101Barz: Studiosessie Kutzooi

[jwplayer config=”compare_topnotch” mediaid=”30634″]

De immens populaire boyband Kutzooi, bestaande uit Fresku, Teemong en Shock-N-Surprise, nam in december 2010 hun langverwachte studiosessie op in de 101barz studio van Rotjoch. In de sessie zien we, buiten de ongeëvenaarde vaardigheden van de 3 artiesten, een dronken Rotjoch in zijn dolle enthousiasme zijn shirt uittrekken en halfnaakt op de achtergrond zijn houterige danskunsten vertonen. De sessie werd gemonteerd en was klaar voor release, maar Rotjoch bedacht zich op het laatste moment; hij was bang dat zijn impulsieve dronkemans-capriolen zijn reputatie zouden schaden en besloot de sessie niet meer uit te brengen, tot groot verdriet van Kutzooi-fans wereldwijd. Dit zorgde voor een enorme golf aan haat en bedreigingen richting Rotjoch waardoor hij moest vluchten naar een onbekende locatie in Afrika, waar hij tot op heden nog steeds verblijft.

Hierna begon de studiosessie een eigen leven te leiden: fans speculeerden er lustig op los en collega-rappers deelden de video met elkaar en uitten zich in de media aanzienlijk positief over, volgens velen, de beste studiosessie ooit. Een selectie van een aantal van deze quotes:
“Hardste studiosessie allertijden.” – Sticks, “Deze boys zijn de toekomst.” – Extince, “Kutzooi is de movement, volg!” – Winne, “Shit is oké.” – U-niq, “Deze sessie ontstijgt het aardse.” – Typhoon, “Godsamme!” – Giel Beelen.

Nu bijna een jaar na dato wordt de veelbesproken video alsnog uitgebracht, weliswaar niet op de 101barz site, maar dit doet niks af aan de tijdloze kracht van “de beste studiosessie ooit”.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

29 August

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.