14-jarige zwaar mishandeld na vraag over geslacht

De 14-jarige Frederique liep maandag op straat in Amstelveen toen een groep jongens van ongeveer dezelfde leeftijd haar lastigvielen. ‘Ben je een jongen of een meisje?’, zouden de jongens hebben gevraagd. Toen Frederique niet wilde antwoorden, sloegen ze haar compleet in elkaar.

Volgens haar vader was zijn dochter met wat vriendinnen en vriendjes op een pleintje aan het spelen en toen kwamen ze een groep jongens tegen tussen de 11 en 15 jaar. “Ben je een jongen of meisje?”, riep een van hen naar haar. Volgens de vader van Frederique is ze een puber van 14 en weet ze niet of ze een jongen of meisje wil zijn. “Ze kleedt zich niet te wild. Ze komt genderneutraal over,” aldus de vader.

Frederique zou uiteindelijk hebben gereageerd. ‘Ik ben wie ik ben en jij mag zijn wie je wilt’. De jongens namen daar geen genoegen mee. Vervolgens sloegen ze haar in het gezicht. Ze brak haar neus, heeft meerdere tanden verloren en een gekneusde kaak. Inmiddels is de 14-jarige Frederique uit het ziekenhuis ontslagen.