken waar ze zich bevinden en dat is op Youtube. Uit gesprekken met de Raad van Bestuur is gekomen dat 101Barz door mag gaan op Youtube en zelfs meer vrijheden krijgt. Zo hoeven ze zich niet aan de 5-minuten regel te houden die bestaat voor beelden van de NPO. Alle details worden nog uitgewerkt, maar volgens Mutsaers hebben ze niets te vrezen meer.

1 June

X