Ronnie Flex bij RTL Late Night over zijn reis naar Suriname: “Heel mooi, voor het eerst in je eigen land”

Ronnie Flex was vrijdagavond te gast in RTL Late Night en zat aan tafel met oa. Ice Cube , Edgar Burgos (Trafassi) en Sabrina Starke. In de uitzending vertelde Ronnie over zijn reis naar Suriname van ruim twee weken geleden. Het was Ronnie’s eerste bezoek aan zijn moederland. “Mensen willen op de foto met me in m’n eigen land, het was veel specialer dan in Nederland”, zei hij tegen Humberto Tan.

Het bezoek aan Suriname was een bijzondere ervaring voor Ronnie. “Het was alsof ik thuiskwam. Ik ben heel veel bij m’n opa en oma opgegroeid en die zijn authentiek Surinaams. Om voor het eerst in je land te komen is gewoon heel mooi. Vooral omdat mensen me ook kenden daar, dat maakt het al helemaal speciaal. Voor mij was het een hele nieuwe ervaring”.

Verder sprak Ronnie ook over zijn muzikale invloeden van onder andere Surinaamse rapper Papa Touwtje en trad hij ook op met Trafassi. Ice Cube zat lekker mee te bounces op de tropische deuntjes van Ronnie Flex. Eerder in de uitzending zei de N.W.A. frontman al dat het ritme van de Surinaamse muziek in hem zat. Hij wist uiteraard niet dat Ronnie zijn tekst van het optreden had geleend van rapper/producer QF. Bekijk de video hierboven.

16 January