Wie is 2pac? - echte naam, leeftijd en afkomst...

2pac ook bekend als Tupac Amaru Shakur of Makaveli, echte naam Lesane Parish Crooks, was een rapper. 2pac was geboren op 16 juni 1971 in New York. Hij zou nu 51 jaar oud zijn.


Hij wordt door velen gezien als een van de invloedrijkste rappers aller tijden. Hij is ook een van de bestverkopende rap-artiesten, met meer dan 75 miljoen verkochte platen wereldwijd.


Op 7 september 1996 werd Tupac voor de tweede keer beschoten, nadat hij bij een bokspartij van Mike Tyson in Las Vegas (het MGM Grand Hotel) was geweest. Na een week in het ziekenhuis, waar onder meer een long verwijderd werd, overleed Tupac op 25-jarige leeftijd. Tot op heden is de dader van de moordaanslag niet gevonden.
Twee maanden na zijn dood werd zijn album The Don Killuminati: The 7 Day Theory onder de artiesten naam Makaveli uitgebracht. Dit was het laatste album dat voor zijn dood werd opgenomen en wordt gezien als een klassiek album, omdat het volledige album klaar was in zeven dagen. (In drie dagen werden al de teksten geschreven en opgenomen en in vier dagen werd het album gemixt). Er werden 664.000 exemplaren verkocht in de eerste week. Hiermee werd Tupac ook de eerste rapper die twee nr. 1-albums had in één jaar. In 1998 waren er al zeven miljoen exemplaren alleen in de Verenigde Staten verkocht en 28 miljoen wereldwijd.

Snelle Informatie:

Echte naam is:
Lesane Parish Crooks
Geboren op:
16 juni 1971
Afkomst is:
Amerikaans
Woont in:
nvt