23 (oud-)spelers van Juventus, waaronder De Ligt, Dybala en Cristiano Ronaldo, hangt mega schorsing boven het hoofd

Er hangen forse schorsingen boven de hoofden van drieëntwintig (oud-)spelers van Juventus, waaronder ook Mathijs de Ligt, Paulo Dybala en Cristiano Ronaldo.

Het nieuws komt naar buiten na dat Juventus vorige week een forse straf kreeg opgelegd. De club is namelijk vijftien punten in mindering gebracht na een uitgebreid onderzoek in hun financiën. De aanklager vroeg in eerste instantie om negen punten aftrek, maar in plaats daarvan kreeg de club uit Turijn een nog zwaardere straf. Hiermee zakt Juventus van de derde plek naar de tiende en lijkt het er op dat Champions League voetbal er voor Juventus niet meer in zit.

Volgens de Italiaanse journalist Paolo Ziliani wordt er nu ook gekeken naar spelers die zouden hebben meegewerkt aan de financiële fraude. Op het lijstje staan drieëntwintig spelers die nu voor de club spelen of in het verleden voor de club uitkwamen en dat zijn een hoop grote namen. Als zij schuldig gevonden worden aan het aannemen van een lager salaris dan zouden zij voor minimaal 30 dagen geschorst kunnen worden, zelfs als ze niet meer voor Juventus spelen.

Het balletje in dit onderzoek kwam aan het rollen toen Matthijs de Ligt en Mattia De Sciglio screenshots van Whatsapp gesprekken met de aanklager hadden gedeeld. In deze gesprekken was te lezen dat Giorgio Chiellini haarfijn uitlegde hoe Juventus fraude pleegde.

Juventus is overigens niet de laatste club in de Italiaanse competitie waar het financiële plaatje van onder de loep wordt genomen. Ook Napoli zou namelijk fraude hebben gepleegd bij het binnenhalen van Victor Osimhen.