50 Cent aangeklaagd voor stelen van verhaalidee ‘Power’

Het houdt maar niet op met alle commotie de laatste tijd rondom 50 Cent. Hij is deze keer aangeklaagd voor de in 2014 verschenen show ‘Power’, die een exacte kopie zou zijn van een ander manuscript van een boek.

De man in kwestie, Larry Johnson, claimt dat hij een manuscript van een boek met de titel: ‘Tribulation of a Ghetto Kid’, naar een werknemer van 50 Cent stuurde in 2005. Deze liet het hem zien, maar desondanks zou het boek uiteindelijk toch ergens anders gepubliceerd zijn.

Johnson claimt dat er wel overdreven veel overeenkomsten zijn tussen de tv-serie ‘Power’ en het boek ‘Tribulation Of A Ghetto’. Zo heeft de hoofdrolspeler dezelfde bijnaam en een opvallende sikje. Een andere overeenkomst was dat de beste vriend van de hoofdpersoon snel aangebrand is, net als het personage in de serie. Daarnaast is de hoofdpersoon eigenaar van de meest populaire nachtclub in Atlanta, terwijl in de serie waarvan 50 de hoofdproducent is, dat een club in New York betreft.

Larry Johnson eist dan ook 200 miljoen dollar schadevergoeding aan misgelopen kosten en eigendomsrecht van 50 Cent. Zo blijven er maar nieuwe ontwikkelingen komen rondom de financiƫle zaken van de rapper.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiƫle playlist op Spotify.

9 September

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.